Lucjan Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Przyszedł czas na żmudny proces wyważania modelu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Ciężarek masz nieosiowo przytwierdzony do sznurka, czy mi się wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 To ile musiałeś dorzucić do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 W dniu 10.03.2020 o 07:45, FockeWulf napisał: Ciężarek masz nieosiowo przytwierdzony do sznurka, czy mi się wydaje? Z ciężarkiem jest wszystko O.K. W dniu 10.03.2020 o 08:38, kesto napisał: To ile musiałeś dorzucić do przodu? Musiałem dołożyć do przodu niestety "tylko" 200 gramów ołowiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 a te linki na górze to są na jakimś bloczku? Masz może zdjecie jak ten przyrząd do wywazania wygląda na górze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 17 minut temu, pacek napisał: a te linki na górze to są na jakimś bloczku? Masz może zdjecie jak ten przyrząd do wywazania wygląda na górze ? Na tym filmie wszystko jest pokazane : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Obciążenie ołowiane zostało zamocowane w skuteczny sposób do konstrukcji modelu Pilot z niecierpliwością oczekuje na odpalenie silnika i pierwszy start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Po wklejeniu obciążenia jeszcze raz sprawdziłem wyważenie. Model jest leciutko na nos wyważony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Pilot w pełnym rynsztunku czeka na zezwolenie na loty . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 He,he,to Panie będą szalały jak wyląduje?. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, tytan12 napisał: He,he,to Panie będą szalały jak wyląduje?. Super. Jak juz poszaleje z tymi paniami , to przedluza moze troszke istnienie "rasy panow" ( no chyba , ze panie beda sniade ) ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Piękny Messer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Dziękuję kolegom za miłe komentarze. ? Pilot nie mógł się do czekać i wsiadł do kokpitu aby przynajmniej uruchomić i zagrzać silnik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Lucjan . Jak już tak daleko posunąłeś się z odwzorowaniem pilota (bardzo mi się podoba) to zrób mu porządne naramienniki. Te wykonane mazakiem troche szpecą ( będą mu się wszyscy przyglądać z uwagą). Masz tutaj co prawda pilota bombowca ale stopnie te same. Model super! http://info-pc.home.pl/Whatfor/baza/m_niem_lw_tunezja_43.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 47 minut temu, pepcio 11 napisał: Lucjan . Jak już tak daleko posunąłeś się z odwzorowaniem pilota (bardzo mi się podoba) to zrób mu porządne naramienniki. Te wykonane mazakiem troche szpecą ( będą mu się wszyscy przyglądać z uwagą). Masz tutaj co prawda pilota bombowca ale stopnie te same. Model super! http://info-pc.home.pl/Whatfor/baza/m_niem_lw_tunezja_43.htm Dziękuję ! Miło mi. Te naramienniki narysowane, to tak tymczasowo .? Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witaj Lucjan. Skoro model wyważony i uzupełniony pilotem, to powiedz ile waży w całości? Pamiętasz ile ważył poprzedni model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 2 godziny temu, kesto napisał: Witaj Lucjan. Skoro model wyważony i uzupełniony pilotem, to powiedz ile waży w całości? Pamiętasz ile ważył poprzedni model? Witaj Krzyśku ! Model waży 7,6 kg. i jest lżejszy od poprzedniego o 0,4 kg. Pilot nie wytrzymał i dzisiaj zrobił próbę silnika ? Link do filmu https://youtu.be/JGzobEshYQg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 model spalinowy ze schowanym wewnątrz cylindrem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Oh Arek, jak Ty się musisz jeszcze duuuużo nauczyć?. Lucjan, świetnie to wygląda. A nie będzie pilotowi za gorąco w takiej futrzanej kurtce w Afryce? ????. Ja w związku z przymusowym przestojem w pracy, wziąłem się za kopyto górnej cześci kadłuba w poprawionym P-50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 57 minut temu, mecenas napisał: Oh Arek, jak Ty się musisz jeszcze duuuużo nauczyć?. Lucjan, świetnie to wygląda. A nie będzie pilotowi za gorąco w takiej futrzanej kurtce w Afryce? ????. Ja w związku z przymusowym przestojem w pracy, wziąłem się za kopyto górnej cześci kadłuba w poprawionym P-50. Witaj ! Dziękuję . W sprawie kurtki to jest tak: Im wyżej tym zimniej , a poza tym ten pilot latał w zimie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi