Skocz do zawartości

RWD -10 Model Partner w skali 1:3

Lucjan

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Patryk Sokol napisał:

Bawiłeś się już w jakieś akrobacje?

No i jak tam u Ciebie nadmiar mocy, ilość ołowiu na nosie i czas lotu? :) 

Zdążyłem zrobić tylko jeden  lot   niestety.   Ołowiu  mam około 1,5 kg.   Musiałem połowę  trymera wysokości   oddać  ponieważ model  zadzierał  (będę musiał dodać ciągu w dół )  ,  potem  model latał   jak po sznurku  . Do pierwszego lotu czas ograniczyłem  do 5 minut   . Po wylądowaniu  w lipolach  5000 mAh pozostało  55 procent   a napięcie na celi  3,86 V.  Jak  będzie  sprzyjająca  pogoda to  w następnych lotach  popróbuję  akrobacji. 

Godzinę temu, Lucjan napisał:

Zdążyłem zrobić tylko jeden  lot   niestety. 

A to ja mam 2x lepiej, bo dwa loty :D

Ale polatało by się więcej, liczę, że w tym roku mi się uda

Musiałem połowę  trymera wysokości   oddać  ponieważ model  zadzierał  (będę musiał dodać ciągu w dół )  ,  potem  model latał   jak po sznurku  .

O ciekawe - u mnie zero takich tendencji. A nawet pierwszy lot to zrobiłem, bez działającego trymaera steru wysokości (zapomniałem go zaprogramować 😅)

. Po wylądowaniu  w lipolach  5000 mAh pozostało  55 procent   a napięcie na celi  3,86 V.

Rozważ Li-Iony. Przy tej samej masie będzie miał i 30min latania :)

4 godziny temu, art_c napisał:

Czołem Panowie! 

Ogłaszam hat-tricka: w minioną sobotę swój pierwszy lot wykonał RWD-10 w skali 1:3 od Model Partner, zbudowany w Luksemburgu przez Piotra, mojego Kolegę serdecznego. Oblot był udany, według relacji Piotra, lata poprawnie. RWD Piotra jeszcze bez znaków, które są w przygotowaniu. Będzie to Kilo Tango Tango z Aeroklubu Warszawskiego. Składam serdeczne gratulacje i wyrażam słowa podziwu w kolejności oblotu: Patrykowi, Piotrowi i Lucjanowi.

Artur

IMG-20241027-WA0001.jpg

IMG-20241027-WA0002.jpg

IMG-20241027-WA0000.jpg

WiemIMG-20241027-WA0003.jpg

Te same numery co ja wybrałem :D

Wiem, że jest jeszcze jeden RWD-10 do oblotu gotowy, ale podejrzewam, że on dopiero na wiosnę. 

W dniu 28.10.2024 o 17:36, Patryk Sokol napisał:

A to ja mam 2x lepiej, bo dwa loty

W tym roku, czy Erwudziakiem? Ja mam w tym roku ZERO lotow (no OK, jeden lot wykonalem rowerem, jak mnie Ukrainiec pier..........al samochodem od tylu) 😬

W dniu 20.03.2024 o 08:23, kesto napisał:

Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu?

25,50 zl za sztuke 😉

Robiles cos z Mustangiem?

W dniu 20.03.2024 o 08:23, kesto napisał:

Jakiej wartości są te siłowniki w podwoziu?

25,50 zl za sztuke 😉

Robiles cos z Mustangiem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.