Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

japim

Składka 70zł na rok to ekstra mało. Prawie że darmo. :) i nie jest to sarkazm. Zajrzyj na PW

Dzięki za info - mam nadzieję, że wiąże się to z jakimiś "przywilejami".

Opublikowano

Zanim ten dokument trafi do klubów do podpisania i odesłania rozumiem że pochwalicie się nim dużo wcześniej na forum ? :) Czasu jest sporo.

Jarek, najpierw próba dyskretnej sugestii że to słaby pomysł bo to czy tamto w prywatnych wiadomościach (na fb chyba jest taka moźliwość).

A obsmarowywać na forum, nie świadomego niczego dzieciaka, który robi relacje z odsłonięcia pomnika (!) wstyd ! Ty chyba masz trochę więcej lat, spodzwiewał bym się po Tobie czegoś więcej :(

• Lubię to 1
Opublikowano

temat podobny juz się pojawiał na Forum, wtedy gość  latał nad plażą pełną ludzi   , chyba Bixlerem....lot zakończył się  nieszczęśliwie

Brak odpowiedzialności osób  doraznie zajmujących się małym lotnicwem ( nazwa umowna), skutkuje zrzuceniem odpowiedzialności na modelarzy..

i trzeba powiedzieć wyrażnie...nie ma latania nad ludzmi, domami, na scieżce podejścia, pplażami itd....wystarczy trochę uruchomić wyobrażnię.

Tu latał dzieciak a więc odpowiedzialnośc ponoszą jego prawni opiekunowie

Opublikowano

Wystarczy napisać do niego i do rodziców, zapewne też mają fb.

Liczy się nie samo zwracanie uwagi na pewne sprawy (z którymi się zgadzam jak latanie nad ludźmi, ruchliwymi drogami itp.) ale też sposób w jaki się to robi. Efekt można osiągnąć inny niż chcemy np. zwrócić uwagę posmaków, albo zamiast wyedukować dzieciaka narobić mu problemów.

Opublikowano

post #226 , #227  i #231 załatwiaja wszystko ..... nie ma co bic piany...jeśli  ktoś nie rozumie zasad to należy mu te zasady wpoić w sposób $$$kuteczny aczkolwiek

bolesny

moim zdaniem temat do zamknięcia

• Lubię to 1
Opublikowano

.jeśli ktoś nie rozumie zasad to należy mu te zasady wpoić w sposób $$$kuteczny aczkolwiek

bolesny

Twój post już się nadaje do prokuratury. Im się będziesz tłumaczył. Chyba nie dotrze do ciebie inaczej jeśli $$$skutecznie ci tego nie wyjaśnię.

To jest dziecko. Ty jako dorosły (?) powinieneś wykazać się czymś więcej.

Opublikowano

Panowie bijecie pianę już od 8 stron.

Dziś wieczorem zamknę wątek. Jeśli chłopaki - Przemek i Czarek będą mieli nowe wiadomości z ULC to poproszę o info na PW to zaraz temat otworzę aby mogli przekazać nam nowości. 

Bardzo bym też prosił autora wątku o wypowiedzenie się czy nie ma nic w związku z zamknięciem. 

• Lubię to 3
Opublikowano

Konrad, no przepraszam, ale czy możesz podac powód dlaczego chcesz zamknąć wątek?

Ilekroć dyskusja w jakimś temacie zaczyna się rozwijać, to na scenę wkracza Czujny Konrad i zamyka sprawę.

Konrad obserwuję Twoją aktywność  jako Moderatora i stwierdzam, że jest bardzo subiektywna.

W tematach w których Jesteś zaangażowany emocjonalnie ciągniesz wątek do bólu, i zamykasz kiedy już ewidentnie nie masz argumentów.

W tematach, które mało Cię interesują zamykasz, bo tak. Bo możesz...

Pomyśl Konrad o tym, że jak nikt nikogo nie obraża , nie porównuje do Hitlera czy nie wchodzi w politykę, to wszystko jest OK i daj się ludziom wypowiedzieć nawet jak to jest bicie piany.

Bo to to jest dział otwarty. Jak zaczną się obrażać ,to najpierw kasować, a później zamknąć. Ale nie wcześniej.

W tym dziale jest wolność słowa i każdy może pisać co chce byle na temat.

A maniera zamykania wątków nie jest dobra.

Niech sobie tą piane biją...Jak wszyscy zainteresowani się wypowiedzą to temat umrze śmiercią naturalną.

Sam mam doświadczenie bardzo długie gdyż od 15-tu lat jestem moderatorem na naszym forum od łódek.

I jestem WROGIEM nr1 wszystkich. Bo kasuję posty obrażające czasem mnie, a czasem innych użytkowników. Najczęściej kasuję swoje wpisy w masie , bo w końcu sam też jestem forumowiczem i mam swoje zdanie, czego co poniektórzy nie mogą zrozumieć.

Nigdy nie skasowałem postu merytorycznego na temat np budowy modeli, czy podobnego.

Tyle , że u nas wszyscy się znają. I wróg MUSI być. A kto? Ja :)

I widzę, że Ty też Czujny Konradzie pracujesz usilnie na to, żeby być wrogiem wszystkich forumowiczów :)

A.C.

Opublikowano

Konrad, no przepraszam, ale czy możesz podac powód dlaczego chcesz zamknąć wątek?

Ilekroć dyskusja w jakimś temacie zaczyna się rozwijać, to na scenę wkracza Czujny Konrad i zamyka sprawę.

Konrad obserwuję Twoją aktywność  jako Moderatora i stwierdzam, że jest bardzo subiektywna.

W tematach w których Jesteś zaangażowany emocjonalnie ciągniesz wątek do bólu, i zamykasz kiedy już ewidentnie nie masz argumentów.

Pomyśl Konrad o tym, że jak nikt nikogo nie obraża , nie porównuje do Hitlera czy nie wchodzi w politykę, to wszystko jest OK i daj się ludziom wypowiedzieć nawet jak to jest bicie piany.

Bo to to jest dział otwarty. Jak zaczną się obrażać ,to najpierw kasować, a później zamknąć. Ale nie wcześniej.

W tym dziale jest wolność słowa i każdy może pisać co chce byle na temat.

A maniera zamykania wątków nie jest dobra.

Niech sobie tą piane biją...Jak wszyscy zainteresowani się wypowiedzą to temat umrze śmiercią naturalną.

Sam mam doświadczenie bardzo długie gdyż od 15-tu lat jestem moderatorem na naszym forum od łódek. I jestem WROGIEM nr1 wszystkich. Bo kasuję posty obrażające czasem mnie, a czasem innych użytkowników. Najczęściej kasuję swoje wpisy w masie , bo w końcu sam też jestem forumowiczem i mam swoje zdanie, czego co poniektórzy nie mogą zrozumieć. Nigdy nie skasowałem postu merytorycznego na temat np budowy modeli, czy podobnego.

Tyle , że u nas wszyscy się znają. I wróg MUSI być. A kto? Ja :)

I widzę, że Ty też Czujny Konradzie pracujesz usilnie na to, żeby być wrogiem wszystkich forumowiczów :)

A.C.

oj tam ,oj tam....mnie prokuratorem postraszono :blink:  :blink:  :blink: bo napisałem że ".jeśli  ktoś nie rozumie zasad to należy mu te zasady wpoić w sposób $$$kuteczny aczkolwiek

bolesny"

użyłem międzynarodowego skrótu $$$ dość jednoznacznie rozumianego ... dla  rozumiejącego  inaczej  $$$$ = finansowy

to tak gwoli wyjaśnienia

i w dalszym ciągu podtrzymuję to co napisałem

Opublikowano

I zapomniałem dodać, jako w sumie doświadczony mod. z piętnastoletnim stażem w stadzie wilków gdzie jeden drugiego chce rozszarpać medialnie tylko za krzywe spojrzenie, że najbardziej "wyczynowe" są stwierdzenia:

1) TYLE W TEMACIE...Po czym następuje cała litania postów delikwenta :)

2) TEMAT DO ZAMKNIĘCIA...j/w

3) WIĘCEJ NIC NIE NAPISZĘ...j.w

(zapomniałem dodać) 4) CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, czyli w skrócie ( durniu) :)

A na końcu atak na mnie, czyli moderatora.

Czyli zabrać mu moderowanie...

:)

I jedno mogę stwierdzić, Czujny Konradzie. Jeżeli chcesz moderować to po pierwsze MOCNYM trza być.

A po drugie TWARDĄ DUPĘ trza mieć.

Bo w moderowaniu nikt nie mówił, że łatwo będzie :D

Przepraszam za odejście od tematu.

A.C.

Opublikowano

Andrzej a możesz mi pokazać w którym momencie ta dyskusja jest merytoryczna. To raz a dwa to zaproponowałem zamknięcie ponieważ, tak to prawda, moim zdaniem dyskusja jest o niczym a na pewno nie o nowościach w przepisach dronowych.

Już dwa lub trzy razy sami proponowaliście zamknięcie tego tematu więc to nie mój pomysł.

Ale jak chcecie dalej bić pianę o niczym to bardzo proszę.

Konrad, wątek jest OK. Wystarczy na jakiś czas powstrzymać osobę, która rozkłada ten wątek na łopatki i z resztą w innych też próbuje swoich sił.

Tak wątek sam w sobie i mnie bardzo ciekawi bo przecież dotykają mnie przepisy dość mocno zresztą jak każdego modelarza, tyle że osoba która rozwala ten i inne wątki nic sobie z moich próśb nie robi.

Co bym nie zrobił to będzie źle. :) Wątek zamknąć na chwilę do ochłonięcia jak czytam mam nie zamykać. Jak ograniczę pisanie osobie to będę tym najgorszym moderatorem i znów się posypią gromy. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Jak byście nie zauważyli to ta osoba :) poza hyde pakrkiem grasuje tylko w bardzo BARDZO (przypadkowo ;) ) "niefortunnych" wątkach. Takie życie.

A tutaj hyde park, nazwa zobowiązuje. Ta osoba już kilkukrotnie popierała wasze propozycje aby wydzielić temat zamknięty o aktualnych i proponowanych przepisach.

I żeby zadowlić Andrzeja, Andrzeju czytaj ze zrozumieniem :)

Pozdro :)

Opublikowano

Osobiście uważam ze wątku nie należy zamykać. Gorąco natomiast namawiam do podawania merytorycznych propozycji. Opcja brak jakichkolwiek ograniczeń nie istnieje. Nie ma tak i nie będzie że każdy z Was może wyjąć sobie model i bezkarnie poleci na 2km. Tego zabraniają nawet aktualne przepisy. Tzn pozwalają ale pod odpowoednimi obostrzeniami. To że się do tego nie stosujemy to oddzielny temat.

Kolego Adamie- jako najbardziej narzekający możesz powiedzieć co lepszego chciałbyś widzieć w nowych przepisać. A najlepiej na przykładzie: do dzisiaj latam sobie modelem x o masie Y w miejscu Z oddalonym w odległości YY od zabudowy do wysokości XX. A wg nowych przepisów będę musiał to to i to. Lub nie będę mógł wcale latać.

Inaczej to tylko ogólniki i jątrzenie.

Namawiam gorąco aby wszyscy którym nowe przepisy się nie podobają podali swoje przykłady.

Opublikowano

Przemek to była tylko propozycja z mojej strony.

Skoro większość jest za pozostawieniem tego wątku tak jak jest to oczywiście tak będzie.

Ale jak czytam to opinie są bardzo podzielone co do dalszego kształtu tego wątku i czy ma być dalej otwarty czy nie.

Przemek może przemyślicie z Czarkiem sprawę i załóżcie w odpowiednim dziale nowy wątek dotyczący przepisów regulujących nasze hobby w którym informowalibyście o pracach Waszych i ULC w sprawie regulacji i przyszłych przepisach. Tam nie byłoby większej dyskusji tylko czyste informacje z prac, a w tym wątku byłaby prowadzona nadal dyskusja nad tym jak każdy z nas widzi przyszłość naszego hobby i czy mu się podobają te przepisy czy nie. 

W tym wątku ciężko się przedrzeć przez tą przepychankę i wyciągnąć meritum. 

To jest oczywiście taka luźna niezobowiązująca propozycja. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.