szymon_ Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie wiem, może źle przewiduję, ale dodałem masę całego wyposażenia i sporą nadwyżkę na farby i całą resztę i wyszło mi nieco ponad 600g. Nie wiem co tutaj jeszcze może dojść. Zobaczymy co wyjdzie w praniu Poprawiłem wlot, który tak wygląda.
szymon_ Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 I trochę kosmetycznych zmian. Oszlifowałem całą powierzchnię i coraz mniej przypomina to piankę
szymon_ Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 Użyłem pilnika papierowego. To dosyć łagodne i długotrwałe szlifowanie, ale efekt fajny
sławek Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Wloty/chrapy nie są tak udziwnione jak u ciebie tu masz przykład ,zapowiada się fajnie wiec jeśli nie za późno popraw je. -Wersja jednoosobowa miała inny dziób -większy bo ukrywał radar -kabina zaczynała się niemal równo ze skrzydłami płytowymi / wersja UB kabinę miała przesunięta do przodu co dodatkowo zmniejsza optycznie dziób (tak masz w tej chwili) , tutaj będziesz miał małe dysproporcje jeśli tego nie zmienisz .
szymon_ Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 Racja, zbyt duża fantazja mnie poniosła. Myślę, że się da jeszcze poprawić więc powinno być ok
szymon_ Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 Zrobiłem natarcie z balsy. Właśnie zacząłem wszystko poprawiać. Może wieczorem pokażę co z tego wyszło
szymon_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Opublikowano 16 Listopada 2012 Wczoraj nie zdążyłem więc dziś wrzucam
przemo Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 zaczyna ładnie wyglądać tylko ten pilot taki liliputowaty zmień go bo psuje całość
szymon_ Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Pilota na pewno zmienię, ale nie mam na razie na jakiego Dorobiłem podział blach, który później przejechałem farbą. Po malowaniu, równo odskrobię farbę przy liniach co może dać fajny efekt. Dodatkowo dodałem dysze silników.
Tomek Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Pierwsze zdjęcie super a potem rozczarowanie ,ale to jeszcze nie koniec więc czekamy na wykończenie.
szymon_ Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 No dokładnie tak to wygląda Aż mi się chcę już to zamalowywać. Ale mam nadzieję, że po wykończeniu nie będzie rozczarowania
szymon_ Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Opublikowano 21 Listopada 2012 Prace się za bardzo nie posunęły. Robię sobie teraz kopytko pod kabinkę. Ale wrzucę coś pewnie dopiero w weekend. Mam teraz pytanko co do malowania. Chcę zrobić tego z Husarem na stateczniku. I czy jest jakiś widok tej grafiki "na płasko"? Trudno jest coś wykombinować mając tylko zdjęcie, a to ma dosyć dużo szczegółów i ciężko będzie to przenieść na model
robertus Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Prawdopodobnie nie znajdziesz, bo to fotomontaż. Tu masz zdjęcie oryginalne zrobione w 2011 roku http://jetphotos.net...=7265674&nseq=5 Na dniu otwartym bazy w królewie na pewno go nie było. Takie okolicznościowe malowanie na pewno odbiłoby sie echem u spotterów. Może cos takiego http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=126497
szymon_ Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Opublikowano 23 Listopada 2012 To też niezłe, ale zostanę jednak przy tamtym. Postanowiłem zrobić to sam i zacząłem rysować statecznik. Na razie to jeszcze nic nie jest, ale mam nadzieję, że wyjdzie w miarę podobnie Wydrukowałem kokpit, ale wykorzystałem tylko boki z przełącznikami i zegary.
robertus Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Poszukaj w googlach szkicu. Może taki dopasuj
sławek Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 sekunda przy photoshopie i fotka statecznika pionowego "wyprostowana" z perspektywy zdjęcia
szymon_ Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Opublikowano 23 Listopada 2012 Oo, super Dziękuję, może skorzystam. Ja niestety photoshopa nie posiadam i poszedłem na około robiąc takie: Zobaczymy co z tego wyjdzie.
kmada Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zamiast photoshopa - GIMP, narzędzie "przekształć w perspektywie", tylko zdjęcie w dobrej rozdzielczości trzeba. Zapewniam, że fotoszopie w kwestii możliwości nie ustępuje, mimo darmowości Albo - rysunek wektorowy na podkładzie ze zdjęcia, prosto w Corelu do zrobienia (jeszcze korzystam z dobrodziejstw szkolnej licencji), w Inkscape - darmowym, też powinno dać się wyrysować, ale tam się nie czuje dobrze, to nie powiem jak. Dzięki wektorom można dowolnie skalować potem. Swoją drogą własnoręczny rysunek ma swój urok
szymon_ Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Opublikowano 25 Listopada 2012 Spróbuję w Gimpie, ale wydrukuję oba i zobaczę, które wyjdzie lepiej Kupiłem pręt 4mm i SW powrócił Teraz sztywność jest jak najbardziej OK.
Rekomendowane odpowiedzi