Skocz do zawartości

F 100 Super Sabre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 13.03.2022 o 20:24, Lucjan napisał:

Brawo!  Wygląda jak prawdziwy

Rozwiń  

Dziękuję, do prawdziwego sporo brakuje ale dla moich potrzeb jest wystarczający. Dziś zrobiłem przymiarkę kokpitu  w kadłubie. Nawet cos tam widać i to całkiem dobrze. Warto było się męczyć. Jedyny mankament to zbyt nisko osadzony przedni panel bo dość sporo odstaje poniżej osłony. W oryginale też jest spora szpara ale nie aż tak wielka. Jutro to poprawie. Pilot zaporzyczony z Vampira jest w skali 1,6 ma 30 cm wzrostu czyli w skali Sabre miałby niecałe 1,5 metra wzrostu. Kurdupel ale mam teraz pewność że trzeba większego. Mam już wydrukowane zegary, jutro działam przy przednim panelu. Dużo łatwiej było by zrobić wszytko z jakiś rzutów, a nie ze zdjęć ale i tak wyszło całkiem dobrze.

IMG_20220314_211928.thumb.jpg.6a132a8fe5ae072f8ef17d9f55eba5fe.jpg

IMG_20220314_211851.thumb.jpg.54ead0d5088d9a9448555bfe5c55c95c.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
  W dniu 14.03.2022 o 21:36, jarek996 napisał:

Sarkozy ???

Rozwiń  

Nie podążajmy tą drogą.

Właśnie tych kół nie ma nigdzie. Ja mam jedno bo tyle było dostępne. Jak dostanę te właściwe to mogę je oddać w dobre ręce. 

Opublikowano
  W dniu 14.03.2022 o 21:43, solainer napisał:

Nie podążajmy tą drogą.

Rozwiń  

Chodzilo mi TYLKO o wzrost ?

Rozne kola 5,5 cala ( 140 mm ) sa w Chinach . Nawet bardziej pasujace do Twojego modelu. No chyba ze idziesz makietowo i znajdziesz miniaturowe "oryginaly" , tylko wtedy cena idzie mocno w gore . 

Opublikowano
  W dniu 14.03.2022 o 21:48, jarek996 napisał:

Rozne kola 5,5 cala ( 140 mm ) sa w Chinach

Rozwiń  

Daj linka do jakiś 140mm z hamulcem. Zobaczę czy różnica w cenie będzie znaczna. Bez przesady nie zależy mi na makietowości to ma być ładny model przypominający wyglądem f100. 

Opublikowano

Ty potrzebujesz z hamulcami ! O tym nie pomyslalem. Te ktore widzialem ( takie bardziej nowoczesne ) byly chyba bez. Sprawdze pozniej i jak cos znajde , to dam znac. 

Opublikowano

Tak potrzebuję z hamulcami. Samolot śmigłowy ma super hamulec w postaci śmigła na wolnych obrotach, a w odrzutowcach tego nie ma. Dojdzie do tego spora masa i można przejechać pół kilometra zanim to ustrojstwo się zatrzyma. 

Opublikowano

O tym nie pomyślałem. W gruncie rzeczy  cały czas zakładałem, że mój pilot to będzie taki kozak jak chłopaki z Topgun i zdjęcie żony mu nie potrzebne ale za to gazetki oglądał takie. :)

IMG_20211112_162602.thumb.jpg.8c72815bc3dd28076ae60a4b100ef484.jpg

• Lubię to 3
  • Haha 1
Opublikowano

To jeszcze jakaś imitacja futerka na fotel ;) 

Co prawda nie mam pewności, czy w F100 było, ale skoro w nowszych typu Viper jest, to kto wie.

Opublikowano
  W dniu 24.03.2022 o 07:26, japim napisał:

Nice... ale w kokpicie nadal brakuje najważniejszej rzeczy. Pilota!

Rozwiń  

Spokojnie ceny euro na chwilę obecną nie zachęcają do zakupów więc spróbuję zrobić pilota ale to w ostatniej kolejności. Teraz trzeba powoli składać wszytko do kupy żeby można było wreszcie wyjechać z tym z domu. 

Opublikowano

Mam gdzieś model głowy, butów i dłoni - to możesz sobie wydrukować. Resztę kombinezonu sobie uszyjesz i wypchasz wata :D

Opublikowano

Zgadza się taki jest plan. Jak możesz to podeślij owe członki, zobaczmy jak to wyjdzie. Uszyć kombinezon to nie taka prosta sprawa bo potrzebne są wykroje krawieckie żeby to miało właściwy kształt. 

Opublikowano
  W dniu 23.03.2022 o 20:13, solainer napisał:

O tym nie pomyślałem. W gruncie rzeczy  cały czas zakładałem, że mój pilot to będzie taki kozak jak chłopaki z Topgun i zdjęcie żony mu nie potrzebne ale za to gazetki oglądał takie. :)

IMG_20211112_162602.thumb.jpg.8c72815bc3dd28076ae60a4b100ef484.jpg

Rozwiń  

Który rocznik przedrukowałeś , jaka rozkładówka ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.