Shock Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Dziś dzieciaki nie są w stanie zbudować tak pięknego ptaka jak na fotce. Jak to ? smartfonem się nie da ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Kamień z serca...Dziękuję Konrad... teraz jest mi już lżej na sercu i duszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Jak to ? smartfonem się nie da ? Hmmm... a toś mi ćwieka wbił. Kurde nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Orka conajmniej na 1m jak to było w ZSRR ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Orka conajmniej na 1m jak to było w ZSRR ! Zmasakrowałeś mnie tym tekstem. Wieść niesie że taką orkę zimą robili coby sprzęt nie utopił się zbytnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Robię wszystko zgodnie ze sztuką, czyli piastą do góry żeby wypuściło drugą łopatę i ... nic Może gleba nie odpowiednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Adam przyjadę podlejemy co nieco i urosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Robię wszystko zgodnie ze sztuką, czyli piastą do góry żeby wypuściło drugą łopatę i ... nic Może gleba nie odpowiednia nie zaprawiłeś ... znaczy gleby nie zaprawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BRoman Opublikowano 30 Października 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 O jakiegoś czasu jestem poza głównymi nurtami modelarstwa . Nie oznacza to, że nie uprawiam tego procederu ale te wszystkie nowe skróty w oznaczeniach , aktualizacje oprogramowań ( po co mi to jak wszystko działa prawidłowo ?) , drukarki i dywagacje czy 3D poleci czy też nie są poza mną . Czas jaki poświęciłem temu hobby i jaki poświęcam nadal pozwolił mi na sformułowanie następującego poglądu . Modelarstwo w dowolnej formie pozwala na lepsze poznanie otaczającego nas świata poprzez kontakt z techniką i ..ludźmi. Traktując swoje hobby (jeśli to tylko hobby ) w sposób poważny i dogłębny poznajemy coraz to nowe obszary i szczegóły tego co nas otacza, i nami powoduje w sensie technicznym a także społecznym. Relacje kolegów z realizacji swoich projektów dają dobitny przykład ile trzeba się "wspinać " by być blisko szczytowego efektu. To własnie nadaje sens-to zanurzanie się w zagadnieniu . Dogłębna znajomość problemu pozwala na dostosowanie się do starej formuły - im wyższe kwalifikacje tym prostsze narzędzia i metody w obszarze rozpatrywanego zagadnienia . Znam (znałem) wiele osób, które poprzez takie hobby rozwinęło kariery techniczne i naukowe . I tak widzę sens modelarstwa jako hobby. To nie ważne czy samolocik , łódka albo diorama. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Aktualizacje, w większości przypadków napędzane są poprawianiem bugów niż dodawaniem nowych funkcjonalności. To że mogę sobie przekopać ogródek łopatą nie znaczy że nie da się tego zrobić lepiej, szybciej i łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 No i widzisz -bugów. A co to takiego ? A po co mi nowe słowa do opisania znanych starych zjawisk ? Nie łopatą ? To czym ? Działko laserowe piątej generacji wydrukowane w 3D 24.v15 szybciej załatwi sprawę w ogródku a roślinki dadzą plon o 0,0000012 % wyższy za cenę 1,11 % niższą ? Mnie nie jarają takie przymiarki do....koparki. Zwyczajowo unikam przerostu formy nad treścią . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 No i widzisz -bugów. A co to takiego ? A po co mi nowe słowa do opisania znanych starych zjawisk ? Nie łopatą ? To czym ? Działko laserowe piątej generacji wydrukowane w 3D 24.v15 szybciej załatwi sprawę w ogródku a roślinki dadzą plon o 0,0000012 % wyższy za cenę 1,11 % niższą ? Mnie nie jarają takie przymiarki do....koparki. Zwyczajowo unikam przerostu formy nad treścią . no własnie.....mam do wytoczenia 5 kołpaków, 5 piast, 5 głowic i 5 dekli karteru + jakies pierduty gaznikowe......to czy mam " kupawać" za 50k tokarkę CNC ??? no tak tylko sie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jak to ? smartfonem się nie da ? Rafał. Da się Sklep Google Play- aplikacja paper plane maker ..... i duzo innych... niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Glebogryzarka a pole co, też łopatą a może pługiem i ... w najlepszym wypadku koniem? Jasne, jak ktoś tak chce to droga wolna, mi to nie przeszkadza. Ale osobiście szkoda by mi było CZASU. A jak ktoś ma małe pole to co kosi je sierpem czy wynajmuje jednak kombajn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 no własnie.....mam do wytoczenia 5 kołpaków, 5 piast, 5 głowic i 5 dekli karteru + jakies pierduty gaznikowe......to czy mam " kupawać" za 50k tokarkę CNC ??? no tak tylko sie pytam Na ręcznym napędzie i wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 A gdzie jest ta granica? Ile sztuk? 5, 50, 500, 5000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 https://youtu.be/mSnY_66uohU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jednym słowem, nie będzie prawilnie jeśli karteru nie wyciosasz siekierą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 A gdzie jest ta granica? Ile sztuk? 5, 50, 500, 5000? granica jest rachunek ekonomiczny i zdrowy rozsądek , również w działalności hobbystycznej ale rachunek płynny jest bo kto bogatemu zabroni .. to trochę jak z autami sportowymi, ludzi na te auta chorują , bo jakie piekne, jakie osiągi och , ach... i co ? większośc z nich jest absolutnie upiorna w codziennym uzytkowaniu, nie wspominając o kosztach utrzymania takiego pojazdu..Zajmowałem się dosc długo odbudowa takich samochodów więc temat ten znam z autopsji. Zachorowałem kiedyś na R5 APLINE Turbo, tylko 130KM z 1330 pojemności. Jezdziłem wcześniej cywilną piątką , która jezdziło się super więc....R5 Alpine po całkowitej odbudowie przejechałem ok 1000 km , w tym czasie przechodziłem intensywną terapię .Auto dośc szybko znalazło nabywcę i ztego co wiem też się leczył.... Więc czasami potrzebny jest szpadel a nie koparka CATERPILAR-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Pogoń za Króliczkiem jest często celem samym w sobie . Ale broń Boże by Go złapać . Koniec zabawy i co dalej ? No to kolejny i udowadnianie, że o to chodzi by gonić a nie złapać . Każdy orze jak może . Ogólnie zawracanie 4 liter na lewo jeżeli z tego nic nowego nie wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi