model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cześć miało być w dziale air combat bo i podziałka i napęd spalinowy były rozrysowane w planach ale chyba jednak wolę ten dział. Rozpiętość 120cm Silnik dualsky 2814 ? Śmigło składane Zasilanie - tym razem chciałem popróbować z 4s Regulator 40A Ray Serwa zwykle rower pro mg Wysokość kierunek lotki Waga- się okaże Konstrukcja standardowo balsa plus japonka, cellon i malowanko. Samolot będzie bez podwozia do latania za płotem na łące przysłowiowo. Do tej pory tyle udało się wystrugać. 4
Ares Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 43 minuty temu, model napisał: Do tej pory tyle udało się wystrugać. Jeden z piękniejszych myśliwców II w.ś. Zapowiada się ciekawy model. Powodzenia. 1
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 O tak, ponoć P 51 miał klopot żeby dogonić ten samolot, no i koniec wojny spowodował że zdążyli wyprodukować tylko sześćdziesiąt parę egzemplarzy.
Grifon Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dawid pomyliłeś działy! On powinien być w modelach spalinowych. ?
japim Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Powiększałeś stateczniki? Ja jak robiłem mojego to na oryginalnym stateczniku strasznie zamiatał ogonem. Na zawodach musiałem doklejać 2cm przedłużenie i podwyższenie i dopiero przestał.
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nic nie powiększałem wszystko według planów sugerujesz zmniejszyć ? SW i SK ? No faktycznie plany pod spaline, ale weź przetłumacz jak chyba jeszcze nie miałem styczności że spalinową także zarażony nie zostałem żeby montować motorek chyba z Czarkiem trzeba się będzie umówić na latanie to wtedy zacznę naukę obsługi i wąchanie spalin . Na deser maska silnika zrobiona.
Grifon Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 A no, Cezary może Cię nawrócić na słuszną drogę.
czarobest Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Haha, wiecie że zanim napisaliście o mnie to chciałem właśnie zaproponować wspólne latanie i posłuchanie choćby OS'a w Wicherku żeby właśnie zachęcić? Jeszcze lepiej byłoby z takim FS-48 w wiadomym dla niektórych tutaj modelu ?, ale to za jakiś czas. W każdym razie, gdyby coś to ja chętnie, choć z czasem u mnie ostatnio bardzo średnio . Z tym, że z tym moim lataniem to nie wiem czy to będzie taka zachęta . A i mógłbym popatrzeć na ładnie zrobione modele, bo ten wygląda już bardzo fajnie i starannie, powodzonka .
mirolek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cytat Ja jak robiłem mojego to na oryginalnym stateczniku strasznie zamiatał ogonem. Przemek - patrząc na to co już zrobione to ogon jest powiększony względem oryginału, nie będzie problemu. Model jest zacny i naprawdę w powietrzu świetnie wygląda. W Eskadrze Kraków Tadek szalał tym modelem a widok tych smukłych skrzydeł niezapomniany - trzymam kciuki za ten projekt ? ms
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dzięki Panowie że się podoba ? projekcik taki raz dwa trzy i w powietrze. 49 minut temu, czarobest napisał: Haha, wiecie że zanim napisaliście o mnie to chciałem właśnie zaproponować wspólne latanie i posłuchanie choćby OS'a w Wicherku żeby właśnie zachęcić? Jeszcze lepiej byłoby z takim FS-48 w wiadomym dla niektórych tutaj modelu ?, ale to za jakiś czas. W każdym razie, gdyby coś to ja chętnie, choć z czasem u mnie ostatnio bardzo średnio . Z tym, że z tym moim lataniem to nie wiem czy to będzie taka zachęta . A i mógłbym popatrzeć na ładnie zrobione modele, bo ten wygląda już bardzo fajnie i starannie, powodzonka . Teraz mieszkamy w jednym miescie także jakoś kiedyś się spotkamy, ale ja raczej na naukę obsługi silnika ? z lataniem to ciężej bo pozbyłem się auta w ziemię i teraz jeżdżę głównie motorkiem.
Andrzej Klos Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 9 godzin temu, model napisał: ....no i koniec wojny spowodował że zdążyli wyprodukować tylko sześćdziesiąt parę egzemplarzy. Cale szczescie.
czarobest Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 10 godzin temu, model napisał: Dzięki Panowie że się podoba ? projekcik taki raz dwa trzy i w powietrze. Teraz mieszkamy w jednym miescie także jakoś kiedyś się spotkamy, ale ja raczej na naukę obsługi silnika ? z lataniem to ciężej bo pozbyłem się auta w ziemię i teraz jeżdżę głównie motorkiem. No jak tak patrzę to nie takie raz dwa trzy by było dla mnie . Jasne, co prawda nie wiem na ile jestem odpowiednią osobą do nauki, ale pokazać, poodpalać, posłuchać itp. możemy, szczególnie że jesteś na miejscu to łatwiej się zgadać . No i już nie spamuję, resztę myślę ogarniemy na PW .
model Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, czarobest napisał: No jak tak patrzę to nie takie raz dwa trzy by było dla mnie . Oj tam to co do tej pory to tylko 12 godzin pracy mało skomplikowany sprzecik ,drukuj plany i do dzieła sam zobaczysz
czarobest Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ja się guzdram strasznie ze wszystkim . Mam teraz już kilka rzeczy do skończenia czy naprawy, no i jeszcze silniki które bardzo chcę ogarnąć i choć bardzo chcę to na to wszystko mi brakuje nieco czasu. Aczkolwiek w przyszłości czemu nie, szczególnie jak zobaczę Twoje wykonanie .
Irek M Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Mam czeski zestaw tego modelu w skali 1/7 ale jakoś nie mogę się za niego zabrać. Kadłub laminat, skrzydła styro kryte balsą. W moim przypadku to silnik 4 suw OS Max 120 lub benzyna 20cm.
model Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Dawno temu nabyłeś ? Ile cię kosztował taki zestaw? A orientujesz się czy nadal jest dostępny ? Swoją drogą na outerzone są piękne plany tego samolotu tyle że dużo większego
Irek M Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Kupiłemvna naszym alledrogo z 3 może 2 lata temu za ...500zł i OS Max FS 120 też za 500zł od tego samego sprzedawcy
paweln7 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, model napisał: Dawno temu nabyłeś ? Ile cię kosztował taki zestaw? A orientujesz się czy nadal jest dostępny ? Swoją drogą na outerzone są piękne plany tego samolotu tyle że dużo większego Napisz do Igora http://www.igor-vyznal.cz/celokompozit_model2.html Mam Zero od niego ( nie produkowany już ,lata zajebiście )
model Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Troszku podłubałem ? Dorobiłem garbik i kopytko kabinki ( coraz bardziej lubię styrodur) , przed kabiną wyrzeźbiłem przetłoczenie osłony karabinów, co by nie było tak płasko, aczkolwiek oryginał był pozbawiony uzbrojenia w tym miejscu. Ps. Dla dociekliwych na drugim planie- sensacje 20 wieku Bogusław Wołoszański Rakiety V1 i V2. 4
Rekomendowane odpowiedzi