sbogdan1 Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tak szczerze powiedziawszy wszystkie te ubezpieczenia można o kant xxxxx rozbić. Kilka lat wałkujemy jedno i to samo i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi. no to wiadomo ... itd. Jedno wielki zamieszanie. Wykupując cokolwiek tak naprawdę kupujemy chwilowy spokój ducha. Bo w razie bum.... oby nie doszło do takiej sytuacji, nie wiadomo jak podejdzie do tematu takie ,,towarzystwo, Nie wiem jak u Was ale u mnie zarejestrowanie się w PSP/Zefir to jakaś porażka, totalnie nic nie działa. No to co można pomyśleć dalszych działaniach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Placebo zawsze działa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Godzinę temu, sbogdan1 napisał: Nie wiem jak u Was ale u mnie zarejestrowanie się w PSP/Zefir to jakaś porażka, totalnie nic nie działa. No to co można pomyśleć dalszych działaniach. Boguś od strzała zadziałało. Nie mogłem się dostać do poprzedniego konta bo zmieniłem adres e-mail więc założyłem nowe konto. Włącznie z opłaceniem stawki za członkostwo trwało to 5 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 7 godzin temu, sbogdan1 napisał: a jak nie wiadomo o co chodzi. no to wiadomo Jasne, że wiadomo: "Na koniec każdego roku kalendarzowego zostanie wyliczony wskaźnik szkodowości - w ramach niniejszej umowy jako wskaźnik szkodowości rozumieć należy wyrażony w procentach stosunek wypłaconych Ubezpieczającemu odszkodowań powiększonych o stan rezerw w analizowanym okresie do składki zainkasowanej przez Ubezpieczyciela w w/w analizowanym okresie. W przypadku gdy w/w wskaźnik szkodowości przekroczy 40%, strony umawiają się, że warunki ubezpieczenia oraz stawka/ składka za ubezpieczenie będzie podlegała renegocjacji." Czyli jeżeli uczestnicy natrzaskają szkód za wiecej niż 40% tego co wspólnie wpłacili to stawki pójdą w górę. I nie ma w tym nic zdrożnego, że chodzi o kasę bo to nie jest instytucja charytatywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Znalazłem coś takiego... obejmujące nowe przepisy. http://www.swiatdronow.pl/polisa-oc-na-drony-zgodna-z-prawem-ue-wiener-tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Coś nie halo z tym ubezpieczeniem, bo strona zniknęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) No to bardzo ciekawe.... Tutaj strona ubezpieczyciela... https://ocdrony.pl/ Może jakiś "wałek" to jest.... Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez robert.pilot edit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Nie studiowałem dokładnie OWU i innych zapisów ale na szybko to np. nie ponoszą odpowiedzialności: ..."podczas wykonywania lotów innych rekreacyjne, o ile nie zostały one objęte ochroną w wariancie zarobkowym, wskazanym w dokumencie ubezpiecze-nia"... źródło: https://ocdrony.pl/wp-content/uploads/2021/01/WIENER_karta-IDD-Drony_04012021.pdf i teraz pytanie, czy zawody modelarskie to rekreacja? Bo na pewno nie zarobek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 To zależy jak delikwent reaguje na zawody. Jak się nie zmęczy zbyt to - rekreacja, a jak stan przedzawałowy od ścigania to już nie rekreacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Tak informacyjnie. znalazłem wpis w OWU Warta przy OC w życiu prywatnym Cytat Art 15 pkt4. Do szkód objętych ochroną ubezpieczeniową w ramach niniejszych OWU zalicza się m.in. szkody powstałe lub spowodowane: 1) w związku z: i) posiadaniem lub użytkowaniem urządzeń latających, urządzenie latające to wg słowniczka: 78. Urządzenie latające – bezzałogowy statek powietrzny używany do celów rekreacyjnych (hobbystycznych) – wyłącznie w zasięgu wzroku operatora (użytkownika). Zalicza się tu modele latające, latawce oraz drony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 A ja kupiłem ubezpieczeni na ocdrony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Ja na razie przedłużyłem w Alianz, ale to towarzystwo ubezpieczeniowe wycofuje się z ubezpieczeń modelarskich, tj. nie oferuje już polis dla nowych klientów (wg. brokera) więc nie polecam. W międzyczasie będę szukał innego ubezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Witam, macie jakieś ciekawe oferty na ubezpieczenia modelarskie na 2022 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaw Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Witam. Od agentki u której ubezpieczam samochód otrzymałem propozycję ubezpieczenia na drony do 5kg w Hestii za 121 PLN. Kwota ubezpieczenia 500 tysięcy. Brać czy szukać kruczków? Dla mnie dron to dron a ja latam modelami głównie motoszybowców i spalinowymi na uwięzi. Kwota wydaje się OK. Suma do zapłaty także. Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Przeczytać ze zrozumieniem umowę i co ważniejsze ogólne warunki ubezpieczenia, w których to przeważnie są ukryte "kruczki" bo ich - OWU nikt nie czyta. A potem decydować się lub nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 I dowiedzieć się co wg nich znaczy 'dron' bo to też może być potem problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi