przemo Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Opublikowano 17 Listopada 2023 Powoli pracę ruszyły w realu ... lwia część szoferki gotowa, maska otwierana na tyle żeby nie osłabić przodu szoferki a można było zobaczyć "makietę" silnika (a w zasadzie coś co ma to przypominać i zasłonić silnik elektryczny i kable) Silnik wstępnie ma tak wyglądać ... trochę przeszedł zmiany względem poprzedniej wersji i możliwe że może się jeszcze zmienić W silniku przewidziane miejsce na wentylator od strony nie otwieranej maski do chłodzenia silnika ... chłodzenie przyda się tam gdzie koła najwięcej mielą czyli np jazda po piachu. Tym razem planuję go włączać z aparatury nie z fizycznego włącznika. I rzut oka na ramę bęben wyciągarki z gwintem, żeby pierwsze ułożenie liny na niej było bezproblemowe No i felga z kołpakiem ... takie wstępny wydruk, jest to już wersja nie aktualna, obecna przeszła zmiany pod kątem proporcji i czeka na kolejkę w wydruku ... w przyszłym tygodniu spodziewam się brakujących części więc możliwe żeby ruszę z praca mocniej ... na razie to tak łatam dziury gdzie mogę i jak mogę CDN ... 4
przemo Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Opublikowano 24 Listopada 2023 Popchnięte znowu do przodu przednia wyciągarka Rama poskręcana Błotnik tylny na razie jeden bo na weekend zabrakło materiału .. I póki co tyle No i żeby nie było ... jeździ ... ale na razie po warsztacie ... kilka elementów muszę poprawić 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przemo Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Listopada 2023 Pierwsze kopanie przednim zderzakiem zaliczone w terenie 7
przemo Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tymczasem podczas malowania ... zrezygnowałem z kolory zielonego bo już mi się ciut przejadł ... postawiłem na malowanie pustynne ... CDN ... 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przemo Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Grudnia 2023 Jak drzwi nie ma tak na razie nie będzie ... czekam na zawiasy ze stali dentystycznej według swojego projektu ... ale korzystając z wolnego czasu opanowałem przednie szyby w kabinie mozolnie ruszyłem z wnętrzem ... mam deskę rozdzielczą ale schnie szpachla ... więc znowu korzystając z wolnego czasu postanowiłem spożytkować go na naskrobanie naczepy PR 11 i rakiety SA-2 Rakieta SA-2 już się zaczęła drukować ... będzie mieć ponad 100 cm 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przemo Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Czekając na brakujące elementy do ciężarówki moce przerobowe rzuciłem na naczepę PR-11B a przynajmniej coś co ma ją przypominać z sylwetki długość zestawu to około 164 cm No i na naczepie będzie rakieta SA-2 Film z krótkiej jazdy po warsztacie ... siodło fajnie działa i stabilizuje naczepę co widać na filmie Edit ... Rakieta siedzi Edytowane 9 Grudnia 2023 przez przemo 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przemo Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Grudnia 2023 Dostałem w końcu odlewany zawiasy drzwi i przednie haki więc mogłem co nie popchnąć do przodu ... hak do wyciągarki do odlew a pozostałem dwie sztuki przy linie stalowej są aluminiowe z aliexpress. Drzwi zamontowane Na tył zrobiłem skrzynię ze szpejem do przepraw solo czyli pasy parciane, szekla i zblocze do wyciągarki środek wstępnie ogarnąłem ale brakuje mi lewarków do zmiany biegów i chyba pokuszę się o pedały bo mam miejsce Dzisiaj mam w planach jakąś dłuższą jazdę próbną, którą spróbuje udokumentować Naczepa trochę przybrała 4 2
japim Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Kurcze. Ale detale. Super Ci to wychodzi.
przemo Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2023 Dzięki ? Dzisiaj go w końcu ubrudziłem i przeciorałem ? 3 1
przemo Opublikowano 26 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2023 No to klasa Super Scaled wzywa ... mam na przyszły rok wyzwanie w postaci startu w nowej kategorii czyli Super Scaled czyli wierne odwzorowanie modelu 4x4 ... wstawiłem na stół Land Rover'a serii III ... pewnie zakończy się malowanie Camel Trophy ... szerokość 170 mm a rozstaw osi 239 mm ... zdrowe maleństwo o zdrowe wyzwanie do poskładania mechaniki w tym modelu pierwowzór w zasadzie na którym się wspomagam 2
przemo Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2024 Do darmowego pobrania kabina do MAN'a Kat https://www.printables.com/pl/model/717233-man-kat-cabinszoferka-110-scaled i felgi do Ziła 1.9 cala beadlock https://www.printables.com/pl/model/711084-19-inch-zil-157-beadlock-rim ... postanowiłem nie kisić modeli na dysku tylko się nimi podzielić 2
przemo Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 Projekt Land Rovera ruszył ... karoseria praktycznie gotowa https://www.printables.com/pl/model/793349-land-rover-series-iii-scaled-110-d90 karoserie można pobrać sobie tutaj ale mówię od razu że czasem przechodzi modyfikację albo wrzucam nowe rzeczy do niej. Jest to tylko i wyłącznie karoseria. Kilka zdjęć z etapów budowy ... po drodze musiałem zmienić plan z napędem i w zasadzie obecnie trwają pracę nad nim i nad nową ramą. I już w kolorze ... CDN ... 4
Granacik Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 Fajny projekt. Jak ze skalowalnością? Jak bym chciał to na ósemkę założyć? Przy okazji. W UK przednia blacha jest biała i czarne litery, tylna żółta. I maksymalnie 7 znaków.
przemo Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 6 godzin temu, Granacik napisał: Fajny projekt. Jak ze skalowalnością? Jak bym chciał to na ósemkę założyć? Przy okazji. W UK przednia blacha jest biała i czarne litery, tylna żółta. I maksymalnie 7 znaków. Skala 1/10. Nie wiem co to ósemka? A tablice są moje nie angielskie bardziej "angolskie" i w takiej kategorii trzeba na nie patrzeć ? ... Nie zwracam na to uwagi ? W linku masz na jednym zdjęciu podane wymiary.
Granacik Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 5 godzin temu, przemo napisał: Skala 1/10. Nie wiem co to ósemka? ósemka to skala 1/8. Mam plan na budowę ulepa z tym moim dwucylindrowym silnikiem Semto i podzespołach z HPI Savage. Tylko, że wymiary ramy zależne są od karoserii. Wstępnie myślałem o budzie z Arrmy Mojave (skala pomiędzy 1/6-1/7) ale jest ciężko dostępna i piekielnie droga. Żeby zabrać się za budowę muszę mieć już wybraną docelową karoserię. 5 godzin temu, przemo napisał: A tablice są moje nie angielskie bardziej "angolskie" i w takiej kategorii trzeba na nie patrzeć ? ... Nie zwracam na to uwagi ? Angielski wóz to i tablice mogły by takie być. Było by bardziej makietowo. Zrób taką przednią białą i będzie git. 1
przemo Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Opublikowano 22 Marca 2024 I pojechał pierwszy raz ... takie maleństwo na kołach 75mm to jednak inna bajka ja typowy model do orki na kołach 120mm 1 1
przemo Opublikowano 26 Marca 2024 Autor Opublikowano 26 Marca 2024 Wpadły no elementy do Landka ... klatka na przednie światła Środek bagażnika ogarnięty ... drewniana skrzynia skrywa odbiornik a srebrna ESC No i nie było by to Came Trophy bez bagażnika dachowego ... skrobnięty i się już materializuje ... czytaj schnie farba na nim i czeka na kilka dorbiazgów jak trapy czy reflektory które już zamówione zostały na aliexpress CDN ... 2
przemo Opublikowano 28 Marca 2024 Autor Opublikowano 28 Marca 2024 Bagażnik ogarnięty ... Teraz czekam na reflektory z Hella do niego i na pierwsze zawody ? 2
Rekomendowane odpowiedzi