sbogdan1 Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 Tak szczerze powiedziawszy wszystkie te ubezpieczenia można o kant xxxxx rozbić. Kilka lat wałkujemy jedno i to samo i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi. no to wiadomo ... itd. Jedno wielki zamieszanie. Wykupując cokolwiek tak naprawdę kupujemy chwilowy spokój ducha. Bo w razie bum.... oby nie doszło do takiej sytuacji, nie wiadomo jak podejdzie do tematu takie ,,towarzystwo, Nie wiem jak u Was ale u mnie zarejestrowanie się w PSP/Zefir to jakaś porażka, totalnie nic nie działa. No to co można pomyśleć dalszych działaniach. 1
Konrad_P Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 Godzinę temu, sbogdan1 napisał: Nie wiem jak u Was ale u mnie zarejestrowanie się w PSP/Zefir to jakaś porażka, totalnie nic nie działa. No to co można pomyśleć dalszych działaniach. Boguś od strzała zadziałało. Nie mogłem się dostać do poprzedniego konta bo zmieniłem adres e-mail więc założyłem nowe konto. Włącznie z opłaceniem stawki za członkostwo trwało to 5 min.
Market Opublikowano 15 Marca 2021 Opublikowano 15 Marca 2021 7 godzin temu, sbogdan1 napisał: a jak nie wiadomo o co chodzi. no to wiadomo Jasne, że wiadomo: "Na koniec każdego roku kalendarzowego zostanie wyliczony wskaźnik szkodowości - w ramach niniejszej umowy jako wskaźnik szkodowości rozumieć należy wyrażony w procentach stosunek wypłaconych Ubezpieczającemu odszkodowań powiększonych o stan rezerw w analizowanym okresie do składki zainkasowanej przez Ubezpieczyciela w w/w analizowanym okresie. W przypadku gdy w/w wskaźnik szkodowości przekroczy 40%, strony umawiają się, że warunki ubezpieczenia oraz stawka/ składka za ubezpieczenie będzie podlegała renegocjacji." Czyli jeżeli uczestnicy natrzaskają szkód za wiecej niż 40% tego co wspólnie wpłacili to stawki pójdą w górę. I nie ma w tym nic zdrożnego, że chodzi o kasę bo to nie jest instytucja charytatywna.
robert.pilot Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Znalazłem coś takiego... obejmujące nowe przepisy. http://www.swiatdronow.pl/polisa-oc-na-drony-zgodna-z-prawem-ue-wiener-tu
Market Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Coś nie halo z tym ubezpieczeniem, bo strona zniknęła.
robert.pilot Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) No to bardzo ciekawe.... Tutaj strona ubezpieczyciela... https://ocdrony.pl/ Może jakiś "wałek" to jest.... Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez robert.pilot edit
samolocik Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Nie studiowałem dokładnie OWU i innych zapisów ale na szybko to np. nie ponoszą odpowiedzialności: ..."podczas wykonywania lotów innych rekreacyjne, o ile nie zostały one objęte ochroną w wariancie zarobkowym, wskazanym w dokumencie ubezpiecze-nia"... źródło: https://ocdrony.pl/wp-content/uploads/2021/01/WIENER_karta-IDD-Drony_04012021.pdf i teraz pytanie, czy zawody modelarskie to rekreacja? Bo na pewno nie zarobek.
grzegor Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 To zależy jak delikwent reaguje na zawody. Jak się nie zmęczy zbyt to - rekreacja, a jak stan przedzawałowy od ścigania to już nie rekreacja.
robertus Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 Tak informacyjnie. znalazłem wpis w OWU Warta przy OC w życiu prywatnym Cytat Art 15 pkt4. Do szkód objętych ochroną ubezpieczeniową w ramach niniejszych OWU zalicza się m.in. szkody powstałe lub spowodowane: 1) w związku z: i) posiadaniem lub użytkowaniem urządzeń latających, urządzenie latające to wg słowniczka: 78. Urządzenie latające – bezzałogowy statek powietrzny używany do celów rekreacyjnych (hobbystycznych) – wyłącznie w zasięgu wzroku operatora (użytkownika). Zalicza się tu modele latające, latawce oraz drony.
robertus Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 A ja kupiłem ubezpieczeni na ocdrony.
samolocik Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Ja na razie przedłużyłem w Alianz, ale to towarzystwo ubezpieczeniowe wycofuje się z ubezpieczeń modelarskich, tj. nie oferuje już polis dla nowych klientów (wg. brokera) więc nie polecam. W międzyczasie będę szukał innego ubezpieczenia.
smootny Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Witam, macie jakieś ciekawe oferty na ubezpieczenia modelarskie na 2022 ?
Slaw Opublikowano 13 Marca 2022 Opublikowano 13 Marca 2022 Witam. Od agentki u której ubezpieczam samochód otrzymałem propozycję ubezpieczenia na drony do 5kg w Hestii za 121 PLN. Kwota ubezpieczenia 500 tysięcy. Brać czy szukać kruczków? Dla mnie dron to dron a ja latam modelami głównie motoszybowców i spalinowymi na uwięzi. Kwota wydaje się OK. Suma do zapłaty także. Pozdrawiam. Sławek
samolocik Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 Przeczytać ze zrozumieniem umowę i co ważniejsze ogólne warunki ubezpieczenia, w których to przeważnie są ukryte "kruczki" bo ich - OWU nikt nie czyta. A potem decydować się lub nie.
Marcin Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 I dowiedzieć się co wg nich znaczy 'dron' bo to też może być potem problemem.
Rekomendowane odpowiedzi