robert.pilot Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja Godzinę temu, Ares napisał: To i tak jestem pełen podziwu,że tak bez pomocy fachowca się nauczyłeś. Pomoc fachowców miałem w szkoleniach online. Godzinę temu, Ares napisał: Marzy mi się "gorący drut" CNC . Dla chcącego nic trudnego, wystarczą chęci i systematyczność w szkoleniach. Trochę trzeba zainwestować ale satysfakcja gwarantowana. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 22 Września Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września Pierwszy astronomiczny dzień jesieni... ładna pogoda, nasze lotnisko https://maps.app.goo.gl/mx3X7YpUuj6sy9mr6 jest zagrożone zalaniem, ODRA na dzień dzisiejszy ma 550 cm..., we wtorek ma być 650 cm, mamy nadzieję, że nie będzie źle... Zaczęte lewe skrzydło... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Fajnie znów móc oglądać budowę Dromadera🙂👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października Lewe skrzydło - powolutku ciąg dalszy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Pięknie, a jak tam Robert Wasze lotnisko po ulewach? Ominęła je fala? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 4 Października Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 10 godzin temu, Amadi napisał: Pięknie, a jak tam Robert Wasze lotnisko po ulewach? Ominęła je fala? Dzięki. Na lotnisku nie byłem, z tego co kolega ir3q przekazywał jest OK, fala przeszła spokojnie korytem, wały wytrzymały💪. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 27 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Października Dromader M18, tak wygląda na chwilę obecną💪, jeszcze bez klap i lotek, które nie są skończone. Mocowania zawiasów okazały się za krótke, więc trzeba było zrobić szybki projekt i wrzucić na frezarkę. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada Dzisiaj lotka i klapa do lewego skrzydła. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 12 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Robimy dalej... Dzisiaj test działania klap, jeszcze nadajnik nie skonfigurowany na nowy model, więc delikatnie na "sucho". https://youtu.be/iqsWX6FSlIw?feature=shared 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Bardzo ladne ale chyba ksztalt klapy powinien byc chyba bardziej aerodynamiczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 8 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Bardzo ladne ale chyba ksztalt klapy powinien byc chyba bardziej aerodynamiczny... I tu jest zagwostka. Dromader ma klapy proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Poprzez zastosowanie wysiegnikow zrobiles cos w rodzaju klapy szczelinowej (slotted flap) i ich geometria jest troche inna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Godzinę temu, Andrzej Klos napisał: Poprzez zastosowanie wysiagnikow zrobiles cos w rodzaju klapy szczelinowej (slotted flap) i ich geometria jest troche inna... Dokładnie masz rację, klapy i lotki nie są jeszcze "zamknięte" i nie skończone, chciałem zrobić tylko test zawiasów. Profil klap będzie poprawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Ale nie chodzi o profil krawędzi natarcia klap ale Punkt ich zawieszenia. U ciebie jest poza obrysem żebra skrzydła - poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Zawiasy nie są wklejone, wszystko jest luźno włożone, zrobiłem tylko test zawiasów. Jest to surowa wersja klap, gdzie zostało jeszcze dużo do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano Środa o 20:51 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:51 8 godzin temu, FockeWulf napisał: Ale nie chodzi o profil krawędzi natarcia klap ale Punkt ich zawieszenia. U ciebie jest poza obrysem żebra skrzydła - poniżej. No wlasnie o profil krawedzi klap mi chodzi, powinien wygladac jak profil lotniczy w klapie szczelinowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano Czwartek o 06:58 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:58 No właśnie, każdy coś innego podpowiada i człowiek głupieje. Wiem profil, jest do poprawy... Chciałem tylko sprawdzić jak działają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano Czwartek o 09:09 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:09 Nie denerwuj się Robert. Wystarczy napisać, że jeszcze o tym nie myślałeś. I tak wybierzesz to co będzie Ci pasowało kierując się radami Kolegów posiadających większą wiedzę i doświadczenie oraz swoimi możliwościami wykonania. Zawsze można też na spokojnie sobie poczytać literaturę i zadecydować. Model fajny, kibicuję Ci jak wiele osób 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano Czwartek o 09:18 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:18 2 minuty temu, samolocik napisał: Nie denerwuj się Robert. Jeszcze jestem spokojny😄😉. Rady bardziej doświadczonych są bardzo cenne i zawsze z nich korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 22 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Prawe skrzydło. Klapa, lotka skończona i poprawiona. Zawiasy jeszcze nie wklejone...😉 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi