herkristo Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Budowa mojego modelu pomalutku idzie do przodu , narazi nie mam wam co pokazać z budowy mojego modelu , gdyż jest to kilka drobiazgów. Zawsze gdy ja buduję model PZL P11c to kolega Piotr też buduje , był wczoraj u mnie z modelem który buduje i zrobiłem kilka zdjęć , jego budowa jest całkiem inna niż moja , cały model będzie pokryty blachą na razie jest to widoczne tylko na kadłubie. Blacha matrycowa przyklejona bezposrednio na kowerallu , a nie na balsie - przyznam, że zainteresowała mnie ta nieznana mi dotąd technologia. A najważniejsze ,że działa, skoro widać to po efekcie pracy. Z wielkim zainteresowaniem sledzę postępy w budowie modelu. pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Henryk jak kleiłeś sklejkowe imitacje łączenia blach na spodzie skrzydeł i usterzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Krzysiek nie jest to sklejka , są to listwy lipowe 2x1,5mm klejone na klej cyjanoakrylowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To mi zabiłeś ćwieka, nic to trza główkować , dziękuje za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 W oczekiwaniu na lepszą pogodę do malowania modelu zrobiłem jeszcze , osłonki na zastrzały , makietową kabinkę i imitację zbiornika paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 W jaki sposób został zaprojektowany kształt tych osłonek zastrzałów, że tak idealnie pasują i do zastrzału i do krzywizny kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Osłony górne zrobiłem z blach drukarskiej i kleiłem łączenia , natomiast dolne osłonki zrobiłem podstawę z blach mosiężnej 0,5mm i wygiąłem do kształtu kadłuba , pozostałe dwa elementy z blachy mosiężnej 0,1mm i całość lutowana do kupy. Na zdjęciach będą widoczne górne osłonki z blachy , dolnej osłonki nie zrobiłem zdjęcia wyciętych elementów , ale na szybko wyciąłem to z kartonu , mniej więcej takie kształty jak z blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Henryk uważaj bo czym dłużej pogody nie będzie tym więcej detali narobisz i później będzie strach tym latać. Ale ogólnie model super. Widziałem na żywo efekt lepszy niż na zdjeciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź. I niby to takie proste, a jednak widać lata doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Modele P-11c mój i Piotra dalej czekają w garażu na malowanie , jeszcze przed malowaniem pozostały do założenia wyrzutniki bombowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Henryk te wyrzutniki będą działające? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Śmiesz wątpić? ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Tak wyrzutniki bomb będą działać i bomby planuje zrobić wybuchowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Za rok Henryk zrobi bombki naprowadzane na podczerwień :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 No to widzę, że zaczął się wyścig zbrojeń jestem pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Na żywo robi wrażenie .Miałem przyjemność zobaczyć niedawno.Dbałość o wykonanie i detale szokuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 No to normalnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dziś wziąłem się za montaż wyrzutników bombowych , w moim i Piotra modelu wyrzutniki nawet pięknie działają więc bomby będą rzucane , no już nic więcej nie będę wymyślał teraz pozostało tylko malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dziś wziąłem się za montaż wyrzutników bombowych , w moim i Piotra modelu wyrzutniki nawet pięknie działają więc bomby będą rzucane , no już nic więcej nie będę wymyślał teraz pozostało tylko malowanie. Heniu maluj,żeby w tym roku jeszcze latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Szanowny Panie Henryku, Budowniczy oraz Konstruktorze! Mam pytanie: po co dźwigary skrzydeł są ażurowane? Bo chyba nie chodziło o zmniejszenie masy? Ażur wszak osłabia konstrukcję, tak mniemam. Można było je zatem wykonać z innego, lżejszego materiału i pominąć uciążliwe i chyba niepotrzebne wycinanie kółek czy też elips. Mam rację? pozostając pod OGROMNYM wrażeniem pańskiej pracy, umiejętności oraz cierpliwości, serdecznie pozdrawiam - Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi