karambolis8 Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 To podwozie takie masywne. Nie lepiej zrobić tradycyjnie z drutu albo całkiem bez podwozia?
przemo Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 Masywne ? Wrzuciłem to na slajser to obawiam się czy wytrzyma to moje pierwsze lądowanie w moim wykonaniu po paru latach przerwy w lataniu na skrzydle ... nie no na szlajerze nie wzbudza zaufania, ale jest to dla mnie nowość więc daje szanse. Podwozie robię bo 90% moich modeli je miało i zawsze ceniłem sobie start z ziemi i lądowanie na niej. W planach jest też ujęte jak by kto nie chciał podwozia to jest specjalna zaślepka do wydrukowania i zaślepienia przedniej goleni.
karambolis8 Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 To druga sprawa, że przy tym kierunku druku to i tak nie będzie super wytrzymałe, mimo dosyć grubaśnych rozmiarów.
przemo Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Powiem Ci szczerze że nie zawracam sobie tym głowy bo jak się urwie to się wydrukuje nowe podwozie jest przykręcane a po za tym podwozia są dwa do wyboru. Jedno całe drukowane a drugie drukowane jest samo mocowanie do kadłuba a golenie robi się z drutu. Ja chce wydrukować to pierwsze jak polegnie to wleci drugie. Jak będzie kłopot z podwozie to je zdemontuje ... zero strachu EDIT ... A jeszcze wracając do podwozia ... to elementy podzielone są w zasadzie na 3 grupy i do każdej grupy jest przypisane inne ustawienia drukarki, tak że podwozie drukowane jest na rozdzielczości 0.13, 4 warstwach dolnych, 6 górnych i na 2 ścianach z 10 % wypełnieniem. Takie ustawienia podaje autor tegoż latadła.
przemo Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Wieczór nadchodzi więc aktualizacja w zasadzie drukowania ... Kadłub stanął na swoim podwoziu ... doszedł kawałek skrzydła I waga na chwilę obecną 297 gram (to co na zdjęciu) ... już wiem że pusty będzie ważył ponad 400 gram ... no ale jak pisałem wcześniej tez będę zadowolony CDN ...
magilla Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Fajny modelik Przemo się tu drukuje Powodzenia przy dalszym druku i niech mu ziemia miłą będzie przy oblocie ?
przemo Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dzięki ... ostatnio nie mam czasu do niego zasiąść a mam już wydrukowane wszystkie elementy i skompletowane całe wyposażenie. Cały tydzień miałem ostrej pracy to i czasu brakowało, teraz szykuje mi się tydzień wolnego więc może co nie co popchnę do przodu
przemo Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Model mam skompletowany cały tzn wszystkie elementy wydrukowane. Wystarczy tylko zamontować stery, przykręcić serwa zrobić popychacze można ulatniać. Model na chwilę obecną z silnikiem, podwodziem, ESC i dwoma serwami waży 519 gram. Z racji że bardziej pochłonęła mnie budowa crawlera to model wystawiam na sprzedaż. Model sprzedaje z silnikiem turnigy 2836/8 1100 kv, ESC 30A 2S-4S, bez serw i oczywiście z dorzucam zakupione pliki do niego bo uważam że jest to całość. Cena 200 PLN plus koszty przesyłki. link do giełdy tam dane kontaktowe
HELIKOPTER Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 "Pstryk" i model gotowy. Modelik fajny a kiedy oblot?. Bardzo jestem ciekaw jak to" letadełko" będzie latało. Może jakiś filmik.
przemo Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 No niestety nie planuje oblotu w najbliższym czasie bo każdą wolną chwilę wsadzam w relację z budowy crawlera, mając drukarkę to możliwości dorabiana części są prze ogromne. Model jest wystawiony na sprzedaż na giełdzie, oczywiście z miłą chęcią będę negocjował. Fundusze odzyskane z tego projektu zainwestuje w pierwszą styczność z modelami kołowymi
Rekomendowane odpowiedzi