robertus Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Oczko zrób w drugą stronę http://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/5/5/4/9/6/a4109571-105-P40%20shark.jpg?d=1309240223 Teraz wygląda jkaby patrzył w niebo
przemo Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzięki za zwrócenie uwagi ... oczka są w porządku tylko pomyliłem sobie strony ... to co miało iść na prawą stronę wylądowało na lewej bądź na odwrót teraz jest dobrze Troszkę przerobiłem gałkę oczną
przemo Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Malowanie skończone, teraz kalkomania, kabina i warstwa lakieru bezbarwnego i czekam na bezwietrzną pogodę gdy już to "białe" zejdzie z lotniska CDN ...
RAFALR30 Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 I to jest Szerszeń. A skoro stylizowany na samolot z okresu II WW to może małe logo z szerszeniem :
przemo Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 a widzisz logo mam już przygotowane tylko oczywiście zapomniałem dodać ... jak zwykle ... na kadłubie widać za skrzydłem czarne koła na które właśnie mam zamiar nakleić szerszenia choć podoba mi się ten ostatni, który dodałeś więc też go wydrukuje i najwyżej strzelimy ankietę
przemo Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Dzisiaj troszkę polataliśmy z Wojtkiem swoimi I3D a przy okazji śnieg był na tyle łaskawy że dodatkowo zdrowo modelami najpierw poślizgaliśmy po łące a dopiero potem polatali narty coś pięknego .... wracając do budowy ... detale wydrukowane całe 4 strony A4 oczywiście detale zrobione z zapasem jak by się coś nie powiodło przy wycinaniu i już przyklejone ... bardzo mi się spodobało ostatnie logo, które podesłał Rafał ale było za ciemne a okręgi już zostały wcześniej namalowane więc był by słaby kontrast więc nakleiłem te, które miałem zamiar od początku nakleić ... Tutaj muszę jeszcze dorobić jakąś "obwódkę" tego koła bo wykończenie jak na razie nie te ... Co do spodu modelu wydaje mi się że jest za mało kontrastujące więc zamierzam jeszcze pomalować same lotki, a konkretnie zrobić na nich czerwone pasy bombę też nie miałem zamiaru pozostawić takiej monotonnej i dokleiłem co nie co No i w końcu podwieszona przygotowana do niszczenia celów na ziemnych Koła tylko założone praktycznie do malowania. Do celowo mam lżejsze koła piankowe. Zastanawiam się nad dorobieniem bucików Szerszeniowi i coś postaram się w tym kierunku podziałać choć nie wiem z jakim skutkiem mi to wyjdzie ... ale najwyższy czas brać się za kabinę ... CDN ...
RAFALR30 Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Trochę danych technicznych proszę: silnik, serwo, akumulator, wymiary, masa ( z uzbrojeniem i bez ;-)). Ale brakuje mu pod skrzydłami czegoś o czym wspominałeś...
robertus Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Lepiej zrób czarno-białe pasy inwazyjne na skrzydłach. 1
przemo Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 No w końcu jakies zainteresowanie tematem Wyposażenie: Silnik iPower iBM2210-12 1534KV - 55g - 260W - max 18,6A Regulator zwykły prosty nieprogramowalny 20A serwa 4 sztuki Tower Pro SG 91R 1/2 metal a na mechanizm zwalniania bomby zwykłe 9g niebieskie TP pakiet dulasky 3s 1300 mah smigło 8x4 Rozpietosc 92 cm, długosc 85 i zwnios skrzydła około 4-5 st. Waga tego co widać na zdjęciach z tymi kołami, z silnikiem, mechanizmem zwalniania bomby, regulatorem i odbiornikiem to 450 g, bomba waży 12 g. Z wagą końcową powinienem zmiescic się 650 - 700 g. Na tym silniku mocy będzie zapas konkretny Robercie jak chodzi ci o takie pasy a raczej na pewno to dobry pomysł jutro jak wrócę z pracy zabieram się za malowanie Będą pasować w sam raz tylko muszę zrobić test czy biały pokryje mi niebieski lakier na skrzydle ale raczej na pewno
RAFALR30 Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zrób mu imitację działek na skrzydłach - 2 lub 6 krótkich rurek i gotowe np: czarne plastikowe słomki do picia lub rurka węglowa etc. Jak Operacja Overlord to na maxa . Jaki lakier bezbarwny używasz i czy można nim pomalować kalkomanie - może zastosuję to w moim Szerszeniu (F-18 Hornet) dla wzmocnienia depronu przed otarciami i jako zabezpieczenie naklejek przed płowieniem.
Wojtek Sz Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 W dniu 14.02.2013 o 13:39, RAFALR30 napisał: Zrób mu imitację działek na skrzydłach - 2 lub 6 krótkich rurek i gotowe np: czarne plastikowe słomki do picia lub rurka węglowa etc. Namawiam Przemka na te działka od kilku dni, ale może ..........
przemo Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 Lakier bezbarwny jaki ja stosuje to 3v3 do malowania mebli i boazerii. Lakier jest wodny więc nie wyżera depronu. W zasadzie Robert taki doradził i jestem z niego bardzo zadowolony:) Na mojego F-22 naklejałem oznaczenia drukowane na papierze do kalkomanii a potem zabezpieczałem je lakierem bezbarwnym. Co do karabinów to miałem zamiar takowe zrobić ale umieszczę je w skrzydle. Znalazłem zdjęcia P-47 w sam raz z niezłym zestawem jako wzór. Osiem luf minimum musi być co by Szerszeń dobrze kąsał Faktycznie Wojtek namawia i namawia i oczywiście cały czas motywuje i służy pomocą w każdej chwili Początkowo chciałem zmontować działka jak w JU 87 D-5 ale pomysł upadł z racji że takie działko będzie troszkę odstawać od skrzydła w dół i przy lądowaniu w trawie będzie narażone na urwanie z racji swoich gabarytów i długiej lufy. Przeżywałem już rozterki związane z urwanymi rakietami podwieszonymi pod skrzydłami po paru lądowaniach przy MIG-25 FOXBAT, więc wersja działek w skrzydłach wydaje się być jak najbardziej praktyczniejsza ... co do rurek to mam mosiężna 4 mm, węglowa 4 mm też by się znalazł kawałek i ewentualnie mam 3 mm aluminiową i czarna rurka z bowdenu
przemo Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 Robert dzięki raz jeszcze za podsunięcie pomysłu namalowania pasów inwazyjnych na spodzie skrzydła ... pomysł trafiony w dziesiątkę mi się bardzo podoba ... z reszta sami oceńcie
przemo Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 Planuje na wiosnę razem z Gripenem chyba że śnieg zejdzie wcześniej bo do tego nart nie mam zamiaru zakładać, dzisiaj byłem z Wojtkiem troszkę pogonić pierwszą wersją i śnieg już był za mokry i chwytało narty jak i przy starcie jak i przy lądowaniu ... założenie jest takie że start musi odbyć się z ziemi jak w przypadku pozostałych moich modeli, które są wyposażone w podwozie Dorobiłem działka schowane w natarciu skrzydła miały być po 4 na każdą stronę ale po 3 też fajnie wyglądają Teraz kabina ... szlifowania szał czas zacząć ... CDN ...
Wojtek Sz Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 W dniu 15.02.2013 o 15:50, przemo napisał: Dorobiłem działka schowane w natarciu skrzydła miały być po 4 na każdą stronę ale po 3 też fajnie wyglądają ....... No miały działka "strzelać", a tu taką maniane nam wciskasz...... e fe nieładnie.
przemo Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 Jeszcze na emeryturę modelarską się nie wybieram więc Ci jeszcze powymyślam układy do polutowania ... nic nie bój ... jeszcze zaklniesz na mnie nie raz
przemo Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Opublikowano 16 Lutego 2013 Cała elektronika już na miejscu klapolotki zaprogramowane ... waga wskazuje 545 g bez aku i bomby czyli do lotu wyjdzie poniżej 700 g kopyto wyszlifowane i zdjąłem pierwszy odcisk ... butelka troszkę się zmarszczyła z przodu więc jutro będę kombinował z piekarnikiem tylko nie wiem na jaką nastawić temperature ? Jak myślicie ponad 100 st wystarczy ? czy może koło 200 st ? A poniżej taka delikatna przymiarka oszklenia do modelu
przemo Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 Dzisiaj wykonałem odcisk kopyta metoda mieszaną czyli najpierw piekarnik jakieś 150 st a potem opalarka i naciągnie kombinerkami, jak widać na zdjęciach kabinka troszkę zrysowana ale znaleźć nie porysowaną butelkę graniczy z cudem ... wnętrze kabiny skromne ... z tematu Rafała o jego Mustangu ściągnąłem zdjęcia zegarów są w sam raz teraz tylko wyważyć i czekać na koniec śniegu na lotnisku kilka zdjęć
RAFALR30 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Miód, malina ! Piękna robota. Lakier jakiego używasz jest bezzapachowy, w sprayu czy malujesz miękkim pędzlem lub małym wałkiem?
Rekomendowane odpowiedzi