rafał .k Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Posiada jedną klapolotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmodel Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Długa to historia, że Diana czekała prawie pół roku na oblot, który odbył się dziś z sukcesem. Wykonałem dziś łącznie 10 lotów, na razie za dużo nie mogę powiedzieć ale jestem bardzo zadowolony. Dziękuję Leszkowi z ModelPartner za wsparcie duchowe i nie tylko w ulotnieniu tego modelu. Krótki klip https://www.youtube.com/watch?v=dfqqk0-PmCA&feature=youtu.be 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Gratulacje z oblotu, piękny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Nareszcie . Gratulacje. Krzysiek ,zrobiłeś 10 lotów i zero wrażeń ,nic nie możesz powiedzieć ?? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 No cóż model trzyma się pięknie powietrza, praktycznie jak sobie ustawiłem do lotu nic nie musiałem trymować, potrafi latać bardzo wolno (zwłaszcza jak się lekko wychyli klapy) pogoniłem go troszkę i dostałem flatter na lotkach to moja wina muszę zmienić serwa na bardziej trzymające lotki HS 125 na takie szybkie loty nie dają rady. Muszę zmienić kółko, mam z twardej gumy a przyda się na bardziej mięknie do lądowania. Próbowałem przeciągnąć Dianę było bardzo trudno, generalnie super się zachowuje jak na pół-makietę tej wielkości. Mam nadzieję, że wrześniowe niedziele jak pogoda dopisze wykorzystam na loty to jeszcze coś naskrobie Osobiście polecam bardzo udany model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Gratulacje za oblot. Nadal Ci jej zazdraszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Gratulacje za oblot. Nadal Ci jej zazdraszczam Dzięki Ps. Loty takimi modelami z silnikiem i bez to różne bajki wolę latać nawet mniej ale czystym szybowcem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Banan od ucha do ucha mówi wszystko Gratulacje dla zespołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Gratuluje piękny szybowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dzięki Ps. Loty takimi modelami z silnikiem i bez to różne bajki wolę latać nawet mniej ale czystym szybowcem Gratuluję Też tak wolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Oczywiście - Gratulacje.Pozazdrościć pięknego zestawu (szybowca i holownika).Tyle się dzieje ciekawego na naszym skromnym lotnisku, że chyba będzie pora zakończyć wakacje i wrócić do latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Długa to historia, że Diana czekała prawie pół roku na oblot, który odbył się dziś z sukcesem. Wykonałem dziś łącznie 10 lotów, na razie za dużo nie mogę powiedzieć ale jestem bardzo zadowolony. Dziękuję Leszkowi z ModelPartner za wsparcie duchowe i nie tylko w ulotnieniu tego modelu. Dolaczam sie do gratulacji i ciesze razem z Toba . ps: Moj ostatni model czeka juz miesiac na oblot. Mam nadzieje, ze nie pobije twojego rekordu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 No cóż model trzyma się pięknie powietrza, praktycznie jak sobie ustawiłem do lotu nic nie musiałem trymować, potrafi latać bardzo wolno (zwłaszcza jak się lekko wychyli klapy) pogoniłem go troszkę i dostałem flatter na lotkach to moja wina muszę zmienić serwa na bardziej trzymające lotki HS 125 na takie szybkie loty nie dają rady. Muszę zmienić kółko, mam z twardej gumy a przyda się na bardziej mięknie do lądowania. Próbowałem przeciągnąć Dianę było bardzo trudno, generalnie super się zachowuje jak na pół-makietę tej wielkości. Mam nadzieję, że wrześniowe niedziele jak pogoda dopisze wykorzystam na loty to jeszcze coś naskrobie Osobiście polecam bardzo udany model. Sprawdź dźwignie zanim wymienisz serwa, ja mam w promyku HS125 i rozpędzanie z 300-400 metrów wytrzymują już czwarty sezon bez problemu. Promyk waży poniżej 6kg i rozpędza się gdzieś do 200km/h. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Powiem szczerze, że za bardzo tymi lotkami się nie przejmuję do zwykłego latania taki układ nie przeszkadza. Na razie mam notoryczny brak czasu i pewnie w październiku na spokojnie przyjże się napędowi lotek i poszukam gdzie tkwi przyczyna nie tyle luzów na lotkach tylko ich „miękkości” i co z tym zrobić. Na razie kombinuje aby jak najlepiej wykorzystać wolny czas do latania bo holownik jest dostępny do końca września a potem wybiera się na studia Dziękuje wszystkim za miłe słowa w wątku a także konstruktywna krytykę. Najlepsze jest to ze już myślę o następnym większym szybowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Dołączam się z gratulacjami. Naczekałem się na oblot jak wszyscy, ale jeśli Diana świetnie lata to warto było czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Proszę podaj średnicę bagnetu i rodzaj materiału z jakiego jest wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Proszę podaj średnicę bagnetu i rodzaj materiału z jakiego jest wykonany. Stalowy, długość 390 mm średnica 12 mm wszystko jest opisane w pierwszym poście http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50685-szd-56-diana-2-14/?p=536948 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Udało się dziś coś polatać Ps.tylko 4 loty ale w dwóch udało się bez termiki polatać po 10 min z wyjść na około 300 m 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość horn3t Opublikowano 13 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Diana zawitała na zbocze gdzie jest jej bardzo dobrze 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi