Andrzej Albatros Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Kto z kolegów pamięta w latach60 tych jak chodziło się do modelarni to przechodziło sie pewien etap powiedzmy szkolenia i tak po zbudowaniu jaskółki u nas instruktor dawał do zbudowania zestaw żeberkowy szybowca Bocian produkowany w Krośnie kto pamięta ten model był taki model na pewno bo sam go budowałem. Może ktoś ma plan albo wie gdzie można by go odnalezć bardzo był bym wdzięczny POZDAWIAM
zbjanik Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja tylko pamiętam tego Bociana. Był model Dzięcioł i tego skleiłem. Bocian mi się jawi jako nieco większy chyba. Dzięcioł fajnie latał, to wiem na pewno. Bociana skleił kolega, ale nie miał on żyłki w rękach, zrobił go byle jak i rozpadł się przy pierwszych próbach.
pepcio Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Tutaj masz plany Dzięcioła. Bardzo podobny do Bociana. dzięcioł 1.pdf dzięcioł 2.pdf
ahaweto Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu Miałem Dzięcioła. Niestety nie poradziłem sobie z tą belką ogonową. To był taki "ceownik" drewniany wykonany z beleczki i trzeba go było podleić od spodu długim paskiem ze sklejki lotniczej. Wtedy było to dla mnie za trudne, miałem trzynaście lat 🙂
Rekomendowane odpowiedzi