Granacik Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Taki gruzik z mojej kolekcji. Dostałem go uszkodzonego dawno dawno temu od kolegi w rozliczeniu. W niemal nowym silniku padło główne łożysko. Jemu nie chciało się bawić w naprawę a ja lubię takie wyzwania. Po naprawie i dłubanku dremelem jeździł u mnie w moim Savage'u na zawodach. Wszystko potrafiło zawieźć ale nie on. Zawsze palił z kopa i o ile podwozie wytrzymywało to dojeżdżał do mety. Teraz go rozkonserwowałem i chcę nim napędzić nowe podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Wracam dzisiaj z pracy, a tu patrzę przyszła paczka, a w środku serduszko napędowe motoryzacji lotniczej Novarossi R50F?. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 TZW Reksio ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Nie reksio tylko REX a to już różnica.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Dla mnie może być REXio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 9 godzin temu, Grzesiek napisał: Nie reksio tylko REX a to już różnica Bedzie "szczekal" jak Reksio : czesto i wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Kolega kolegi kolegi dowiedział się od mojego kolegi, że coś tam dłubię i może się na tym znam i takie o to gruzy dotarły do mnie i wzbogacą kolekcję: Podobno kupione na którymś z warszawskich bazarów na początku lat 90tych. Wyglądają na nieodpalane, nie są rozkręcane i nie były czyszczone. Konsolki bez śladów montażu. Meteor to już będzie trzeci. Bardzo fajny motorek. MK17 wygląda, że z 87r. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 MK 17 bardzo dobrze wspominam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Ja nie nieszło tego gada uruchomić Meteora mam coś się odzywa.Muszę lunki kupić to się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Do meteora daj 5-10% nitro. Idzie jak szatan. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Taki tam nowy silniczek. Nic szczególnego, 3 portowa dwudziestka jedynka.Tylko dwie cechy się wyróżniają: producent i cena. Ta druga to 299pln w jednym z droższych sklepów stacjonarnych w stolicy. No i gwarancja. Tyle to do niedawna trzeba było dać za tuleję z tłokiem a czasami był jeszcze korbowód. Martwi mnie metalowy gaźnik, w takich lubi się paliwo gotować ale jak by co mam kilka kompozytowych. Dostał też backplate do roto i powędrował do Virusa. Ciekawe ile wytrzyme i kiedy wybuchnie. . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Silnik zagadka - kto wie co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Modelarski silnik do modeli latających z zapłonem iskrowym ,zgadłem ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Odpuść sobie i nie powtarzaj starych dowcipnym odpowiedzi. To już nie śmieszy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 1.03.2021 o 16:11, bubu2 napisał: Odpuść sobie i nie powtarzaj starych dowcipnym odpowiedzi. To już nie śmieszy. A ty sobie odpuść tego typu komentarze. Wyobraź sobie że dalej śmieszy. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 W dniu 1.03.2021 o 09:31, symon5 napisał: Modelarski silnik do modeli latających z zapłonem iskrowym ,zgadłem ? ? Doskonała odpowiedź Skoro prawie wszystko już wiadomo o silniku, to wrzucę jeszcze zdjęcie z drugiej strony, żeby każdy mógł się zapoznać z tym co tam piszą Kolejna zagadka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W dniu 2.03.2021 o 19:19, MASK napisał: Doskonała odpowiedź Skoro prawie wszystko już wiadomo o silniku, to wrzucę jeszcze zdjęcie z drugiej strony, żeby każdy mógł się zapoznać z tym co tam piszą Kolejna zagadka Przypuszczałem, że to jakiś stary Amerykaniec albo Japończyk :-)) A co dokładnie? Tego drugiego też pierwszy raz widzę na oczy... Jedno jest pewne, ma już swoje lata. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W dniu 20.02.2021 o 22:55, Grzesiek napisał: Ja nie nieszło tego gada uruchomić Meteora mam coś się odzywa.Muszę lunki kupić to się sprawdzi. Też miałem MK-17 i za czyjąś poradą - po zassaniu paliwa i po paru pierwszych kopach, ponownie zatykałem palcem gaźnik, zakręcałem iglicę i wtedy łatwiej zapalał. Jak ruszył, to szybko odkręcałem iglicę, aby paliwo dochodziło. Ciekaw jestem dlaczego tak to działało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 13 godzin temu, Swift napisał: zatykałem palcem gaźnik.... 13 godzin temu, Swift napisał: dlaczego tak ? coś mało szczelny był ten silnik - chodzi o karter/uszczelki. jak żes mu zamknął wlot to i zmieniłes skład mieszanki...i jednocześnie polepszyłes napełnianie cylindra a jak złapał to już chodził..ale to moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 to coś prostszego - odpowiedzi typu żarowe i czerwone się nie liczą ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi