Skocz do zawartości

IAR-80A skala 1:4,37

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 12.10.2023 o 16:54, Grifon napisał:

Coś mi się wydaje, że będzie ruchomy ten drążek?

Krzysiek jest w tym wieku, ze drazek jest juz NIERUCHOMY ?

Ech, gdybym ja tyle nie jezdzil  rowerem, to bym Ci pokazal JAK sie robi fotel pilota ?

• Haha 3
Opublikowano

Z lewej polowa kierownicy rowerowej skrzyzowana z gorna sztuczna szczeka, w srodku gryf sztangi z orczykami, a z prawej 10 kG ciezarek.

CO TO K....A JEST ???

Mowilem Ci juz kiedys Krzysiu, znajdz sobie jakies INNE hobby, a modelarstwo zostaw NAM ?

f10.thumb.jpg.e52392687c77ceab34eaf88450abe35c.jpg

• Lubię to 3
  • Haha 4
Opublikowano
13 godzin temu, jarek996 napisał:

Z lewej polowa kierownicy rowerowej skrzyzowana z gorna sztuczna szczeka, w srodku gryf sztangi z orczykami, a z prawej 10 kG ciezarek.

CO TO K....A JEST ???

Jak dalej będziesz tylko pedałował, to wszystko będzie ci się kojarzyło z kierownicą roweru, sztuczną szczęką i sztangą?

• Haha 1
Opublikowano

Krzysiek. Nie przejmuj się tymi uszczypliwościami Jarka. Robota pierwsza klasa. Jestem fanem Twojego dłubania. 

Jarek niech zamknie buzię podczas jazdy rowerem bo będzie miał cały ten język w komarach. W Skandynawii ich nie brakuje . Gryzą nawet w głowę przez włosy.?

• Zmieszany 1
Opublikowano
5 godzin temu, kesto napisał:

Ja się wcale nie przejmuję. Znam poczucie humoru Jarka i mi to nie przeszkadza.:)

Jak to w zyciu najczesciej bywa; NAJBARDZIEJ przejmuja sie Ci , ktorych sprawa NIE dotyczy ?

• Lubię to 1
  • Haha 2
Opublikowano

Jak zwykle podziwiam i podglądam.

Jedna uwaga/rada wynikająca z moich doświadczeń z silnikami elektrycznymi. Osobiście (moje subiektywne zdanie co podkreślam) nie lubię silników Emax. A nie dlatego, że nie odpowiada mi ich nazwa, czy inna tak obiektywna cecha ;) , ale mam wrażenie poparte jakimś tam doświadczeniem z nimi, że ich parametry są w strosunku do tego co podaje producent zaniżone. Jeśli więc miałbym polecać innego budżetowego producenta to polecam Dualsky, a do modeli dyżych/cięższych serię GA. Według mnie seria GA to bardzo fajne, wydajne o niezłej kulturze pracy i niezłym chłodzeniu silniki.

Więcej nie przeszkadzam i znowu podglądam :) 

• Lubię to 1
Opublikowano
45 minut temu, Viper napisał:

Jedna uwaga/rada wynikająca z moich doświadczeń z silnikami elektrycznymi. Osobiście (moje subiektywne zdanie co podkreślam) nie lubię silników Emax. A nie dlatego, że nie odpowiada mi ich nazwa, czy inna tak obiektywna cecha ;) , ale mam wrażenie poparte jakimś tam doświadczeniem z nimi, że ich parametry są w strosunku do tego co podaje producent zaniżone. Jeśli więc miałbym polecać innego budżetowego producenta to polecam Dualsky, a do modeli dyżych/cięższych serię GA. Według mnie seria GA to bardzo fajne, wydajne o niezłej kulturze pracy i niezłym chłodzeniu silniki.

Jestes bardzo delikatny ?.

Oni po prostu klamia.

Opublikowano
3 godziny temu, Viper napisał:

Skromnie dodam od siebie że do silników Dualsky nie mam zastrzeżeń i można coś fajnego wybrać.

Opublikowano
11 godzin temu, kesto napisał:

Plany powiększone do odpowiedniego rozmiaru.

Przy skali 1:4,37 wymiary modelu:

rozpiętość - 2400mm

długość      - 2050mm

Do napędu mam zamiar użyć silnika Emax GT 5345 kV220 i zasilanie 12S (2x6)

Ciężar tego napędu:

silnik - 850g

reg. ESC Foxy 130A -221g

pakiet 6S -680g

i80 1.jpg

i80 2.jpg

i80 3.jpg

i80 4.jpg

i80 5.jpg

Tez mam takie plany, linijke i LiPo tod Stefana. I co Ty na to? 

Opublikowano
13 godzin temu, jarek996 napisał:

Tez mam takie plany, linijke i LiPo tod Stefana. I co Ty na to? 

To lepsze niż kierownica, pedały i łańcuch rowerowy, o sztucznej szczęce nie wspomnę.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, kesto napisał:

Wstępne prace nad kopytem kołpaka śmigła.

Znowu jakis "diabelski" temat ?

Uwielbiam Twoje roboty "kopytkowe" ! Zrobilem kopyto, polozylem zelkocik, zalalem foremke, zdjalem foremke ITP?

Nareszcie jakas MODELARSKA praca!  

Gdybym mial tokarke, to juz dawno zrobilbym kopyto do swojego IARa (plany mam ?) . Ja niestety tocze sie tylko na moich kolach rowerowych, albo zataczam po piwie.

Czym to pociagnales, ze sie tak pieknie blyszczy?

• Haha 2
Opublikowano
11 godzin temu, jarek996 napisał:

Czym to pociagnales, ze sie tak pieknie blyszczy?

To żywica epoksydowa. Teraz wymaga dalszej pracy nad zrobieniem dobrej powierzchni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.