Ares Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 10 godzin temu, samolocik napisał: posób pakowania przesyłki przez Modelemax nie zmienił się pomimo wpisania do uwag przy zamówieniu prośby o bezpieczne spakowanie przesyłki. Czyli, wszystko wrzucone luzem do koperty kurierskiej, wsunięte w drugą kopertę kurierską i włożone do foliowej koperty kurierskiej. Nie miało znaczenia że razem podróżowały: lakier, akumulatory, ładowarka i drobiazgi. To u nich standard , możesz sobie pisać w komentarzu co chcesz: ja również tak robiłem. Nic nie pomaga , wszystko wrzucają luzem do koperty byle jak byle szybko. Wiele rzeczy przychodzi albo w pognieconym opakowaniu albo cudem nie jest uszkodzona. Wiele towarów mają dostępnych od ręki i dlatego czasem jak musze to kupuję ale jak można zamówić gdzie indziej to wolę u nich nie kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Ja mam zaupełnie inne doświadczenia z kupowaniem w tym sklepie, może to kwestia towarów, ale kupuję od wielu lat z różną częsttliwością (szczerze nie jest to mój sklep nr 1 od którego zaczynam, ale popularny). Przedwczoraj wieczorem zamówiłem jakieś kleje, pręty, rurki węglowe i metalowe, dziś przyszło starannie owinięte w tekturę. Owszem w zeszłym roku mieli chyba jakiś rozgardiasz i przysłali mi nie ten silnik (generację I nie II), ale telefon załatwił sprawę, na ich koszt przyszedł kurier, odebrał niewłaściwy i przywiózł własciwy. Więc generalnie ja osobiście mam dobre doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia odebrałem paczkę specjalnie kupiłem pręt węglowy 3mm aby resztę cienkich nie zawinięto w pętlę. O dziwo wszystko bardzo starannie zapakowane w 3 warstwy kartonu!. GLS za pobraniem dostarczył go bez jednego zagniecenia (w środku był też odbiornik w plastiku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Może ktoś ze sklepu śledzi ukradkiem temat i wyciąga stosowne wnioski w sprawie pakowania towaru 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia oby , ekologia ekologią ale przydałoby się tanie paczki do paczkomatu i poządne zużycie kartonu (to jest ekologiczniejsze 🙂 (nowotwór j.) niż folia bąbelkowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Kupuję u nich regularnie. Paczki dochodzą całe, towar nie zniszczony. Pakowane sa standardowo, czyli albo karton (długie) , albo koperty (drobnica). Nigdy nie miałem uszkodzonej paczki. Uszkodzone paczki to kwestia nie tylko pakowania ale i kultury działania firmy kurierskiej a szczególnie lokalnych kurierów. W przypadku reklamacji zero problemów. Jesli towar wpada do koszyka, to na pewno jest, a nie jak u niektórych, okazuje się, że nie mieli go od dwóch lat i nie wiedzą czy w ogóle jest i za ile. Paczki dochodzą na drugi dzień roboczy, gdy zamówię wczesnie rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 16 minut temu, kulfon250 napisał: Jesli towar wpada do koszyka, to na pewno jest to akurat często się nie sprawdzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 17 minut temu, witold_pi napisał: to akurat często się nie sprawdzało U mnie od 6 lat zawsze się sprawdzało, a kupuję tam różne rzeczy i regularnie, nawet robiłem próby i jak była jedna sztuka, to po wrzuceniu do koszyka, w sklepie wyswietlał się jej brak, a po usunięciu z koszyka wracała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Czyli jak zwykle trzeba mieć szczęście. Dobrze pamiętam jak zamówiłem kilka formatek, również plastikowych i aluminiowych z dodatkiem innych rzeczy to dziwnym trafem formatka aluminiowa była zapakowana zamiast pomiędzy sklejkowymi aby się nie porysował to jak na złość "prawą stroną" w stronę reszty, wrzuconych tradycyjnie luzem gratów. No i się porysowała. To żaden problem? No może, o ile nie dostało się wcześnie wielu innych paczek zapakowanych wg. reguły "byle szybciej" a nie z odrobiną myślenia. Ale, staram się podchodzić pozytywnie do sklepu i go nie skreślam. Może z czasem zaczną bardziej uważać na przesyłki to nie będą tracić pieniędzy. Ponieważ nadajnik z kompletem odbiorników, na którym mogą zarobić zamówię niestety gdzie indziej. Choć wolałbym w modelemax bo lepiej wspierać krajowe sklepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Zrezygnowałem z zakupu folii pokryciowej ze sklepu Modele-Max. Dzisiaj odebrałem orastic i oracover od Radka Oleksy (paczkomat). Opakowanie bardzo porządne i folia oczywiście nie jest pogięta. Polecam Radka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Trzeba mi było wymienić starą taśmę robiącą za zawiasy w szybowcu, no to zamówiłem a przy okazjii wziąłem taśmę do uszczelniania szczelin zawiasów. Opis na stronie jak byk: Co przyjechało? Zarówno Kavan jak i ta druga pozycja to taśmy do uszczelniania zawiasów... Napisałem do sklepu, ale jak widać nie raczyli zmienić opisu towaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 5 godzin temu, Stanisław z Gdańska napisał: Zrezygnowałem z zakupu folii pokryciowej ze sklepu Modele-Max. Dzisiaj odebrałem orastic i oracover od Radka Oleksy (paczkomat). Opakowanie bardzo porządne i folia oczywiście nie jest pogięta. Polecam Radka Po pierwsze to nie wątek reklamujący konkurencję, tylko dot. konkretnego sklepu. Jeśli mam wybierać pomiędzy tymi dwoma, ja osobiście preferuję modelemax. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Zamawialiście balsę super lekką z Modelmaxa? Jak z jakością? Deski proste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Wszystkie inne (nie super lekkie) deski balsowe jakie kiedyś zamawiałem były proste i wystarczającej jakości. Planuję dla próby zamówić lekkie deski z innego sklepu. Znajdziesz je po opisie 1A-Qualität, ausgesuchte Ware !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek301 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Moja opinia o sklepie "Modelemax" zawiera się we wskazaniu mocnych i słabych stron tego sklepu: na + (plus) szeroki asortyment oferowanych artykułów oraz akceptowalny poziom cen; na - (minus) kiepskie czyli niedostateczne spakowanie zamawianych artykułów (zwykle opisywana wcześniej przez Kolegów) koperta GLS, zwykle rozdarta i sklejona przez GLS oraz wyjątkowo długi (nawet 5 dni) okres transportu od sklepu do punktu odbioru czy na mój adres (szybciej docierają przesyłki ze sklepów modelarskich z Niemiec (2 dni - DHL) czy Austrii (2 dni - DHL). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi