robertus Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Nowy tunel wygląda tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 malutka ta turbinka a samolot duży i cięzki nie znaczy to, że samolot nie będzie latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Przekrój tunelu będzie taki jak teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 przyglądam się tylko konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Takie szybkie pytanko. Której wersji kaletchupa znaczy skechupa używacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Taki sposób sterowania zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 No... to czekam na dobrą pogodę. Teraz czas na oblot. Waga do lotu wyszła idealnie 1200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 I po oblocie. Jak widać obaj mamy się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Gratulacje z oblotu. I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Gdzie film? Bez filmu oblot sie nie liczy Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Film oczywiście jest, pomaga mi w przypomnieniu co się działo podczas oblotu. A działo się sporo choć może tego nie widać . Generalnie Środek ciężkości jest ok, choć może przesunę go trochę do przodu. Teraz wydaje się być w równowadze niestabilnej. Stery wysokości, zdecydowanie za duże wychylenia, lotek prawie nie czuć. Musiałem sporo się nawachlować drążkiem aby samolot łaskawie skręcił tam gdzie chcę. Raz nawet zaliczyłem korek. Mimo tego samolot lata stabilnie, w przechyle w zakręcie potrafi sam się utrzymywać bez pogłębiania. Skrzydła też na chwilę złożyłem bo to powoduje bardziej przednie wyważenie. W sumie nie zauważyłem różnicy, ewentualnie lekko na plus. Pomysł z lotko-slotami rozczarowuje, wydaje mi sie, że tylko sterami płytowymi go przechylałem, a liczyłem na lepsze lotki. Na koniec straciłem płetwę, ale nawet jej wcześniej nie przyklejałem, tylko taśmą przyłapałem, bo wiedziałem, że ją złamię przy lądowaniu. Podsumowując, jak go ustawię to będzie pięknie latał. Po 4minutowym locie do pakietu 3000mAh weszło 2100mAh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Trzepnął Cię prąd ? , bo latasz jak po sinusoidzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Gratulacje, ale jak wpadłeś na pomysł takich wychyleń usterzenia płytowego? Podwójne gratulacje należą Ci się w związku z tym za sprowadzenie go na ziemię w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Właśnie o to chodzi, że przy tych dużych wychyleniach lepiej reagował na lotki, za to był strasznie czuły na wysokość. Tak jakby lotki na skrzydle w ogóle nie działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Brawo robertus! lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Drugi lot zdecydowanie lepszy. Zrezygnowałem z klap przednich na rzecz zwykłych lotek na skrzydle i przesunąłem wyważenie do przodu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Teraz rzeczywiscie jest super przy lądowaniu to mi sie az gorąco zrobilo jeszcze raz gratuluje No to teraz wykańczaj i przeszklij kabinke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No teraz co innego , pięknie lata. Kolej na malowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ma ktoś może znajomego technika od MiG-23? Szukam informacji o polskich napisach eksploatacyjnych. Nie wiem czy wspominałem, ale malowanie będzie takie Jak widać napisy ożywiłyby tą jednolitą szarość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi