Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niestety spaliłem silnik w modelu i teraz nie za bardzo wiem jaki mógłbym kupić, miałem silnik Turnigy 3536 1100 kv, ale przerabiałem sobie mocowanie, producent przewiduje silnik 4023 850 kv niestety takiego nie mogę znaleźć w żadnym sklepie, nie za bardzo się orientuję jakie inne silniki mogę tam włożyć ? :)

Opublikowano

Jeśli ten nie będzie zbyt ciężki to chyba by się nadał:

https://hobbyking.com/en_us/turnigy-gliderdrive-sk3-competition-series-3850-3-5-960kv.html

ale jak masz oryginalny 30A ESC to może być trochę za mocny

A co się stało, ze spaliłeś ten poprzedni silnik?

Niestety w tych modelach jest chyba za słabe chłodzenie silnika. Mam Phoenixa 2000 z Volantexa i też miałem problem z mocno grzejącym się silnikiem.

Radykalnie pomogła wymiana kołpaka na turbo i modyfikacja wręgi mocującej silnik (ja zrobiłem nową nakladkę z otworami wentylacyjnymi.

post-7564-0-79015400-1499929318_thumb.jpg

post-7564-0-34329800-1499929319_thumb.jpg

Opublikowano

Regulator mam 40A.

Mam 2 hipotezy... Był kret oczywiście, 1 wymieniałem antenę w odbiorniku i całkiem możliwe, że straciłem zasięg, chociaż wszystko zgodnie z teorią, latam na 35 mHz, a 2 to popełniłem "niepoprawny" manewr na niskiej wysokości, za bardzo pochyliłem model, szybko podbiegłem do modelu i regulator pikał stałym dźwiękiem, odłączając pakiet poszedł dymek z silnika i widać na nim czarny nalot, po uporaniu się ze złamaną lotką, podłączyłem wszystko do testów i silnik reaguje w taki sposób, że przy dodaniu gazu dostaje lekkich obrotów po czym się zatrzymuje.

Opublikowano

Nie typowe zapytanie tutaj, ale poszukuje kawałek połamanego skrzydła prawego od nasady kadłuba od ASW-28  Volantex, wystarczy mi 5cm . Chodzi mi o zdjęcie formy gniazda dla skrzydeł konstrukcyjnych lewe posiadam. reszta na pp. Pozdrawiam Władek

Opublikowano

W moim ASW-28 mam zamontowany NTM 3542 1000kV pod 4S i jedyna wada to waga. Jednak gdyby na nią nie patrzeć to szybowiec ma bardzo dobry zapas mocy i wyciągnięcie go w górę zajmuje moment.

Opublikowano

Mam silnik do tego modelu, można powiedzieć "nówka sztuka" latał tylko raz lub dwa . Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na Priv . Skóry nie zedrę . Silnik to D 4023 kv 850 3 S

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.