Wodzu 7 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 He,he....Raczej co brał, ze mu tak równo ręka dygała...???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Czołem Panowie:) dla zainteresowanych: zostały mi ostatnie dwa zestawy FPV Combat - jeśli ktoś chciałby dołączyć do ekipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Czy profil skrzydła jest na tyle gruby by zmieścić mechanizm do podwozia (jak np. w Spitfire 1200mm)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Sądzę że tak. W miejscu mocowania goleni ma około 36mm grubości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jak zrobiłem coś takiego dwa lata temu to mnie prawie zjedzono. Przy dzisiejszej technologi waga kamerki i nadajnika to kilkanaście gramów więc można dodać ją do dowolnego samolotu i poczuć się jak prawdziwy pilot. Posiadam tx03 eachine i sobie bardzo chwałę. Prosta, tania i do tego ma prawie 0.5W. Zasięgu więc nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Marku, zjedzono za dalekie latanie, a nie za kombata z kamera. Pożyjemy zobaczymy co wyniknie z tej kolejnej przymiarki do tematu fpv kombat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TBaki Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 W dniu 28.11.2021 o 15:58, marek rokowski napisał: Czołem Panowie:) dla zainteresowanych: zostały mi ostatnie dwa zestawy FPV Combat - jeśli ktoś chciałby dołączyć do ekipy A co ci Marek zostało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 hehe w sensie elektronika:) (moduły) - o resztę zawsze można dociąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 @JacekK mogę Cię prosić o wymienienie wszystkich elementów zestawu FPV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 W dniu 8.11.2021 o 21:02, japim napisał: Do rozglądania sie na boki potrzebujesz "pantilta" albo przynajmniej serwo. Do tego head tracker na goglach lub w najprostszej wersj obsługa jakimś potencjometrem lub przełącznikiem 3 pozycyjnym (lub drążkiem zamiast steru kierunku). A co z celownikiem, nie będzie podążał za ruchem obrazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Marcin, jeśli chodzi o elementy zestawu, opcje są dwie - cyfra albo analog ( tylko analog ma wyświetlane OSD, cyfra musi zaczekać ) Analogowa transmisja obrazu: - kamera FPV - nadajnik FPV - czujnik podczerwieni - dioda podczerwieni ( karabin ) - płytka Combat FPV ( powyższe są z nią połączone ) - opcjonalnie moduł MH-12 433MHz wpięty także w płytkę - pozwalający modelom komunikować się w czasie rzeczywistym ( wyświetla się na goglach kogo trafiasz i kto ciebie trafia ) - płytka COmbat jest spięta także z odbiornikiem RC z dwóch powodów: 1. jeden kanał do uruchamiania spustu KM-ów 2. jeden kanał - najczęściej kierunek do sygnalizowania trafień - po otrzymaniu wrażej serii przez 3s masz telepanie tą powierzchnią sterową ten kanał po prostu przechodzi przez płytkę jak przez przelotkę Cyfrowa transmisja obrazu: - kamera cyfrowa FPV - airunit ( nadajnik ) Nie są spięte z płytką gdyż nie ma na razie ( co może się dzięki WTFOS szybko zmienić ) opcji wyświetlania OSD na obrazie cyfrowym. Latający na cyfrze radzą sobie poprzez dodawanie w polu widzenia zarówno fizycznego celownika, jak i tablicy rozdzielczej z dwoma paskami adresowalnych diód LED - lives oraz ammo. Wygląda to mniej więcej jak na screenie poniżej... Ten celownik nie podąża za głową z headtrackerem. Odpowiadając na twoje pytanie - sugeruję albo latać bez HT, albo jeśli z to wyłączyć celownik w OSD a zrobić fizyczny celownik... Mam nadzieję że trochę rozjaśniłem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 2 minuty temu, JacekK napisał: Analogowa transmisja obrazu: Bardzo dziękuję, tak rozjaśniłeś sporo, bo myślałem o cyfrze ze względu na jakość. Jeżeli to nie problem czy mogę Cię prosić o wymienienie jaki dokładnie sprzęt używasz (gogle, nadajnik, odbiornik itp.)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Jasne, cyfrowa transmisja ma sporo przewagi - widzisz samolot wroga z 150m a nie z 15... Co do systemu - nie ma wielu opcji: gogle DJI v2, ale bez różnicy do V1 - to samo, co trafisz to weź. Kamera - tylko DJI, jest coraz trudniej o nie ale mam dwie DJI i Caddx Vista Pro Nano - jest jednak różnica. Nadajnik - airunit od DJI, do Caddx`a mam dedykowany unit - rożnicę widzę w kamerach, nie w nadajnikach. Co do linku RC mam Radiomastera Zorro + moduł TBS Crossfire ( ustawiony na 250mW z dostępnych 1000 ) i odbiornik także Crossfire z przystawką Matek do konwersji na PWM do serw. Bajka, zero problemów - taki trochę iphone... Sam się binduje, sam pyta o upgrade oprogramowania, sam to robi OTA. Już nie wrócę do FRsky na pewno... Jeśli chodzi o deskę rozdzielczą - to używam czeskiej od Petera Dvoraka, foto poniżej... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 @JacekK bardzo dziękuję, zimową porą sobie coś poskładam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi