Wiesiek1952 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Latamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Chyba dość mocno wieje. Napisz jakie są warunki. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wieje 6-8 m/s. Latamy nisko i daleko z wiatrem. Organizator zabronił używania gyro i silnika po 30 s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No to chyba dziś z nudów zrobię ramki do serw i wręgi do silnika. Powoli czerwiec się zbliża A atmosfera goraca A atmosfera goraca A atmosfera goraca A atmosfera goraca No bez gyro tez nie można? Paskudztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wiesławie zanim wieczorem zaczniecie się relaksować to napisz kilka słów relacji z dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Po dwóch rundach jest więcej niż dobrze. Wieje. Dajemy radę. Brakuje gyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No to trzymam kciuki że by pod koniec dnia było rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Latamy ciężkimi modelami. 1300g. Jest rewelka. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Poważnie normalnie latacie z gyro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Poważnie normalnie latacie z gyro? Jaja sobie robią. Nie ma takiej możliwości żeby latać z żyro, poza tym przy takim lataniu się nie sprawdzi nawet gdyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Organizator zabronił latać z żyro. Tak było na oficjalnym „opening confetence”. Jaka. Nie wpadłbym na pomysł latania z żyro. Wówczas model nic nie „pokazuje” ani nie „mówi” jaka jest termika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Wiesiu trzymam wszystkie kciuki. Kto jak kto, ale Wy nie dalibyście rady Bezpiecznych i udanych lotów oraz mnóstwo dobrej i zdrowej rywalizacji i zabawy. P.S. Z tym gyro to już przesadzili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Cześć Wiesław, prośba o komentarz ws oficjalnego zapytania zawodników biorących udział w zawodach w Szeged (TISZA CUP - Eurotour, Worldtour): WOULD YOU LIKE TO ALLOW GYROSCOPE IN FAI F5J MODEL? Czy to tak serio? rozważana jest zmiana w regulaminie FAI? to by było grubo A nikt nie pyta o engine restart .... widać potrzebna inicjatywa na poziomie FAI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zapewne jeszcze nikomu rozsądnemu taka opcja silnikowa nie przyszła do głowy A co do gyro to wątpię. Bo we wszystkich klasach jest to zabronione. W ogóle po co wtedy latać szybowcem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 zamiast gadać to sobie pooglądajcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wyjątkowo nudny film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Piździ. Ledwo idzie ustać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wg ankiety 99% przeciwko żyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Z tym żyro to ankieta organizatora była całkiem na poważnie. Na blisko 100 osób chyba tylko Novotny odpowiedział TAK w ankiecie - nie wiem do końca bo przekazałem listę kolejnemu zbieraczowi podpisów zanim była całkowicie skończona. Akurat ja wylosowałem i chodziłem z ankietą po tej części obozowiska więc pogadaliśmy i znam jego argumentację. Powiedział coś takiego: "...ja tego nie chcę. Tylko powiedz jak to sprawdzić? Więc może lepiej pozwolić...". Trudno odmówić racji w tej wypowiedzi. Dla tych co mogą nie wiedzieć. Jest na rynku wiele odbiorników z wbudowaną stabilizacją. Sprawdzenie czy ktoś tego używa czy nie na zawodach jest... praktycznie niemożliwe a co najmniej bardzo trudne. Choć nie widzę sensu szukania termiki z żyro na ON to w sytuacji powrotu pod wiatr w turbulencjach po prostu zastępuje umiejętności pilota bo model będzie leciał o wiele bardziej stabilnie niż bez żyro. Zdjęć trochę. 14 stanowisk. Jakiegoś tłoku w powietrzu nie było. [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Trzymam za Was palce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi