merlin71 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Całkiem przypadkiem trafiłem na stronkę "giełda rc" A tam cos takiego!!! http://www.gieldarc.pl/aktualnosci/4029 A dlaczego na naszym forum o tym taka cisza? Co to, nikt nic...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 36 minut temu, merlin71 napisał: Całkiem przypadkiem trafiłem na stronkę "giełda rc" A tam cos takiego!!! http://www.gieldarc.pl/aktualnosci/4029 A dlaczego na naszym forum o tym taka cisza? Co to, nikt nic...? Moze kolega Pawel nie chce sie wdawac w klotnie, argumenty i narzekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 wiesz Andrzej że taka sama myśl mi właśnie przemknęła przez głowę... Tak czy inaczej model piękny. Ogromny i imponujący. Robi wrażenie...! Pozwoliłem sobie skopiować fotkę: Pewnie nie tylko ja chętnie dowiedział bym się o nim czegoś więcej. Być może są koledzy którzy mogli by tutaj się podzielić tą "dobrą nowiną"... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 10 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Moze kolega Pawel nie chce sie wdawac w klotnie, argumenty i narzekania. Jeśli możecie przekazać Pawłowi, że jak pojawi się temat tego Łosia na naszym forum to obiecuję, że dopilnuję temat, żeby nie było w nim żadnych przepychanek czy głupich dyskusji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Czasami lepiej budować po cichu i pokazać model, gdy jest już gotowy. Ale i budowanie jawne dodaje energii i motywacji do dalszej budowy. Taki model, to dzieło życia. Chłopaki z MDK Miechów zbdowali 12 lat temu Łosia w skali 1 : 4. Nie wiem, czy jest to tylko makieta, czy makieta latająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Fajny widziałem macałem ? (był na Targach Lotnictwa Lekkiego w Kielcach) Paweł zrobił niesamowitą robotę. PS jest też budowany drugi ŁOŚ a do napędu ma dwa 5 cylindrowe UMS-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Model w 2009 roku został przekazany Muzeum Regionalnemu w Stalowej Woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Czy Los latal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 33 minuty temu, Andrzej Klos napisał: Czy Los latal? Ten Łoś był budowany jako model statyczny , maksymalnie starano się odwzorować oryginał zarówno jeśli chodzi o strukturę szkieletu jak i pokrycie , wyposażenie kabiny itp. Silniki były zamontowane tylko po to aby zaprezeentować pracę śmigieł. Swojego czasu był o tej makiecie obszerny artykuł w "Modelarzu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 00:27, merlin71 napisał: ...Ogromny i imponujący.... Nic dziwnego, że chcą nam regulować... Cytat Nowe przepisy w 2020 - co z tym zrobimy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 2 godziny temu, RomanJ4 napisał: Nic dziwnego, że chcą nam regulować... No właśnie. Przez paru takich "łosi" całe środowisko modelarskie ma pod górkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 5 godzin temu, dariuszj napisał: No właśnie. Przez paru takich "łosi" całe środowisko modelarskie ma pod górkę Nie to żebym miał coś do tego środowiska ale myślę ,że najbardziej nabruździli nam droniarze. Modelarze przez wiele lat latali na aeroklubowych lotniskach i raczej dużych problemów nie było , nawet piloci tak potężnych maszyn jak ten Łoś jakoś potrafili dostosować się do reguł natomiast droniarze to z reguły ludzie z tzw. łapanki co to pojęcia nie ma ale chce "latać " po to żeby wrzucić potem na yt głupi filmik.( oczywiście nie wszyscy droniarze tacy są więc proszę nie żywić do mnie urazy za to co napisałem ale ja niestety z takimi miałem styczność i myślę ,że to im możemy za te przepisy podziękować) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 W Bobrownikach widziałem nieco mniejszego Łosia i tamten będzie latał. Trzymam kciuki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Taki urywek ktoś zamieścil na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. merlin71 Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Odkopię stary temat ponieważ na swoim kanale kol.Grzegorz zamieścił film: Brak słów... Wcześniej był też zamieszczony film z oblotu. Może nie wszyscy widzieli... 4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lech Mirkiewicz Opublikowano 14 Listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 No to jeszcze jeden film z tego lotu w bardziej "świątecznej" wersji 5 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 No, .... jak mi jeszcze jakiś "ekolog" coś powie na temat "spalania liści" - to podeślę mu ten link ! Bomba !!! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Jest kolejny odcinek "serialu" ?Warto zobaczyć. 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Model super! Ciągle nie mogę się napatrzeć... Ale i filmik fajnie zrobiony. Ciekawie. Gratulacje dla twórców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 W dniu 15.11.2022 o 00:04, Lech Mirkiewicz napisał: No to jeszcze jeden film z tego lotu w bardziej "świątecznej" wersji Uwazam, ze budowniczy powinni sie troche wiecej chwalic. W dzisiejszych czasach nikogo nie zaskoczysz duzem i jakkolwiek dokladnie zrobionym Spitfire, Mustang czy nawet, o zgrozo, FW190 ?. Moze by zgloscic sie do tego samego czasopisma, ktore opisalo Karas Irka. Modelarze czekaja na cos nowego/innego! Trzeba sie niestety wiecej chwalic. Jestem poddawany propandzie sukcesu od 40 lat, szczegolnie ostanie 25 lat w Australii. Zobaczcie np film Dunkierka, sromotna kleska a tu Spitfire ze stojacym silnikiem zestrzeliwuje kilka Stukasow i zrobili z siebie bohaterow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi