RobertK Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 https://www.rp.pl/transport/art38470411-niebezpieczny-incydent-na-okeciu-dron-ledwo-minal-ladujace-samoloty-lot-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 byc może policyjny wiszący w Mysiadle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 5 godzin temu, d9Jacek napisał: Będzie okazja zaostrzyć przepisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ja mam pytanie, jakiej wielkości jest "dron wielkości szybowca" zgodnie z linią TV? Pirat ma rozpiętość 15m, więc dron musi być do niego zbliżony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Też mnie to zastanowiło, może zapomnieli dodać wielkości modelu szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 On był taki duży jak szybowiec , ale nikt oprócz pilotów go nie widział i nikt nie wie gdzie się podział . To jest najciekawsze , może kiedyś go znajdą . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Godzinę temu, Shock napisał: Też mnie to zastanowiło, może zapomnieli dodać wielkości modelu szybowca Tak było w pierwotnym info od pilotów, ale TV uprościło przekaz i prowadzący powielają nawzajem opowiadanie bzdur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Niekoniecznie bzdur. Bayraktar tb-2 ma rozpiętość 12m, amerkański Reaper 20m. Jeśli to był dron tego typu, wojskowy, to mógł być nawet spokojnie większy niż niejeden szybowiec. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Blablabla, a RQ 4 Global Hawk ma ponad 35m rozpiętości ? Nadajesz się do TV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Napisalem nieprawdę? Blablabla - bardzo mądre... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Mnie ciekawi stwierdzenie w przestrzeni publicznej że był koloru żółtego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 W Katowicach też był żółty ? , ale był mniejszy W Warszawie podano rozpiętosć skrzydeł 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 13 godzin temu, merlin71 napisał: Napisalem nieprawdę? Blablabla - bardzo mądre... ? Prawdę która nie ma zastosowania w tym przypadku, ponieważ drony które podałeś byłyby wykryte radarowo i wizualnie dużo wcześniej. Więc podtrzymuje blablabla ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Żółty dron wielkości szybowca ?: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Znowu modelarze na celowniku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 a mnie ciekawi jedno -czy straż miejska, gminna, policja nie muszą logować lotów dronów w dron radar ? w okolicy (małe miasto i wioski w pobliżu) od dawna latają drony (duże tak na oko quadrocopter ponad 1m rozpiętości lub hexa) -zaglądają ludziom do kominów latając nad osiedlami, wiszą nad drogami... a w dron radar nic się nie pokazuje... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Tak na marginesie czy ktoś może podać przepis, który wymusza obowiązek korzystania z DroneRadar? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Tak pobieżnie przejrzałem tę dyskusję i troszkę jestem przerażony i zniesmaczony. Jakiś idiota o mały włos nie doprowadził do tragedii, w której mogli zginąć ludzie, a jedyne co wzbudza zainteresowanie to wielkość tego drona/modelu i sposób relacjonowania tego w mediach?!?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 50 minut temu, Viper napisał: Jakiś idiota o mały włos nie doprowadził do tragedii tu masz kolejnego https://www.wkatowicach.eu/informacje/index/Samolot-Wizz-Air-zmierzal-do-lotniska-Katowice-Airport-gdy-na-drodze-napotkal-drona/idn:3701 a poniżej info dot. incydentu w Warszawie "Dron nie był widoczny na radarach, kontrolerzy nie wykryli go też podczas obserwacji wzrokowej. Podejście do lądowania było decyzją pilotów. Agencja zadziałała zgodnie z procedurami, o zdarzeniu poinformowała policję, kontroler wieżowy złożył raport w systemie zgłaszania zdarzeń lotniczych. Zgłoszenie zdarzenia - zgodnie z procedurami - zostało przekazane do Urzędu Lotnictwa Cywilnego oraz Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych. Trwa wewnętrzne badanie zdarzenia.informuje Polska Agencja Żeglugi Powietrznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 12 godzin temu, Viper napisał: Tak pobieżnie przejrzałem tę dyskusję i troszkę jestem przerażony i zniesmaczony. Jakiś idiota o mały włos nie doprowadził do tragedii, w której mogli zginąć ludzie, a jedyne co wzbudza zainteresowanie to wielkość tego drona/modelu i sposób relacjonowania tego w mediach?!?!? No i? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi