Lucjan Opublikowano 28 Października Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 5 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Bawiłeś się już w jakieś akrobacje? No i jak tam u Ciebie nadmiar mocy, ilość ołowiu na nosie i czas lotu? Zdążyłem zrobić tylko jeden lot niestety. Ołowiu mam około 1,5 kg. Musiałem połowę trymera wysokości oddać ponieważ model zadzierał (będę musiał dodać ciągu w dół ) , potem model latał jak po sznurku . Do pierwszego lotu czas ograniczyłem do 5 minut . Po wylądowaniu w lipolach 5000 mAh pozostało 55 procent a napięcie na celi 3,86 V. Jak będzie sprzyjająca pogoda to w następnych lotach popróbuję akrobacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Godzinę temu, Lucjan napisał: Zdążyłem zrobić tylko jeden lot niestety. A to ja mam 2x lepiej, bo dwa loty Ale polatało by się więcej, liczę, że w tym roku mi się uda Godzinę temu, Lucjan napisał: Musiałem połowę trymera wysokości oddać ponieważ model zadzierał (będę musiał dodać ciągu w dół ) , potem model latał jak po sznurku . O ciekawe - u mnie zero takich tendencji. A nawet pierwszy lot to zrobiłem, bez działającego trymaera steru wysokości (zapomniałem go zaprogramować 😅) Godzinę temu, Lucjan napisał: . Po wylądowaniu w lipolach 5000 mAh pozostało 55 procent a napięcie na celi 3,86 V. Rozważ Li-Iony. Przy tej samej masie będzie miał i 30min latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Października Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 10 godzin temu, Andrzej Klos napisał: A gdzie film?😀 Kolega filmował smarfonem , zobaczymy jaka jest jakość . Jeżeli będzie O.K. to z pewnością zamieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. art_c Opublikowano 28 Października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Października Czołem Panowie! Ogłaszam hat-tricka: w minioną sobotę swój pierwszy lot wykonał RWD-10 w skali 1:3 od Model Partner, zbudowany w Luksemburgu przez Piotra, mojego Kolegę serdecznego. Oblot był udany, według relacji Piotra, lata poprawnie. RWD Piotra jeszcze bez znaków, które są w przygotowaniu. Będzie to Kilo Tango Tango z Aeroklubu Warszawskiego. Składam serdeczne gratulacje i wyrażam słowa podziwu w kolejności oblotu: Patrykowi, Piotrowi i Lucjanowi. Artur 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 4 godziny temu, art_c napisał: Czołem Panowie! Ogłaszam hat-tricka: w minioną sobotę swój pierwszy lot wykonał RWD-10 w skali 1:3 od Model Partner, zbudowany w Luksemburgu przez Piotra, mojego Kolegę serdecznego. Oblot był udany, według relacji Piotra, lata poprawnie. RWD Piotra jeszcze bez znaków, które są w przygotowaniu. Będzie to Kilo Tango Tango z Aeroklubu Warszawskiego. Składam serdeczne gratulacje i wyrażam słowa podziwu w kolejności oblotu: Patrykowi, Piotrowi i Lucjanowi. Artur Wiem Te same numery co ja wybrałem Wiem, że jest jeszcze jeden RWD-10 do oblotu gotowy, ale podejrzewam, że on dopiero na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października Cześć Lucjan. Gratuluję oblotu. Jakie śmigło zastosowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 29 Października Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 4 godziny temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Gratuluję oblotu. Jakie śmigło zastosowałeś? Witaj ! Dziękuje za gratulacje. Zamontowałem drewniane śmigło KAVAN - elektro 22x10 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Czy ktoś może mi wydrukować w skali 1:3 pilota lub tylko głowę i dłonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2 godziny temu, Lucjan napisał: Czy ktoś może mi wydrukować w skali 1:3 pilota lub tylko głowę i dłonie ? A masz model? Jak masz to się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada W dniu 28.10.2024 o 17:36, Patryk Sokol napisał: A to ja mam 2x lepiej, bo dwa loty W tym roku, czy Erwudziakiem? Ja mam w tym roku ZERO lotow (no OK, jeden lot wykonalem rowerem, jak mnie Ukrainiec pier..........al samochodem od tylu) 😬 W dniu 20.03.2024 o 08:23, kesto napisał: Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu? 25,50 zl za sztuke 😉 Robiles cos z Mustangiem? W dniu 20.03.2024 o 08:23, kesto napisał: Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu? 25,50 zl za sztuke 😉 Robiles cos z Mustangiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada W dniu 4.11.2024 o 22:24, Lucjan napisał: Czy ktoś może mi wydrukować w skali 1:3 pilota lub tylko głowę i dłonie ? Wpadnij w sobotę niedziele do modelarni "Gwarka" ustalimy co i jak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi