Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, może źle przewiduję, ale dodałem masę całego wyposażenia i sporą nadwyżkę na farby i całą resztę i wyszło mi nieco ponad 600g. Nie wiem co tutaj jeszcze może dojść. Zobaczymy co wyjdzie w praniu ;) Poprawiłem wlot, który tak wygląda.

Dołączona grafika

Opublikowano

Wloty/chrapy nie są tak udziwnione jak u ciebie tu masz przykład ,zapowiada się fajnie wiec jeśli nie za późno popraw je.

-Wersja jednoosobowa miała inny dziób -większy bo ukrywał radar

-kabina zaczynała się niemal równo ze skrzydłami płytowymi / wersja UB kabinę miała przesunięta do przodu co dodatkowo zmniejsza optycznie dziób (tak masz w tej chwili) , tutaj będziesz miał małe dysproporcje jeśli tego nie zmienisz .

Opublikowano

Pilota na pewno zmienię, ale nie mam na razie na jakiego ;)

Dorobiłem podział blach, który później przejechałem farbą. Po malowaniu, równo odskrobię farbę przy liniach co może dać fajny efekt. Dodatkowo dodałem dysze silników.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

No dokładnie tak to wygląda :P Aż mi się chcę już to zamalowywać. Ale mam nadzieję, że po wykończeniu nie będzie rozczarowania ;)

Opublikowano

Prace się za bardzo nie posunęły. Robię sobie teraz kopytko pod kabinkę. Ale wrzucę coś pewnie dopiero w weekend.

Mam teraz pytanko co do malowania. Chcę zrobić tego z Husarem na stateczniku. I czy jest jakiś widok tej grafiki "na płasko"? Trudno jest coś wykombinować mając tylko zdjęcie, a to ma dosyć dużo szczegółów i ciężko będzie to przenieść na model ;)

Opublikowano

To też niezłe, ale zostanę jednak przy tamtym. Postanowiłem zrobić to sam i zacząłem rysować statecznik. Na razie to jeszcze nic nie jest, ale mam nadzieję, że wyjdzie w miarę podobnie ;)

Dołączona grafika

Wydrukowałem kokpit, ale wykorzystałem tylko boki z przełącznikami i zegary.

Dołączona grafika

Opublikowano

Oo, super ;) Dziękuję, może skorzystam. Ja niestety photoshopa nie posiadam i poszedłem na około robiąc takie:

Dołączona grafika

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Zamiast photoshopa - GIMP, narzędzie "przekształć w perspektywie", tylko zdjęcie w dobrej rozdzielczości trzeba. Zapewniam, że fotoszopie w kwestii możliwości nie ustępuje, mimo darmowości ;)

Albo - rysunek wektorowy na podkładzie ze zdjęcia, prosto w Corelu do zrobienia (jeszcze korzystam z dobrodziejstw szkolnej licencji), w Inkscape - darmowym, też powinno dać się wyrysować, ale tam się nie czuje dobrze, to nie powiem jak. Dzięki wektorom można dowolnie skalować potem.

Swoją drogą własnoręczny rysunek ma swój urok :)

Opublikowano

Spróbuję w Gimpie, ale wydrukuję oba i zobaczę, które wyjdzie lepiej ;)

Kupiłem pręt 4mm i SW powrócił :D Teraz sztywność jest jak najbardziej OK.

Dołączona grafika

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.