ahaweto Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Koledzy czy macie wiedzę jak wyglądają obecnie zakupy w Chinach ? Czy zamawiając w chwili obecnej, przesyłka dotrze w jakimś określonym czasie czy też trzeba uzbroić się w "podwójnie skumulowaną cierpliwość" ? A tak w ogóle czy warto w "tych czasach" składać zamówienie czy też poczekać na "lepsze czasy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czas dostawy aktualnie to 1,5 - 2 tyg. (pocztą polską lub paczkomatem). Problem stanowi stan naszej gospodarki to znaczy stosunek dolara do złotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Raczej nastaw się na dłuższe czekanie. 1,5-2 tygodnie to chyba tylko fartem. Oni teraz mają problemy logistyczne. Zresztą PP też. Mniej zamówień, to i dłuższe oczekiwanie na zapełnienie kontenera w samolocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Nie mówiąc już o cenie dolara czy euro?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czas dostawy miesiąc lub 2 samoloty nie latają statki nie pływają transport stoi. Kupisz i paczka będzie czekać w Chinach na transport . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 No to czas na kilka dowodów:) inpost https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=653399980066440001923721 pp https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=00459007738648230426&spm=a3708.7860688.0.d01&lang=en& inpost https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=653399980066440001798875 inpost https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=653399980066440001802768 Wybieram inpost ze względu na brak wizyt na poczcie. Ale z pocztą też nie jest źle. Mało zamówień to i speed większy:) EDIT: Jeszcze w drodze ale już w Polsce. Zakup 17.03. https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=653399980066440002077774&spm=a3708.7860688.0.d01&lang=en& Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 U mnie przesyłka zamówiona końcem lutego z Aliexpress dotarła rekordowo szybko. Za to zamówiona 9 marca została wysłana dopiero dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Moja przesyłka zamówiona 26 stycznia, została wysłana dopiero 27 lutego. Obecnie od 15 marca jest w statusie , że opuściła kraj wysyłki i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 58 minut temu, Francka napisał: samoloty nie latają Nie lataja ? Moze nie lata tyle co latalo wczesniej , ale napisac NIE LATAJA nie jest prawda ......... https://planefinder.net/flight/SDM6287 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 To mam pecha zamówienie 29.02 Zamówienie 10.3 Zamówienie 3.03 leci Ale trzeba czekać na pewno dłużej niż zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 7 minut temu, Francka napisał: Ale trzeba czekać na pewno dłużej niż zwykle Mysle nawet , ze o WIELE dluzej ? Tak jak sie popatrzy na te samoloty ,to mimo wszystko bardzo duzo CARGO w powietrzu , ale co z tego ze lataja , jak "dowiezc" wszystkiego nie moga , bo zwyczajnie produkcja stanela w wielu miejscach ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Jak ktoś żałuje 6 zł na polską przesyłkę to tak ma . Jak napisałem wybieram pocztę polską lub paczkomat. Tylko o tego rodzaju przesyłkach pisałem. Wybranie najtańszej przesyłki w stylu LW.......... skutkuje sporym czasem dostawy i trzeba się z tym liczyć. Nie wierze, że nawet na terenie Polski ktoś byłby tak głupi i wysłał towar w liście zwykłym bez rejestracji. A co dopiero z drugiego końca świata.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Godzinę temu, maxiiii napisał: Jak ktoś żałuje 6 zł na polską przesyłkę to tak ma . Jak napisałem wybieram pocztę polską lub paczkomat. Tylko o tego rodzaju przesyłkach pisałem. Wybranie najtańszej przesyłki w stylu LW.......... skutkuje sporym czasem dostawy i trzeba się z tym liczyć. Nie wierze, że nawet na terenie Polski ktoś byłby tak głupi i wysłał towar w liście zwykłym bez rejestracji. A co dopiero z drugiego końca świata.:) Nie bądź śmieszny. Nie wszystkie oferty mają możliwość wyboru aliexpress standard shipping, a nawet jak mają nie zawsze jest opcja paczkomatów. Jak kupujesz płytki po 0,4$, to chyba nie wybierzesz przesyłki za 1,5$ prawda ?! Zresztą po co mam płacić za rejestrowaną paczkę, jak w razie czego i tak dostanę 100% zwroty, gdy nie dotrze ? Teraz ciekawostka dla Ciebie. Paczka kupiona na ali z PL. Nadana 11.03 jest numer pp i info o nadaniu, jeszcze do mnie nie dotarła. Co Ty na to ?! Paczkę obsługuje PP, wysłana z PL, czas leci, a paczki brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Przesylki zagraniczne do PL sa wstrzymane z tego co wiem, to samo jak doczytalem dotyczy przesylek wysylanych z PL poza granice kraju. Zamowilem nasiona z Polski, na drugi dzien wyslane i dostalem numer do trackowania. Na tym sie skonczylo .... nie ma zadnej informacji ani sladu w trackowaniu. Na 100% gdzies zatwardzone w drodze i nie wiadomo czy kiedykolwiek dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Godzinę temu, a74BACK napisał: Nie bądź śmieszny Nie jestem. Godzinę temu, a74BACK napisał: Nie wszystkie oferty mają możliwość wyboru aliexpress standard shipping, W takich przypadkach trzeba się liczyć nawet z czasem 90 dni (60 plus 30 ). Godzinę temu, a74BACK napisał: Zresztą po co mam płacić za rejestrowaną paczkę, jak w razie czego i tak dostanę 100% zwroty, gdy nie dotrze ? I tu jest jest problem cywilizacyjny. Oni już dorośli do takiej sytuacji. W Polsce jak się okazuje prawie wszystkie tego typu przesyłki giną i nie dochodzą. (Tak twierdzą janusze...:) Godzinę temu, a74BACK napisał: Paczka kupiona na ali z PL. Jakbyś wybrał dostawę z Chin już byś cieszył się towarem. Zamawiam sporo z Chin i statystycznie wychodzi na to, że przesyłki w czasie zagrożenia wirusem na dzień dzisiejszy dochodzą szybciej niż przed tą erą. Najprawdopodobniej jest to spowodowane mniejszą ilością przesyłek i mniejszym czasem oczekiwania na wysyłkę w magazynach. Też mam przesyłki z lutego które miały czas na wysyłkę 31 dni. Minął termin na wysyłkę i ali oddało mi już kasę. Pytanie brzmiało jednak "teraz" a nie miesiąc temu. Teraz jest o wiele lepiej. 13 minut temu, idfx napisał: Przesylki zagraniczne do PL sa wstrzymane z tego co wiem, Niestety ale mylisz się. Przesyłki z Polski są wstrzymane. A tak na serio to jak sobie wyobrażasz wstrzymanie przesyłek do Polski. Logistycznie raczej niemożliwe. Tak jak kontrola wszystkich paczek zagranicznych. 13 minut temu, idfx napisał: Zamowilem nasiona z Polski, na drugi dzien wyslane i dostalem numer do trackowania. Podejrzewam, że listem poleconym. A tu trzeba znać w jaki sposób przebiega śledzenie w tego typu przesyłkach. EDIT: Z Polski do Wietnamu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Do UK, obecnie tu jestem, do Vn za dwa miesiace wracam. Raczej nie polecony, zamowione jakos 16go marca i dostawa gwarantowana 3-5 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 EDIT 2 Minuta szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Napisze jeszcze raz .. czytalem, ze wszystkie przesylki zagraniczne do i z Polski zostaly obecnie wstrzymane. Nie sa to wiarygodne zrodla (WP, Onet itp.) ale na to sie obecnie powoluje i tak to wyglada. EDIT: Przepraszam .. teraz sobie uswiadomilem, ze chodzilo o Poczte Polska. Nie wiem jak inne opcje wygladaja i nie bede wprowadzal w blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Na twoim miejscu już bym interweniował. Brak tego numeru w systemie od tak długiego czasu trochę martwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 To byly groszowe sprawy, nasiona pomidorow malinowych, przesylka wielokrotnie przewyzsza ich wartosc. Co prawda zaplacilem z gory karta, ale kazdemu trzeba teraz dac czas na zlapanie oddechu i w pelni rozumiem sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi