stema Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 21 minut temu, Paweł Praus napisał: Voilà, znalazłem skład paliwa z 2016r.: ... Jeszcze tylko podaj Pawle czy ten KMD na tych 8% się nie rozerwie? Ja już się nie podejmuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 44 minuty temu, Paweł Praus napisał: czteroetylek ołowiu 0,07% A to ciekawe. Przecież on ma przeciwne działanie, pogarsza spalanie. Ten Lubrisol to spożywczy silikonowy środek smarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 3 godziny temu, stema napisał: Jeszcze tylko podaj Pawle czy ten KMD na tych 8% się nie rozerwie? Ja już się nie podejmuję. Zapomniałem dodać, żeby absolutnie nie próbować tego paliwa stosować do silniczków popularnych :-)) Bo tego nie przeżyją... Czteroetylek ma działanie przeciwstukowe - a to znaczy, że pozwala motorkowi płynnie pracować na wyższym stopniu sprężania. Lubrizol 52M (kiedyś takiego używałem) - dodatek zmniejszający ilość powstającego w silniku nagaru nie wiem czy jest jeszcze dostępny. Edytowane 30 Maja 2020 przez Paweł Praus uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Paweł wspomniał o stanie kolekcjonerskim silniczka mi udało się kiedyś dorwać całkowicie za free silnik w takim stanie jest on w ORYGINALNEJ folii tak jak był sprzedawany nówka nigdy nie chodzona 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Też Takiego posiadam :-)) A w zasadzie kilka :-)) 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ludzie, skąd wy bierzecie te cuda? Ja nawet jakbym chciał kupić używkę online to nie ma, a wy "za darmo dorwaliście nówkę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 A tak pracuje nowa wersja KMD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Kola moj drug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Godzinę temu, jethrotull napisał: skąd wy bierzecie te cuda? ja to najczęściej z szafki biorę albo i z jakiegoś pudła?....to bardzo proste Piotrze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, jethrotull napisał: Ludzie, skąd wy bierzecie te cuda? Ja nawet jakbym chciał kupić używkę online to nie ma, a wy "za darmo dorwaliście nówkę"? Jak nie ma jak ma... https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=kmd+engine&_sacat=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, jethrotull napisał: Ludzie, skąd wy bierzecie te cuda? Ja nawet jakbym chciał kupić używkę online to nie ma, a wy "za darmo dorwaliście nówkę"? Tu można nowa wersje nabyć. https://f2abcd-store.ru/products/42324719 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 3 godziny temu, bynek napisał: Tu można nowa wersje nabyć. https://f2abcd-store.ru/products/42324719 dzięki Zbyszku za ten link.....???.....warto poznać.....to tak w kontekście " ruskiego "? chłamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 zna ktoś ten program do mierzenia rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 RPM Gauge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 A jaka jest dokladnosc pomiaru ? zadowalająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 4 godziny temu, witold_pi napisał: zna ktoś ten program do mierzenia rpm W sensie na podstawie nagrania? Czy w czasie rzeczywistym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 A weź se ściągnij to będziesz wiedział... Mistrz świata go używa. Coś więcej trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 6 godzin temu, d9Jacek napisał: dzięki Zbyszku za ten link.....???.....warto poznać.....to tak w kontekście " ruskiego "? chłamu Z 10 dni temu zakupiłem u Andreja komplet AAC do swojego KMD. Byłem pod wrażeniem otwartości i bezproblemowości w zakupie, a mają wybór skubańcy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Wiwisekcja KMD 2,5 po rosyjsku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) I ja miałem ostatnio trochę farta - trafiła do mnie oryginalnie zapakowana, kompletna i zakonserwowana fabrycznie "nówka neonówka KMD 2.5" rocznik 20.02.1984 !! ?? Kompresja prawidłowa ! Dziękuję wszystkim zaangażowanym kolegom za pomoc w zdobyciu silnika !!? Edytowane 15 Czerwca 2020 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi