Konrad_P Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 @mr.jaro @Patryk Sokol Panowie każdy następny post nie związany z bezpośrednim zaszczepieniem będzie skasowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 wykasowałem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Mam problem , oczywiście Konrad posta usunie ale wcześniej niech mi ktoś odpowie jak to jest. Wirusa się nie boję ani trochę i nie planowałem się szczepić, ale gdy dotknęła mnie segregacja ludzi doszedłem do wniosku że a co mi tam , na szczepionkę nie musiałem czekać bo kwalifikowałem się do szczepienia w pierwszej kolejności. Zaszczepiłem się tylko dlatego że poinformowano mnie że po szczepieniu nie dotyczy mnie kwarantanna , i to był jedyny powód mojej decyzji aby się zaszczepić. Pomyślałem że pojadę na lotnisko , pobawię się , i nawet jak się trafi ktoś chory to mnie nikt nie będzie dręczył i zamykał. Ale tu jest problem. Właśnie wróciła żona i mówi że jej koleżanka jest na kwarantannie , coś w przedszkolu się działo , czy ktoś był chory? czy jej dziecko przetestowali ? no dokładnie nie zrozumiałem. Ale koleżanka żony jest nauczycielką i jest szczepiona , to w końcu jak to jest ? czy tą dziewczynę ktoś zamknął chory na umyśle? czy to mnie załadowali w ptaka i po szczepieniu nie ma żadnej taryfy ulgowej? i jedyny cel szczepionki to jakaś tam poprawa statystyk? Akurat jutro będzie u mnie w pracy człowiek z sanepidu i mam zamiar zapytać u źródła , ale źródło nie musi mieć racji , i dlatego postanowiłem zapytać w tym temacie. Ba patrząc na koleżankę żony to sytuacja wygląda tak że jak się chce konia złapać to się mu daje owsa , a jak się go juz złapie to go wtedy "Batem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dimmus Opublikowano 24 Marca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Wszystko co dzieje się od roku w większości jest pozbawione logiki, więc czego się spodziewałeś? Nauczyciele zaszczepieni żeby mogli bezpiecznie uczyć - dalej mamy nauczanie zdalne. Lekarze zaszczepieni, dalej leczą przez telefon. W przedszkolach frekwencja wysoka jak nigdy - społeczeństwo na prawdę zaczęło dbać o higienę, przede wszystkim mycie rąk dużo tu zmieniło. A że wykonują masowo testy wątpliwej wiarygodności, to i statystyka jest odpowiednia i można śmiało okradać społeczeństwo, a jak za bardzo zacznie podskakiwać, to podnosimy liczbę i robimy lockdown, prosta i przejrzysta polityka grupy trzymającej władzę.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 3 godziny temu, dimmus napisał: Wszystko co dzieje się od roku w większości jest pozbawione logiki No i masz rację, pytałem pana z sanepidu o sytuację nauczycielki , powiedział że nie powinni jej zamykać i to wszystko , a jednak zamknęli ją w kwarantannie. Doczekaliśmy czasów gdzie leczy się ludzi zdrowych a chorym się odmawia leczenia , ludziom chcącym pracować uniemożliwia się pracę a nierobom wypłaca się wysokie pensje. Konrad usuń to co trzeba i przepraszam że zaśmieciłem temat, byłem po prostu bardzo ciekaw co się dzieje. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zaszczepiłem się w dniu 30 marca o godzinie 11.00. Pod koniec dnia i w ciągu nocy miałem dreszcze i było mi tak zimno jakby zamknęli mnie w chłodni. Na drugi dzień byłem osłabiona a dziś 1 kwietnia czuję się już dobrze. Także Koledzy Modelarze szczepcie się i nie uprawiajcie jałowych dyskusji Drugie szczepienie mam 14 czerwca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 14 minut temu, zuzia2013 napisał: było mi tak zimno jakby zamknęli mnie w chłodni. Na drugi dzień byłem osłabiona a dziś 1 kwietnia czuję się już dobrze. ......ale niestety szczepionka zmieniła mi płeć ( ach te chipy) i dzi ś 1 kwietnia jestem dziewczynką?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 22 minuty temu, d9Jacek napisał: ......ale niestety szczepionka zmieniła mi płeć ( ach te chipy) i dzi ś 1 kwietnia jestem dziewczynką?? Wyjawię swoją najgłębszą tajemnicę, zawsze marzyłem być dziewczynką a w dzieciństwie bawiłem się lalkami. W końcu moje marzenie spełni się. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 7 minut temu, zuzia2013 napisał: końcu moje marzenie spełni się. 1 kwietnia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 A Ty Jacek już się szczepiłeś, bo widzę , że oboje jesteśmy 50+. Jak się nie szczepiłeś to zaszczep się bo szkoda abyś "zszedł". Mówię Tobie , że roczniki z lat 50 to najbardziej wartościowe roczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 26 minut temu, zuzia2013 napisał: A Ty Jacek już się szczepiłeś, bo widzę , że oboje jesteśmy 50+. niestety ale nie, ....kwalifikuje się ale muszę poczekać ....zona zaszczepiona.. 27 minut temu, zuzia2013 napisał: roczniki z lat 50 to najbardziej wartościowe roczniki może i tak ....?...dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zostałem zaszczepiony szczepionką Astra Zeneka. Po szczepieniu następnego dnia gorączka do 37,7 , kiepskie samopoczucie i ból ręki który utrzymywał się przez trzy dni. Do wytrzymania. Następne szczepienie 22 czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 No,to ja czekam na pierwsze szczepienie 7 kwietnia,aż się boję,70-siątka na karku,zobaczymy?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 2 minuty temu, tytan12 napisał: No,to ja czekam na pierwsze szczepienie 7 kwietnia,aż się boję,70-siątka na karku,zobaczymy?. Nie bój się chłopie, bardziej boli ukąszenie komara niż ten zastrzyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Teraz, zuzia2013 napisał: Nie bój się chłopie, bardziej boli ukąszenie komara niż ten zastrzyk. Adam,ukłuć się nie boję,raczej efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 33 minuty temu, tytan12 napisał: Adam,ukłuć się nie boję,raczej efektów. Efekty będą dobre, skuteczność szczepionek potwierdzono jak to się mówi "w boju", najlepszym przykładem Izrael, a niewiele gorszym Brytole i to również w kontekście nowych szczepów. A to czy będziesz miał jakieś objawy, no cóż to się okaże, profilaktycznie nie planuj jakichś pilnych spraw na dzień po szczepieniu, przygotuj sobie ciepłą kołderkę, coś przeciwgorączkowego (paracetamol, ibuprofen), termosik gorącej herbaty i podejdź do sprawy na spokojnie, najwyżej noc będziesz miał z głowy, w ostateczności kolejną dobę taką sobie, za to potem wrócisz do pełnej formy ze świadomością, że jesteś zabezpieczony, a to jest bezcenne Pochwal się jak było. 11 godzin temu, mazur napisał: Zostałem zaszczepiony szczepionką Astra Zeneka. Po szczepieniu następnego dnia gorączka do 37,7 , kiepskie samopoczucie i ból ręki który utrzymywał się przez trzy dni. Do wytrzymania. Następne szczepienie 22 czerwca. Przy Pfizerze poważniejsze efekty występują o ile raczej po drugiej dawce, a w przypadku AZ już po pierwszej, po drugiej powinno być OK. Pochwal się jak będzie po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 45 minut temu, tytan12 napisał: Adam,ukłuć się nie boję,raczej efektów. Tytan niczego się nie boi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 41 minut temu, ret1911 napisał: Dzis w nocy akcja kasowania terminow szczepien. "Twoja wizyta zostala przesunieta...". Czyli jak miales termin to jusz go nie masz. Mnie (rocznik '61) jeszcze nie przesunęli, mam na 15.04 (A-Z) 21km od miejsca zamieszkania, źródło: sms e-Zdrowie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Panowie my tu o szczepieniach, niech nad pisownią słowa żyd czy Żyd głowią się prof Miodek z prof Bralczykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Właśnie dostałem SMSa. 09.04.2021 godzina 17.15 - AstraZeneca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi