zipp Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Hmmm... no raczej ugodowy ze mnie facet i chcę dać szansę każdemu.. To błąd, zamieszczona korespondencja nie daje cienia szans. Tą postawę trudno nazwać ugodową, bo ona po prostu zachęca gnojka. Widać nie nauczyli go w domu to może kartoteka na policji go czegoś nauczy. 1
BRoman Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 A czary mary z komputerami potrafią powiedzieć czy w czasie deklarowanego pobytu za granica zjawiał się na Forum ? Jeśli tak to krętacz i policyjna kartoteka nauczy go rozumu jak nie będzie mógł pracować w niektórych zawodach.
Emhyrion Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Bez przesady, na forum można wchodzić korzystając z komórki lub kafejki internetowej w Bangladeszu. Jak nie sprawdzisz gdzie się logował do sieci, to samo wejście na forum nie jest żadnym dowodem.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Sprawa zgłoszona, zeznanie i dokumentacja przyjęta. Teraz czekam na działania policji.
szybkirc12 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Paczka zostala wyslana i odebrana w dniu dzisiejszym.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 No to żeś się obudził w porę... Nie mogłeś wczoraj napisać tego numeru paczki ?? Jak ja rano zgłosiłem sprawę policji to mi paczka przychodzi do domu... teraz jestem w pracy, i dopiero po 23-ej sprawdzę co wogóle przysłałeś... Edit. Zapomniałeś koleżko nieogarnięty że umówiliśmy się tez na pakiet 3s i go nie przysłałeś. Silnik miał być 100% sprawny a chroboli jak młockarnia... W związku z powyższym odeślij mi 40zł na konto, numer znasz.
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Darek, odeślij to wszystko co dostałeś w cholerę, bo zacznie się kolejna tragikomedia z odkrywaniem, co też kolega ponawsadzał lub nie do paczuszki. Jak dostałeś silnik niezgodny z opisem, a tak wynika z Twoich stwierdzeń, to jak go przyjmiesz, jest 1:0 dla młodego. Jak nie miał motywacji żeby wysłać towar za ponad stówę, to Ci te 4 dychy będzie oddawał tygodniami, albo znowu wygra, bo machniesz ręką. Odeślij. Naprawdę nie ma już od kogo kupować, tylko od takich ........ ? Jak sobie wychowamy, tak będziemy mieli. 4
Irek M Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 A ja mam takie pytanie poza konkurencją: dlaczego kolego young dałeś minusa koledze zipp za jego wypowiedź? Przecież miał i ma 10000% racji.
zipp Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 A ja mam takie pytanie poza konkurencją: dlaczego kolego young dałeś minusa koledze zipp za jego wypowiedź? Przecież miał i ma 10000% racji. najwyraźniej kolegę young uraziło słowo "gnojka" które użyłem w stosunku do tego gnojka, który sobie pogrywa.. ;-) Źli ludzie dobrze się mają dlatego, że dobrzy na to pozwalają..taki rym częstochowski mi się napisał jako puenta do tego wątku
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Myślę że rola wychowawcy to raczej nie dla mnie, zwłaszcza przez internet. Natomiast sam chyba zostałem tak wychowany, lub po prostu tak mam, aby każdemu dać szansę. W wiadomościach prywatnych szybki zarzeka się ze dośle pakiecik, bo bardzo zależy mu aby wycofać zgłoszenie, wiec dzień czy dwa mnie nie zbawi.Czas działa tu tylko na niekorzyść szybkiego... Ładowarka sprawna i z zasilaczem, regulator sprawny... Silniczek działa, czyli jak go opisał szybki, jest sprawny, chociaż moje pojęcie sprawny widzę diametralnie się różni od stanu faktycznego silnika. Mimo to chyba stan jest zgodny z dość lakonicznym opisem... Tak więc, szybki, doślij pakiet albo oddaj część kasy i zapomnimy o sprawie No albo odwiedzi Cię prędzej czy później dzielnicowy, czego i ja bym nie chciał. Na prawdę można się ze mną zawsze dogadać, wystarczy nie kłamać.
Tomac Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Mam tylko taką sugestię: skoro zgłosiłeś sprawę na policję to zanim podejmiesz kolejne kroki skonsultuj to z nimi. Przynajmniej ja bym tak zrobił. Wydaje mi się, że w tej sytuacji należy ich poinformować o rozwoju sprawy i o tym, co dalej chcemy robić.
czarobest Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Mam takie pytanie? Skąd Kolega ma wiedzę kto komu postawił minusa ( jakaś wiedza tajemna ) ? Pytam bo Koledze akurat zippowi plusa dałem bo prowdę napisał. Wystarczy kliknąć okienko z ilością punktów, a wyświetli się lista kto dał co
AMC Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Mam tylko taką sugestię: skoro zgłosiłeś sprawę na policję to zanim podejmiesz kolejne kroki skonsultuj to z nimi. Przynajmniej ja bym tak zrobił. Wydaje mi się, że w tej sytuacji należy ich poinformować o rozwoju sprawy i o tym, co dalej chcemy robić. Otóż to. Chłopaki na Komendzie mają trochę pisania. Jak się okaże bezproduktywne, to będą żli. Na zgłaszającego, że im wodę z mózgu robi. Wiele razy zostałem oszukany w ten czy inny sposób na forumowej giełdzie. Tak jedna na trzy transakcje to zwykli oszuści i naciągacze. Anyway - od kiedy to rzężący silnik nazywamy sprawnym ? Odbiornik z zasięgiem 10 metrów też był "sprawny", rozmagnesowane przegrzaniem silniki też się kręcą... Tylko są do niczego nieprzydatne. Taki mamy narodowy zwyczaj robienia w trąbę bliżniego jak się da i ile wlezie... Jak coś nawala albo jest do cna zjechane - to na sprzedaż. Jako nówka "lekko chodzona". W lepieniu auta z trzech rozwalonych podobnych mamy mistrzostwo świata... A że się ktoś i kogoś zabije - a co to kogo obchodzi ? Moje dwa złote ważniejsze dla mnie niż życie jakiejś rodziny... Udział jednostek zdegenerowanych wśród Polaków jest zatrważająco wysoki. Dalsze akceptowanie i pobłażanie złodziejom i oszustom odbija się na wszystkich - Bartek już o tym najważniejszym napisał. A warto byłoby założyć dział recenzji transakcji. Najlepiej z obowiązkowym wpisem . P.S.: Grzeczne odwiedziny Ukraińca 1,97 metra/ 115 kg z karteczką o treści jednoznacznie nakłaniającej do uczciwości działają wyśmienicie na pamięć . Prawda, kolego motofan ? 1
gucio72 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jeżeli Policja przyjęła zgłoszenie, to nie można go już odwołać ot tak. Muszą wezwać drugą stronę i spisać zeznania, ale bez "sankcji" na końcu. Tak czy inaczej kolega może się spocić i się opamięta. Miałem taką sytuację z samochodem pod robotą. Późnym wieczorem w piątek został mi skasowany błotnik i zderzak. W sobotę rano pojechałem na policję to zgłosić. W poniedziałek przyszła do mnie Pani z przyznaniem się że to ona, i że chce się dogadać. Poszedłem na policję zgłosić, że sprawa się wyjaśniła i że "anuluję" zgłoszenie, to powiedzieli, że tak nie mogą zrobić, tylko muszą wezwać tą Panią na przepytanie, co też zrobili, ale bez skutków prawnych. Sprawa została umorzona.
maxiiii Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ja odpowiedź policji już znam, w takich przypadkach 2-3 miesiące na 2 lata w nawiasach. I nic więcej:( Ale o służbach mundurowych lub pozwoleniu na broń może zapomnieć - i dobrze
d2f Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ale w tych zawiasach, jeśli zrobi kolejny przekręt zgłoszony na policję to już pozamiatane bo 64 :-)
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Panowie, powstrzymajcie się proszę z tymi okrzykami "ukrzyżuj go!" , nie o to mi wcale chodziło żeby kolo poszedł siedzieć, tylko żeby się ogarnął i przemyślał co nie co. Nie wydaje mi się żeby był jakimś rasowym oszustem a tylko lekkoduchem z luzackim podejściem do życia... Potrafi to irytować innych ale tacy ludzie też są na świecie.. AMC- odwiedziny ukraińca? Naprawdę preferujesz takie metody? Już samo to kwalifikuje się na jakiś paragraf na pewno Bardzo proszę administratora o usuniecie tematu, bo chyba zmierza w złym kierunku, tak mi się wydaje, a sprawę spróbuję dokończyć przez PW.
samolocik Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Rozumiem, że motywem założenia tematu było nastraszenie "oszusta" aby się zreflektował i naprawił swój błąd. Patrząc na wpisy i rozwój sytuacji wydaje mi się, że ten cel nie został osiągnięty. Takich spraw nie rozgrywa się na forum natomiast sama informacja dla innych o potencjalnych problemach ze sprzedającym są cenne. Tzw. "luzackie podejście do życia" jednych kosztuje pieniądze i zdrowie innych, czasem nawet życie. Życzę szczęśliwego zakończenia. 1
Rekomendowane odpowiedzi