Iras 11 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Prace nad Karasiem powoli postępują , kilka fotek z tego co zrobiłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Irek wygląda świetnie. Widzę że zostałeś blacharzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Iras 11 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Pierwszy Karaś skończony i lata . Klka fotek dla tych którzy nie są na FB 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Gratuluję Irek! Już to zrobiłem na FB. Lata super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Wygląda ślicznie - ale bez filmu się nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Mówisz....masz?. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Model piękny, ale czegoś tu nie kumam. Budował Irek w Rumii a oblatał Piotr w Krakowie? Film widziałem już wcześniej. Przy starcie wiele nie brakowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 2 godziny temu, merlin71 napisał: Model piękny, ale czegoś tu nie kumam. Budował Irek w Rumii a oblatał Piotr w Krakowie? Film widziałem już wcześniej. Przy starcie wiele nie brakowało... Jako ,że ja wkleiłem filmik i byłem przy tym oblocie to już tłumaczę.Rzeczywiście model zbudował Irek ,ale finalnie dokończył go Piotr ,który teraz jest jego właścicielem.Z tego co wiem to Irek buduje drugą sztukę.Oblot ten z filmiku odbył się w Rybniku ,w zasadzie był to już drugi lot ale na docelowym wyposażeniu z silnikiem Moki-180 ,pierwszy lot odbył się miesiąc wcześniej na silniku jednocylindrowym 70cm tzw. gołym modelem bez malowania i wyposażenia kabiny ,mniejszych kołach etc.,etc.W Krakowie zaś Irku odbył się oblot Jastrzębia kolegi Wojtka z nowym silnikiem bodajże Valach-boxer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Bardzo dobrze Adaś napisałeś , model został sprzedany jeszcze przed oblotem więc dokonaliśmy tego wspólnie z Piotrem w Rybniku. Model lata rewelacyjnie , stabilnie i przewidywalnie. to co widziałeś na filmie to za szybkie poderwanie i moment od śmigła bo silnik moki 180 jest stanowczo za duży do niego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Iras 11 napisał: ... Model lata rewelacyjnie , stabilnie i przewidywalnie. to co widziałeś na filmie to za szybkie poderwanie i moment od śmigła bo silnik moki 180 jest stanowczo za duży do niego . A nie mowilem, ze Polskie samoloty dobrze lataja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Aha... No to teraz wszystko jasne! a model piękny! Robi wrażenie... Ten start na filmie z oblotu to rzeczywiście za szybkie poderwanie, brakowało prędkości. Dobrze że Piotrowi udało się z tego wyprowadzić. Mocy silnikowi widać nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweln7 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Iras 11 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Kilka zdjęć z wykonania kokpitu Kilka fotek z detalami kadłuba 8 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Wow! Szok! Mistrzostwo!!! Wielkie gratulacje! Oglądając fotki kokpitu naprawdę można myśleć że to rzeczywisty samolot. Nie do rozpoznania. Robi wielkie wrażenie! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Kabina i kokpit, poszycie z nitowaniem oraz wszystkie te detale poszycie to jest albo jakaś ściema albo fotomontaż. Ja stawiam na fotomontaż. PS Dawno czegoś takiego nie oglądałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Iras 11 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Fotel nawigatora Fotel pilota i burty 8 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Czegoś takiego jeszcze nie widziałem ba nie wiedziałem ze tak można.Szacunek Irek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Noooo, widzę że podrażniłem Ego Pana Hrabiego? swoim projektem Wilka. Wreszcie jest co oglądać, bo się czaiłeś i czaiłeś?. No pogratulować, piękna modelarska robota, zabiłeś mi klina, nie wiem czy będzie mi się chciało tak się bawić z Wilkiem. Tylko my wiemy ile czasu i energii schodzi na takie akcelbanty żeby to tak wyglądało. Działaj, działaj, we dwóch zawsze raźniej?. Nawiasem mówiąc, po zbudowaniu tych modeli może by zorganizować jakąś wystawę modeli POLSKIEGO LOTNICTWA, coby jakiś ślad dla potomności pozostał. No było by już co pokazać?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Dziękuję Jano , staram się 3 minuty temu, mecenas napisał: Noooo, widzę że podrażniłem Ego Pana Hrabiego? swoim projektem Wilka. Wreszcie jest co oglądać, bo się czaiłeś i czaiłeś?. No pogratulować, piękna modelarska robota, zabiłeś mi klina, nie wiem czy będzie mi się chciało tak się bawić z Wilkiem. Tylko my wiemy ile czasu i energii schodzi na takie akcelbanty żeby to tak wyglądało. Działaj, działaj, we dwóch zawsze raźniej?. Nawiasem mówiąc, po zbudowaniu tych modeli może by zorganizować jakąś wystawę modeli POLSKIEGO LOTNICTWA, coby jakiś ślad dla potomności pozostał. No było by już co pokazać?. Wojtek to wciąga , nawet nie wiedziałem jak . mamy tych samych prowadzących a oni już czekają na te modele żeby światu związanemu z historią pokazać . W karasiu kokpit jest bardzo odkryty więc grzechem było by go nie zrobić w całości , chciałem tylko z grubsza ale się nie dało tym bardziej że Marek z Kazikiem zasypują mnie zdjęciami i rysunkami , więc co ja biedny mam zrobić , zabieram się i robię a co!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Nie, to obłęd jakis! Już chyba nie dam rady dalej oglądac... Myślałem że już coś potrafię... a tu wychodzi że trzeba wracać do przedszkola Poddaje się... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi