Ryszard_I Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2 godziny temu, damek napisał: Kolejnym pechowcem jest drugi Tomek, którego model w 3 rundzie zderzył się z Włochem zaraz po wyłączeniu silnika na pełnej prędkości z modelu w zasadzie zostały pojedyncze elementy jak kabinka czy belka. Z GliderScore wynika, że oboje dolatali czas i wylądowali za 50. Może chodzi o czwartą rundę? Nieistotne - chłopaki łatajcie i latajcie. Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 40 minut temu, Ryszard_I napisał: Z GliderScore wynika, że oboje dolatali czas i wylądowali za 50. Może chodzi o czwartą rundę? Nieistotne - chłopaki łatajcie i latajcie. Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Bo mieli reflighty dlatego mają normalne punkty, lecieli średniakami My skończyliśmy łatanie modelu Tomka M. Może nie wygląda najpiękniej, ale jutro z rana oblot po naprawach . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia W ilości zużytego cjano, i tak mnie nie przebijecie ;) 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Dziś zaczęliśmy dzień od "lekkie burzy". Czekamy aż przejdzie pewnie koło 14 i zaczynamy loty juniorami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 11 godzin temu, damek napisał: Bo mieli reflighty dlatego mają normalne punkty, lecieli średniakami Wszystko jasne oprócz tego, że lecieli średniakami. Przecież wiadomo od dawna, że średniaki 😂. Na foto z połatanym modelem widać, że klękający nie może się zdecydować z której wagi CG skorzystać. Z tej po lewej ręce czy z tej po prawej ręce . Tak na poważnie to wyniki śledzę na bieżąco i trzymam za Was kciuki . Pudło musi być. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 12 godzin temu, Wojciech_Byrski napisał: W ilości zużytego cjano, i tak mnie nie przebijecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Gratuluję wyników. Straty po 7 rundach 140-kilka czy 200-kilka punktów, to nie jest coś czego nie da się odrobić. Pozycja Radaka w juniorach - rewelacja. Trzymam kciuki i życzę powodzenia i... trochę szczęścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 27 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Kolejny dzień za nami. Dziś zaczęliśmy już od wspomnianego deszczu i burzy która koło 12 przeszła i zaczęliśmy latać początkowo grupą juniorów. Dziś warunki zupełnie inne spore pokrycie chmurami i lekkie lub poszarpane termiki. Co grupę tak na prawdę mieliśmy inne warunki i podstawą było to przetrwać. Na koniec dnia po standardowym przesileniu koło 16-17(wiatr i gorsze powietrze) zrobiła się flauta i walczyliśmy latając w maśle. Wyniki może nie wyglądają pięknie na pierwszy rzut oka, ale egzekwujemy plan dolatywania i zdobycia pudła w drużynie seniorskiej. Z Radkiem juniorem latamy rozsądnie i w razie możliwości korzystamy z okazji jeżeli jest słabe powietrze to priorytet ma dolatanie lotu a nie złapanie lotu za 5 min. Dziś obyło się bez strat dlatego już zaczynamy odpoczynek i regenerację przy pysznych gofrach zrobionych przez Zenię. Jutro loty od 12 zaczynając od rundy 8 seniorów, która miała być dziś odlatana, ale po 18 przyszedł lekki prysznic Wyjazd reprezentacji został dofinansowany z Ministerstwa Sportu i Turystyki. PS. Model Tomka lata i jest dobrze wykorzystywany 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Radek daje czadu. BRAWO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 28 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Kolejny dzień za nami. Dziś loty od 12 do 18:30 choć planowo organizator rozpisał loty do 20. Po pysznej jajecznicy zrobionej przez Tomka M. przyjechaliśmy na lotnisko około 10:30 i potrenowalismy różne loty w niskiej podstawie chmur. Pierwsza runda seniorów poszła nam po myśli mi udało się zdobyć 1000 bo był ewidentny komin i można było względnie bezpiecznie zrobić wynik. Kolejne rundy już nie były tak łatwe bo przechodził obok nas lekki front i nie było pewności co się może zmienić w trakcie rundy. Były grupy w których od razu brało od ziemi były grupy na przeżycie. Ja miałem grupę gdzie leciałem kiedy było nic i było ciężko przy tym będąc daleko mój i inny model się skrzyżowały i straciłem na chwilę kontrolę i widzenie(chyba się starzeje ). Miałem to szczęście że zostałem wywołany do reflighta przez zderzenie Anne janzer które było w ostatniej grupie tej rundy. Plan był prosty lecimy ostro ale żeby nie zrobić niczego głupiego modelowi i to w miarę wyszło choć są lekkie raczy do poprawy bo na wysokości zamiast 24 powinno być niżej (sekundę za szybko wyciągnąłem po zoomingu).Trzecia runda przysporzyła trochę nerwów a nawet sporo. Tomek Frąk leciał w średnim powietrzu i bardzo daleko odchodził z wiatrem, na powrocie był rotor i wszyscy wracali na styk tomek będąc najbardziej z tyłu musiał przelecieć pomiędzy liniami średniego napięcie co mu się udało jedynie byliśmy na jednym z ostatnich miejsc startowych i zabrakło 8 sekund i lądowanie za 40 ale jak na lot średniakiem w warunkach flauty to udało się obronić lot mistrzowski. Teraz trochę o Radku z którym dziś kontynuowalismy dobre loty a w ostatniej rundzie w bardzo słabej pogodzie udało się z niskiej wysokości dolatać prawo pełny czas co daje nam możliwość dalszego napierania na dostanie się do finałów bo brakuje mało. Dalej celujemy w seniorach w drużynę bo aktualnie jesteśmy na 4 miejscu. Tyle na dziś regeneracja i jutro zaczynamy od 11 zapewne 4 kolejki do wylatania. Wyjazd reprezentacji został dofinansowany przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. VID-20240828-WA0006.mp4 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia No ewidentny komin 😃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 18 minut temu, cZyNo napisał: No ewidentny komin 😃 Widzialny przez specjalne okulary a nogawki spodenek wskazują kierunek przemieszczania komina - termicznego komina oczywiście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 29 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Dzisiejszy dzień to w skrócie była masakra ja dla wszystkich. Po przyjeździe polatalismy w ciszy i tak też zaczęły się pierwsze grupy jednak później przyszedł początkowy armageddon czyli wiatr z przerywanymi slabnącymi termikami. Mi niestety w takim przesileniu przyszło lecieć no i wpadło 0. Kolejne loty były już tylko gorsze pogodowo z pojedynczymi lepszymi rundami. Z nas Tomkowi M. poszło najlepiej dzieki poprzednim dobrym lotom miał komfort i udało się dużo pozycji odrobić. Ja na dzisiejsze 4 loty mam dwa bardzo dobre jedno 0 i 500 jutro trzeba atakować bo brakuje 16 pkt do finałów. Tomek M. będzie bronił swojego 13 miejsca i oby się to udało. Tomek Frąk miał przed 12 rundą problemy z silnikiem i ratowane było na ostatni moment wszystko inne loty w normie jak na panujące warunki. Najbardziej spadł w klasyfikacji niestety Radek ciężkie warunki plus loty w kierunkach które okazały się nie najlepsze (jak loteria to loteria) przy mniejszej ilości lecących modeli czyli innych sond do podpatrywania niestety nie pozwoliły nam na dolatanie 3 lotów. Sporo nauki za to i ciśniemy jutro dalej zaczynamy o 11 juniorami potem ostatnia runda seniorów i znów juniorzy, później finały. Dziś był najgorszy dzień chyba dla wszystkich przykład Niemca Dietricha jest najlepszy po 3 dniach i 10 lotach był zawsze top 2 a dzisiejsze loty zepchnęły go poza finały, przypomniała się lekko zeszłoroczna bułgaria ;( Dziś się działo dużo to wrzucam jedynie fotkę z biura reprezentacji prowadzonego przez Zenię każdy wie kiedy co i jak Wyjazd reprezentacji został dofinansowany z Ministerstwa Sportu i Turystyki. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Dzida! I do przodu! Albo balast i do tyłu Dacie radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Jasne że dacie rade!!! Nie takie cuda robiliście!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 30 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia No to się udało połowicznie Tomek M. W finale z 13 miejsca ! Mi zabrakło 4,5 pkt do finałów ostatecznie 15 miejsce robiłem co mogłem dziś ale wczorajszy dzień mnie pogrążył . Tomek F. miejsce 27 latając od 3 rudny cięższym modelem (lekkiego straciłem zderzeniu ). Drużynowo zajmujemy 4 miejsce czyli udało się powtórzyć wynik sprzed 2 lat do podium trochę zabrakło, ale podejściem i lotami robiliśmy wszytsko żeby być jak najwyżej w drużynie. Trzymajcie kciuki za Tomka! Idziemy we trzech także całą seniorska drużyna będzie walczyć na starcie ! 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Powodzenia dla Tomka i GRATULACJE dla was wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Gratulacje dla Was wszystkich. Trzymam kciuki za Tomka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damek Opublikowano 30 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia No to dzisiejszy dzień kończymy z pozycji do ataku na jutrzejsze dwa finały. Pierwsze dwa loty finałowe były bardzo ciężkie w pierwszym udało nam się wyłączyć w świetnym powietrzu i na raty dolatać prawie cały czas zabrakło kilku sekund przez ciut za wczesne podejście. Drugi lot a w zasadzie dwa były tymi cięższymi.Tomek poleciał z grupą mieliśmy zderzenie ale lekki i lecieliśmy dalej jednak inni się zderzyli i wiadome było że będzie reflight. Lecieliśmy dalej i będąc daleko Tomek stracli kontrolę na modelem który spadł około 1,5 km od nas W reflighcie lecieliśmy zapasowym ciężkim modelem i 2 minuty przed końcem wisząc z grupą na 70m nad aeroklubem zderzyliśmy się z hucaljukeim my lecieliśmy dalej natomiast huca wracał ze złamanym uchem. Lądowanie wyszło już lepiej bo trochę przez Tomka F. I mnie liczącego czas był naprowadzony na cel Jutro od 10 lecimy pozostałe dwa loty finałowe pozycja wyjściowa jest super walczymy dalej ! Wyjazd reprezentacji dofinansowano z Ministerstwa Sportu i Turystyki. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia w końcu znalazłem chwilę żeby zapoznać się z wynikami i poczytać Damiana Ale z was demolatorzy 🤣 trzymam kciuki za Tomka. Byle by się wyspał dobrze i głowę oczyścił ze śmieci i podniet !! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi