kesto Opublikowano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 W jakimś stopniu pewnie tak, ale to nie priorytet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 16 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Fotel pilota 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 W dniu 12.10.2023 o 16:54, Grifon napisał: Coś mi się wydaje, że będzie ruchomy ten drążek? Krzysiek jest w tym wieku, ze drazek jest juz NIERUCHOMY ? Ech, gdybym ja tyle nie jezdzil rowerem, to bym Ci pokazal JAK sie robi fotel pilota ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 20 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Mechanizm regulacji wysokości fotela pilota. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Z lewej polowa kierownicy rowerowej skrzyzowana z gorna sztuczna szczeka, w srodku gryf sztangi z orczykami, a z prawej 10 kG ciezarek. CO TO K....A JEST ??? Mowilem Ci juz kiedys Krzysiu, znajdz sobie jakies INNE hobby, a modelarstwo zostaw NAM ? 3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 13 godzin temu, jarek996 napisał: Z lewej polowa kierownicy rowerowej skrzyzowana z gorna sztuczna szczeka, w srodku gryf sztangi z orczykami, a z prawej 10 kG ciezarek. CO TO K....A JEST ??? Jak dalej będziesz tylko pedałował, to wszystko będzie ci się kojarzyło z kierownicą roweru, sztuczną szczęką i sztangą? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Krzysiek. Nie przejmuj się tymi uszczypliwościami Jarka. Robota pierwsza klasa. Jestem fanem Twojego dłubania. Jarek niech zamknie buzię podczas jazdy rowerem bo będzie miał cały ten język w komarach. W Skandynawii ich nie brakuje . Gryzą nawet w głowę przez włosy.? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Ja się wcale nie przejmuję. Znam poczucie humoru Jarka i mi to nie przeszkadza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 5 godzin temu, kesto napisał: Ja się wcale nie przejmuję. Znam poczucie humoru Jarka i mi to nie przeszkadza. Jak to w zyciu najczesciej bywa; NAJBARDZIEJ przejmuja sie Ci , ktorych sprawa NIE dotyczy ? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Przejmować nie ma się o co, ale czterolistna na wszelki wypadek się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 23 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Plany powiększone do odpowiedniego rozmiaru. Przy skali 1:4,37 wymiary modelu: rozpiętość - 2400mm długość - 2050mm Do napędu mam zamiar użyć silnika Emax GT 5345 kV220 i zasilanie 12S (2x6) Ciężar tego napędu: silnik - 850g reg. ESC Foxy 130A -221g pakiet 6S -680g 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Jak zwykle podziwiam i podglądam. Jedna uwaga/rada wynikająca z moich doświadczeń z silnikami elektrycznymi. Osobiście (moje subiektywne zdanie co podkreślam) nie lubię silników Emax. A nie dlatego, że nie odpowiada mi ich nazwa, czy inna tak obiektywna cecha , ale mam wrażenie poparte jakimś tam doświadczeniem z nimi, że ich parametry są w strosunku do tego co podaje producent zaniżone. Jeśli więc miałbym polecać innego budżetowego producenta to polecam Dualsky, a do modeli dyżych/cięższych serię GA. Według mnie seria GA to bardzo fajne, wydajne o niezłej kulturze pracy i niezłym chłodzeniu silniki. Więcej nie przeszkadzam i znowu podglądam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 45 minut temu, Viper napisał: Jak zwykle podziwiam i podglądam. Jedna uwaga/rada wynikająca z moich doświadczeń z silnikami elektrycznymi. Osobiście (moje subiektywne zdanie co podkreślam) nie lubię silników Emax. A nie dlatego, że nie odpowiada mi ich nazwa, czy inna tak obiektywna cecha , ale mam wrażenie poparte jakimś tam doświadczeniem z nimi, że ich parametry są w strosunku do tego co podaje producent zaniżone. Jeśli więc miałbym polecać innego budżetowego producenta to polecam Dualsky, a do modeli dyżych/cięższych serię GA. Według mnie seria GA to bardzo fajne, wydajne o niezłej kulturze pracy i niezłym chłodzeniu silniki. Więcej nie przeszkadzam i znowu podglądam Jestes bardzo delikatny ?. Oni po prostu klamia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 3 godziny temu, Viper napisał: Jak zwykle podziwiam i podglądam. Jedna uwaga/rada wynikająca z moich doświadczeń z silnikami elektrycznymi. Osobiście (moje subiektywne zdanie co podkreślam) nie lubię silników Emax. A nie dlatego, że nie odpowiada mi ich nazwa, czy inna tak obiektywna cecha , ale mam wrażenie poparte jakimś tam doświadczeniem z nimi, że ich parametry są w strosunku do tego co podaje producent zaniżone. Jeśli więc miałbym polecać innego budżetowego producenta to polecam Dualsky, a do modeli dyżych/cięższych serię GA. Według mnie seria GA to bardzo fajne, wydajne o niezłej kulturze pracy i niezłym chłodzeniu silniki. Więcej nie przeszkadzam i znowu podglądam Skromnie dodam od siebie że do silników Dualsky nie mam zastrzeżeń i można coś fajnego wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Dzięki Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 11 godzin temu, kesto napisał: Plany powiększone do odpowiedniego rozmiaru. Przy skali 1:4,37 wymiary modelu: rozpiętość - 2400mm długość - 2050mm Do napędu mam zamiar użyć silnika Emax GT 5345 kV220 i zasilanie 12S (2x6) Ciężar tego napędu: silnik - 850g reg. ESC Foxy 130A -221g pakiet 6S -680g Tez mam takie plany, linijke i LiPo tod Stefana. I co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 13 godzin temu, jarek996 napisał: Tez mam takie plany, linijke i LiPo tod Stefana. I co Ty na to? To lepsze niż kierownica, pedały i łańcuch rowerowy, o sztucznej szczęce nie wspomnę. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 25 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Wstępne prace nad kopytem kołpaka śmigła. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 5 godzin temu, kesto napisał: Wstępne prace nad kopytem kołpaka śmigła. Znowu jakis "diabelski" temat ? Uwielbiam Twoje roboty "kopytkowe" ! Zrobilem kopyto, polozylem zelkocik, zalalem foremke, zdjalem foremke ITP? Nareszcie jakas MODELARSKA praca! Gdybym mial tokarke, to juz dawno zrobilbym kopyto do swojego IARa (plany mam ?) . Ja niestety tocze sie tylko na moich kolach rowerowych, albo zataczam po piwie. Czym to pociagnales, ze sie tak pieknie blyszczy? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 11 godzin temu, jarek996 napisał: Czym to pociagnales, ze sie tak pieknie blyszczy? To żywica epoksydowa. Teraz wymaga dalszej pracy nad zrobieniem dobrej powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi