model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cześć miało być w dziale air combat bo i podziałka i napęd spalinowy były rozrysowane w planach ale chyba jednak wolę ten dział. Rozpiętość 120cm Silnik dualsky 2814 ? Śmigło składane Zasilanie - tym razem chciałem popróbować z 4s Regulator 40A Ray Serwa zwykle rower pro mg Wysokość kierunek lotki Waga- się okaże Konstrukcja standardowo balsa plus japonka, cellon i malowanko. Samolot będzie bez podwozia do latania za płotem na łące przysłowiowo. Do tej pory tyle udało się wystrugać. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 43 minuty temu, model napisał: Do tej pory tyle udało się wystrugać. Jeden z piękniejszych myśliwców II w.ś. Zapowiada się ciekawy model. Powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 O tak, ponoć P 51 miał klopot żeby dogonić ten samolot, no i koniec wojny spowodował że zdążyli wyprodukować tylko sześćdziesiąt parę egzemplarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dawid pomyliłeś działy! On powinien być w modelach spalinowych. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Powiększałeś stateczniki? Ja jak robiłem mojego to na oryginalnym stateczniku strasznie zamiatał ogonem. Na zawodach musiałem doklejać 2cm przedłużenie i podwyższenie i dopiero przestał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nic nie powiększałem wszystko według planów sugerujesz zmniejszyć ? SW i SK ? No faktycznie plany pod spaline, ale weź przetłumacz jak chyba jeszcze nie miałem styczności że spalinową także zarażony nie zostałem żeby montować motorek chyba z Czarkiem trzeba się będzie umówić na latanie to wtedy zacznę naukę obsługi i wąchanie spalin . Na deser maska silnika zrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 A no, Cezary może Cię nawrócić na słuszną drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Haha, wiecie że zanim napisaliście o mnie to chciałem właśnie zaproponować wspólne latanie i posłuchanie choćby OS'a w Wicherku żeby właśnie zachęcić? Jeszcze lepiej byłoby z takim FS-48 w wiadomym dla niektórych tutaj modelu ?, ale to za jakiś czas. W każdym razie, gdyby coś to ja chętnie, choć z czasem u mnie ostatnio bardzo średnio . Z tym, że z tym moim lataniem to nie wiem czy to będzie taka zachęta . A i mógłbym popatrzeć na ładnie zrobione modele, bo ten wygląda już bardzo fajnie i starannie, powodzonka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cytat Ja jak robiłem mojego to na oryginalnym stateczniku strasznie zamiatał ogonem. Przemek - patrząc na to co już zrobione to ogon jest powiększony względem oryginału, nie będzie problemu. Model jest zacny i naprawdę w powietrzu świetnie wygląda. W Eskadrze Kraków Tadek szalał tym modelem a widok tych smukłych skrzydeł niezapomniany - trzymam kciuki za ten projekt ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dzięki Panowie że się podoba ? projekcik taki raz dwa trzy i w powietrze. 49 minut temu, czarobest napisał: Haha, wiecie że zanim napisaliście o mnie to chciałem właśnie zaproponować wspólne latanie i posłuchanie choćby OS'a w Wicherku żeby właśnie zachęcić? Jeszcze lepiej byłoby z takim FS-48 w wiadomym dla niektórych tutaj modelu ?, ale to za jakiś czas. W każdym razie, gdyby coś to ja chętnie, choć z czasem u mnie ostatnio bardzo średnio . Z tym, że z tym moim lataniem to nie wiem czy to będzie taka zachęta . A i mógłbym popatrzeć na ładnie zrobione modele, bo ten wygląda już bardzo fajnie i starannie, powodzonka . Teraz mieszkamy w jednym miescie także jakoś kiedyś się spotkamy, ale ja raczej na naukę obsługi silnika ? z lataniem to ciężej bo pozbyłem się auta w ziemię i teraz jeżdżę głównie motorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 9 godzin temu, model napisał: ....no i koniec wojny spowodował że zdążyli wyprodukować tylko sześćdziesiąt parę egzemplarzy. Cale szczescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 10 godzin temu, model napisał: Dzięki Panowie że się podoba ? projekcik taki raz dwa trzy i w powietrze. Teraz mieszkamy w jednym miescie także jakoś kiedyś się spotkamy, ale ja raczej na naukę obsługi silnika ? z lataniem to ciężej bo pozbyłem się auta w ziemię i teraz jeżdżę głównie motorkiem. No jak tak patrzę to nie takie raz dwa trzy by było dla mnie . Jasne, co prawda nie wiem na ile jestem odpowiednią osobą do nauki, ale pokazać, poodpalać, posłuchać itp. możemy, szczególnie że jesteś na miejscu to łatwiej się zgadać . No i już nie spamuję, resztę myślę ogarniemy na PW . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, czarobest napisał: No jak tak patrzę to nie takie raz dwa trzy by było dla mnie . Oj tam to co do tej pory to tylko 12 godzin pracy mało skomplikowany sprzecik ,drukuj plany i do dzieła sam zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ja się guzdram strasznie ze wszystkim . Mam teraz już kilka rzeczy do skończenia czy naprawy, no i jeszcze silniki które bardzo chcę ogarnąć i choć bardzo chcę to na to wszystko mi brakuje nieco czasu. Aczkolwiek w przyszłości czemu nie, szczególnie jak zobaczę Twoje wykonanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Mam czeski zestaw tego modelu w skali 1/7 ale jakoś nie mogę się za niego zabrać. Kadłub laminat, skrzydła styro kryte balsą. W moim przypadku to silnik 4 suw OS Max 120 lub benzyna 20cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Dawno temu nabyłeś ? Ile cię kosztował taki zestaw? A orientujesz się czy nadal jest dostępny ? Swoją drogą na outerzone są piękne plany tego samolotu tyle że dużo większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Kupiłemvna naszym alledrogo z 3 może 2 lata temu za ...500zł i OS Max FS 120 też za 500zł od tego samego sprzedawcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, model napisał: Dawno temu nabyłeś ? Ile cię kosztował taki zestaw? A orientujesz się czy nadal jest dostępny ? Swoją drogą na outerzone są piękne plany tego samolotu tyle że dużo większego Napisz do Igora http://www.igor-vyznal.cz/celokompozit_model2.html Mam Zero od niego ( nie produkowany już ,lata zajebiście ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Troszku podłubałem ? Dorobiłem garbik i kopytko kabinki ( coraz bardziej lubię styrodur) , przed kabiną wyrzeźbiłem przetłoczenie osłony karabinów, co by nie było tak płasko, aczkolwiek oryginał był pozbawiony uzbrojenia w tym miejscu. Ps. Dla dociekliwych na drugim planie- sensacje 20 wieku Bogusław Wołoszański Rakiety V1 i V2. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi