Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto z kolegów pamięta w latach60 tych jak chodziło się do modelarni to przechodziło sie pewien etap powiedzmy szkolenia i tak po zbudowaniu jaskółki u nas instruktor dawał do zbudowania zestaw żeberkowy szybowca Bocian produkowany w Krośnie kto pamięta ten model był taki model na pewno bo sam go budowałem. Może ktoś ma plan albo wie gdzie można by go odnalezć bardzo był bym wdzięczny POZDAWIAM 

Opublikowano

Ja tylko pamiętam tego Bociana. Był model Dzięcioł i tego skleiłem. Bocian mi się jawi jako nieco większy chyba. Dzięcioł fajnie latał, to wiem na pewno. Bociana skleił kolega, ale nie miał on żyłki w rękach, zrobił go byle jak i rozpadł się przy pierwszych próbach.

Opublikowano

Miałem Dzięcioła. Niestety nie poradziłem sobie z tą belką ogonową. To był taki "ceownik" drewniany wykonany z beleczki i trzeba go było podleić od spodu długim paskiem ze sklejki lotniczej. Wtedy było to dla mnie za trudne, miałem trzynaście lat 🙂

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.