mirolek Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Pięknie wygląda ? gratuluje, dopieszczony, oświetlony i nawet dwie babeczki gotowe do lotu - SUPER ? Ciekawie masz ten wydech rozwiązany, model robi wrażenie..... taaaak, inspirujące zdjęcia. Ja mam chwilową przerwę w tym konstrukcyjnym projekcie bo wkrótce zaczyna się sezon zawodów aircombat i sprzęt trzeba przygotować a jeszcze przykuł uwagę mały hydroplan i te "czasopożeracze" skutecznie mnie na jakiś czas wyłączyły z budowy RWD .... ale ja zawsze kończę projekt, wkrótce wracam do budowy ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 W dniu 9.03.2021 o 22:03, mirolek napisał: Ja mam chwilową przerwę w tym konstrukcyjnym projekcie Witaj aby skrócić przerwę wrzucam filmik z oblotu Mojej 5 , silnik trochę nie domagał dlatego tak któtko 8 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Paweł, piękny, wytrzymany start makiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Brawo - model i pilot pięknie się zaprezentowali ? Dzięki za inspirację .... ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Brawo! Ladowanie tez niczego sobie. Ale jakbys mial motorek elektryczny to nie byloby problemu ?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Cytat Ale jakbys mial motorek elektryczny ... to byłby nienaturalnie cicho latający model jak zabaweczka z marketu dla małych dzieci .... a jest prawdziwie warcząca i dymiąca makieta czyli duża zabawka dla dużych dzieci ?? ms 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 19 minut temu, mirolek napisał: ... to byłby nienaturalnie cicho latający model jak zabaweczka z marketu dla małych dzieci .... a jest prawdziwie warcząca i dymiąca makieta czyli duża zabawka dla dużych dzieci ?? ms To sa "przesady swiatlo cmiace" (cytujac wieszcza). Idzie nowe Panie kolego! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Andrzej Klos napisał: Ale jakbys mial motorek elektryczny to nie byloby problemu Sorry Andrzej ale bateryjki to nie Moja bajka on i tak jest bardo cichy na postoju na wolnych wcale go nie słychać , ten wydech pod kadłubem to NIE atrapa do tego jest jeszcze tłumik w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 1 minutę temu, paweln7 napisał: Sorry Andrzej ale bateryjki to nie Moja bajka on i tak jest bardo cichy na postoju na wolnych wcale go nie słychać , ten wydech pod kadłubem to NIE atrapa do tego jest jeszcze tłumik w kadłubie. Ale ja tylko zartuje. Np bardzo lubie sluchac glosu czterosuwowego silnika modelarskiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 No, i to jest to co tygryski lubią najbardziej??. Start za 9pkt, Prędkość lotu - prawie "makietowa" (troszkę za szybko) - 8,5 pkt Podejście i lądowanie - 8 pkt - za szybko, przyziemienie na 2 pkt, a powinno być na 3pkt. Ogólnie jest dobrze?. Trenuj, trenuj, zawody w Bobrownikach już blisko?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 W dniu 19.04.2021 o 15:27, mecenas napisał: No, i to jest to co tygryski lubią najbardziej??. Start za 9pkt, Prędkość lotu - prawie "makietowa" (troszkę za szybko) - 8,5 pkt Podejście i lądowanie - 8 pkt - za szybko, przyziemienie na 2 pkt, a powinno być na 3pkt. Ogólnie jest dobrze?. Trenuj, trenuj, zawody w Bobrownikach już blisko?. Zlituj się Panie De Niro to był PIERWSZY lot RWD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Paweł, gratuluję oblotu. Wszystko O.K., ale konieczne jest popracowanie nad dotarciem NGH 38.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 wróciłem do projektu i po korekcie ustawienia podwozia zamontowałem "buciki" ? dokończyłem też montaż ogona ... i aby bardziej poczuć klimat projektu zmontowałem wszystkie elementy ? ms 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Po zakończeniu sezonu zawodów aircombat, na dobre wróciłem do tematu i wykańczam model z nadzieją ulotnienia do końca roku. Zamontowane zostały wszystkie serwa, popychacze, zawiasy, silnik, szklenie kabiny a model został w całości pokryty srebrnym oratex-em. Część silnikową pokryłem blachą aluminiową, wykonałem też laminatowe osłony amortyzatorów podwozia a wstępnie złożony w całość model ... ujrzał dziś pierwszy raz światło dzienne. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Jakbyś dał silnik elektryczny, to nie wystawałaby ci ta kanka od mleka z boku.? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 I po chwili "milion" wpisów, że to profanacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Mirku ...piękna maszyna ...jaka Ci wyszła waga startowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 to co na zdjęciu waży 2380g ,,, dojdzie jeszcze odbiornik, zasilanie i jakieś dekoracyjne drobiazgi. Zawsze na koniec gdzieś uciekają gramy ale raczej 2,6 kg nie przekroczę. RWD-5 wyszedł mi zatem nieco lżej niż RWD-4 , czego się właściwie spodziewałem bo kadłub rozpracowany przez Schiera jest bardzo lekki, skrzydła które zrobiłem wg. własnego pomysłu są mniej przesztywnione niż w RWD-4 a kilka elementów laminatowych waży mniej niż sama maska silnika w RWD-4 ? Ostateczna waga do lotu okaże się jak wyważę model i uruchomię silnik. W modelu RWD-21 w którym silnik też jest ustawiony w dół, miałem problem z pracą na mniejszych obrotach i ostatecznie montowałem podżarzanie. Tam jednak mam przerobiony tłumik i makietowy wydech przez 4 rurki który chyba nieco dusi silnik tu został oryginalny tłumik który faktycznie ładnie nie wygląda ale może pozwoli na stabilną pracę silnika i uniknę kolejnych "bateryjek" ms 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 okropna pogoda i nie próbowałem odpalać silnika ale model gotowy do testów i pierwszego lotu, choć jeszcze nie wyważony. Moim zdaniem nieźle się prezentuje ? szacując wagę do lotu nie uwzględniłem wagi pilota .... ale "szczupła" jest ? ms 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 właśnie się zastanawiałem czy doszła paczka...;) a tu proszę:) Pilotce trzeba zrobić loki a la lata 20-te hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi