cZyNo Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Co do 3 modeli to racja fajnie mieć taki wybór. Tylko ten no wiadome co ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Koledzy, to jest wolny wątek w wolnym kraju ( jeszcze ). Chcecie pisać, piszcie. Chcecie czytać, czytajcie. Tylko regulamin forum jest limitem. Za wpisy bierzecie odpowiedzialność sami. Za głupoty i off topy tez. Jak piszecie tak Was widzą. Tytuł wątku zostaje. Już o tym pisałem. Jeżeli ktoś z Was potrzebuje nowej formuły to może ją rozpocząć i prowadzić. Kluczowi zawodnicy F5J tu zaglądają, okazjonalnie się wpisują i taka ich potrzeba, lub brak. A Ci co chcą pogaworzyć wpadają częściej. nadchodzi sezon, bo zimy nie widać to może więcej na lotnisku niż na forum. ja w sobotę idę polatać 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Jam tam warunki u was? Tu na wschodzie dziś do 3,5m/s w górę, nosi od 20m wioter w porywach 2-3ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Na nizinach dolnośląskich warunek podobny. Nosi Wiaterek słabszy ok1-2 ms. Dobrze jest od 50m. Latamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Rano u nas jeszcze było bardzo zimno 1-2 stopnie powyżej zera. Ale już koło południ słońce zrobiło swoje. Wiatr na początku naszych lotów jak Tomek napisał 1-2m/s ale według mnie było bliżej tego 1m, nie mniej na początku takiego miodu jeszcze nie było, ale z lotu na lot było coraz fajniej. Mi się zaczęło lepiej latać dopiero jak wiaterek się podniósł powyżej tych 2m/s No ale ja dziś nie miałem dobrego dnia i do tego musiałem iść po model po polu brodząc w błocie powyżej kostek. Koszmar. Cóż, polatali, zadowoleni wrócili do domu i planują następny wypad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jak tam dziś? u nas szaro buro i ponuro mimo to termika bardzo fajna stabilne wielkie noszenia 0.5ms wiatru zero nosiło od 10-15m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Paweł, czemu jeszcze nie masz numeru na skrzydle? Pokaż co potrafisz na zawodach, a nie tak na luzaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 No gdzie się uda to pojadę. numeru nie mam bo nie kupiłem jeszcze żółtej foli a inna nie będzie pasować do designu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Dla tych co szukają swojego FAI License - od tego roku nie ma i nie będzie FAI License. Zostaje tylko FAI ID i numer krajowy np POL-7762. Stąd na legitymacjach z AP nie ma numeru FAI License. Organizator zawodów ma dostęp do bazy danych FAI i może sprawdzić termin ważności licencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Wiesławie chyba czegoś nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 hehehehe... widać lewa ręka nie wie co robi prawa czyli mają taki sam bajzel jak u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 No faktycznie, dobre. Może mam ten numer bo pobrałem swoją licencję po staremu. Ty jak widzę już się rejestrujesz po nowemu. Co nie oznacza, że burdel znaczy się bałagan mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 W sumie to chodziło o uporzadkowanie bałaganu z oznakowaniem modeli. Od przyszłego roku model ma być oznaczony FAI ID (25 mm wysokości) - do tej pory była niejasność bo w przepisach było FAI License a to się co roku zmieniało. Pozywiom uwidim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Ja się rejestruję jako organizator. ? stąd inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Aaaaa no tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 A ja się logowałem jak zawsze i dostałem takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 59 minut temu, Wiesiek1952 napisał: W sumie to chodziło o uporzadkowanie bałaganu z oznakowaniem modeli. Od przyszłego roku model ma być oznaczony FAI ID (25 mm wysokości) - do tej pory była niejasność bo w przepisach było FAI License a to się co roku zmieniało. Pozywiom uwidim. Przecież było jasno napisane - albo NAC FAI albo FAI ID - toż to żadna niejasność (kiedyś tylko było NAC FAI), choć NAC FAI dla mnie jest lepszy, bo od razu wiadomo z jakiego kraju jest zawodnik. FAI ID nic nie pokazuje. Licencja FAI była dość irytująca, bo numer zmieniał sie co roku, więc dobrze że jej już nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Szczerze powiem, że jak dostałem z AP taką licencję jak Wojtek pokazał to byłem zdumiony i wręcz oburzony, że nie ma numeru FAI Licence. W poprzednich latach organizatorzy zawodów poza NAC żądali własnie FAI Licence no i się wystraszyłem, że będę miał problemy więc ściągnąłem prosto ze strony FAI. Ale faktycznie FAI ID jest wystarczający do zweryfikowania czy licencja jest ważna w danym roku czy nie i ten FAI Licence do niczego nie jest potrzebny, chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 To co Wojtek pokazał powinno być wystarczające. Zmieniłem - usunąłem - na stronach rejestracji do Łososiny i Szczecina wymaganie podania FAI License. Nie ma takiej potrzeby. To są "wewnętrzne" numery FAI i tyle. Organizator ma obowiązek sprawdzić czy licencja jest ważna na dany rok/okres w którym odbywają się zawody. Do tego, tak naprawdę Imię i Nazwisko wystarczy. Numer licencji krajowej to tylko w przypadku jak jest dwóch Jan Kowalski. AP wydaje legitymacje jak najbardziej poprawnie - nie ma FAI license anymore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi