engelbert Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 W dniu 1.04.2021 o 15:40, ret1911 napisał: Czy "prawdziwy modelarz", ktory do swoich modeli uzywa gotowego silnika czy gotowej elektroniki jest po czesci zabawkarzem? Erwinku !! zaloz swuj temat o zabawkach i mi tu nie filozofuj.OK W dniu 5.04.2021 o 17:29, Artur Lis napisał: Dla autora tego tematu , Moja Fantazja - YouTube No Artur podoba mi sie. A to dla Ciebie Maryla Rodowicz-Wsiąść do pociągu byle jakiego - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Godzinę temu, engelbert napisał: Erwinku !! zaloz swuj temat o zabawkach i mi tu nie filozofuj.OK No Artur podoba mi sie. A to dla Ciebie Maryla Rodowicz-Wsiąść do pociągu byle jakiego - YouTube Dziękuję , Pozdrawiam Cię Od biedy będzie , ale tak szczerze to nie przepadam za tą Panią . Może coś z Kazika . Apropo , Modelarstwo to jest jedna wielka zabawa , jedni kupują drudzy budują i się wspólnie wszyscy bawimy , z namiastką fantazji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 I tak nie obejdzie się bez kupowania nawet jak sam budujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 W dniu 1.04.2021 o 13:04, qpa napisał: Ja to bym chciał żeby Engelbert pokazał swoje osiągnięcia prawdziwego modelarza, nie jakiegoś podrabiańca, może się ludzie zainspirują lub zreflektują że całe życie źle się bawią swoim hobby Jakub akurat ty wymagasz zebym ja na forum pokazal co ja buduje. Po tych wszystkih perebudowach naszego forum, zdjecia tematy i nawet moj awatar, wszystko poszlo sie p..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Skąd brać podzespoły? Tylko kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 A powiedz mi Michalku z jakiej hoinki ty tu spadles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Z zielonej choinki . 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Artur Lis napisał: ... Od biedy będzie , ale tak szczerze to nie przepadam za tą Panią . ... No tak, bo: "W moim przedziale wszyscy trzej!" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Z drugiej strony jak widzę zdjęcie oberwanego steru wysokości i pytanie, jak zdemontować statecznik bo już zamówiłem cześć zapasową i będę wymieniać, to tak trochę ręce mi opadły. PS. W piance. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 zanim bedziemy się smiac z pytań Engelberta , to proponuję Panowie wejsć na stronę ??? której to adres ma stopce KOl. Engelbert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Jacek , mozna byc noblista i zadawac glupie pytania. Przynaleznosc klubowa nie ma tutaj ZADNEGO znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 22 minuty temu, jarek996 napisał: mozna byc noblista..... można , pytania zadaje prowokujące ale nie sądzę aby wypadł sroce spod ogona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 W dniu 6.04.2021 o 10:01, ret1911 napisał: Prawdziwi modelarze bo buduja modele? Smiech mnie ogarnia gdy po czasie budowania makiety trzeba dolozyc pol kilko na dziob bo modelarz pomylil sie w wywazeniu i powstaje ceglolot a niee model. Czy ni ebylo tez tak, ze model za grube pieniadze i setki godzin na niego poswieconych ladowal po kilku sek na glebie calkiem rozbity bo modelarz nie sprawdzil wywazenia? No ale za to ma wszystkie szczegoly jak w prawdziwym samolocie. Wezmy takiego latacza, ktory kupil mode i jakims trafem czy to przez urwany link czy cokolwiek rozbil model. Z mozolem docina kolejny czesci ukladanki i odbudowuje model, ktory lata tak samo swietnie jak przed rozbiciem a nie mial do niego zadnych planow itp. pomocy. Kto tu jest teraz Sprajt a kto pragnienie? To jaki to modelarz jak się tak myli w tak kluczowym szczególe jak wyważenie? Tylko jak się buduje makietę to trzeba brać pod uwagę oprócz tego by wyglądała jak makieta to ma jeszcze latać a nie stać. A co do docięcia elementu, jak narazie spotkałem się z ludźmi na grupach na FB którzy jeździli samochodami rc, kupili samolot i myśleli że to jak auto, urwał statecznik pionowy i pyta się gdzie dokupić i wymienić. Dorobić nie dorobi (bo nie umie), wymienić nie wymieni bo integralna część kadłuba i zostaje z takim modelem bo nauczony że w aucie część się wymienia a nie dokleja. A tak moim zdaniem to nie ma znaczenia czy modelarz to ten co kupuje i składa czy robi sam. Mam i takie i takie modele. C130 Hercules np, kupiony jako kit na Aliexpress i to jeszcze innej maszyny. C160 Transall. Poprosiłem kolegę o dorobienie gondoli silnika poprzez wydrukowanie na drukarce 3d bo Transall ma tylko 2 a C130 4. Dodałem od siebie klapy, otwieraną rampę z tyłu. Model lata i wszystko jest ok, ostatnio nawet zrzucał ładunek na lotnisku w Radawcu. I czy to modelarstwo czy kupowanie gotowego? Nawet jakbym miał kupić nowy gotowy model to dla mnie i tak jest to modelarstwo bo wcześniej czy później i tak będzie trzeba ewentualnie coś poprawić lub wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 a ja pozwole sobie wrzucic tu cos z naszego Forum, temat juz lekko zapomniany ale 24 strony budzą szacunek....szczególnie polecam go......???...no "modelarzom" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Moim idolem jest Wieslaw Schier, Prawdziwy modelarz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 W dniu 11.04.2021 o 09:46, Andrzej Klos napisał: No tak, bo: "W moim przedziale wszyscy trzej!" ? Szanowny Australijczyku, Pan znowu pisze nie na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 litości - niech jakiś mod skasuje to całe.... aż zęby bolą i mdli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 56 minut temu, latacz napisał: litości...... Witku, spokojnie , tu sa całkiem ciekawe opinie i poglądy......a krew się jeszcze nie leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Jeszcze nie, ale mam nieodparte wrażenie, a w zasadzie po tylu latach już pewność, że istnieją osoby, które swoją moc życiową czerpią z robienia zamieszania i denerwowania innych. W sumie trochę podobne to do akcji podpalacza, który podłoży ogień, schowa się bezpiecznie za rogiem i cieszy że się fajnie pali i nikt tego nie może ugasić. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 2 godziny temu, d9Jacek napisał: spokojnie , tu sa całkiem ciekawe opinie i poglądy......a krew się jeszcze nie leje krew nie -ale ferment, zgnilizna i rzygowiny - robi się przytulnie jak w brudnym kiblu knajpy 13ej kategorii... kilka x próbowałem czytać po kawałku... obok "ciekawych" poglądów zgnilizna . -wrzuć do zupy łyżkę rzygowin i kocie g - i smacznego. Choć są i dobre składniki całość będzie jak ten wątek -zupa rzygowinowo-gówniana . Ale przyznam -z mięsem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi