Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy jak tak samo jak i w latających skrzydłach i elektronice do nich także proszę o wyrozumiałość. Otóż mam taki mały problem zdecydowałem się na przesiadkie z 600mm skrzydła na reptile harrier s1100. Posiadam do niego kontroler lotu matek f411 i to właśnie z nim mam problem, nie mogę ustawić serw I silników żeby działały poprawnie jak daje gałkę prawa od serw w prawo lewo to serwa działają poprawnie ale jak dam góra dół nie działają wcale mogę zmienić opcje w programie ale jak je zmienię to wtedy serwa działaja tak samo przy każdym ruchu gałki w każdą stronę to jest pierwszy problem drugi polega na tym że nie mogę odpalić silników z pilota mogę to zrobić z poziomu speedy bee ale z poziomu pilota nic nie zaskakuje może znajdzie się ktoś kto będzie mógł doradzić o co może chodzić co robię źle byłbym bardzo wdzięczy pozdrawiam ?

Opublikowano

nie znam tego kontrolera, ale spodziewam się, że z aparatury ustawiasz normalne 4 kanały jak dla samolotu - nie miksy jak dla latającego skrzydła

A same mixy dla latającego skrzydła ustawić trzeba w kontrolerze.

Opublikowano

A jak się to ustawia nigdy tego nie robiłem zazwyczaj wystarczyło tylko poloczyc Receiver z transmiterem i tyle. Byłbym wdzięczny jakbyś mi wytłumaczył 

Opublikowano

Czytajac twoj post ciezko cos wyluskac dla siebie?. Musialbys po kolei przedstawic co i jak juz zrobiles, zeby mozna bylo cos dalej doradzic. W jakim konfiguratorze to programujesz?

Opublikowano

Ok, podstawowe pytanie, aż dziwne, ze nikt go nie zadał.

Jaki soft masz w tym FC? Używasz SpeedyBee, więc może o być cokolwiek bazowane na Cleanflighcie.

Najpewniej masz tam iNava, więc zacznij od tego:

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.