japim Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Piękny model. Aż mnie korci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ale taki duży nie mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 13 minut temu, robertus napisał: Ale taki duży nie mniejszy Hehe. Wstępnie myślałem o skali 1:12 ale to byłoby ogromne bydle. Natomiast 1.5 -1.7m byłoby chyba optymalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 ja właśnie położyłem pierwszą kreskę pod drukowańca Lancastera... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cytat myślałem o skali 1:12 ale to byłoby ogromne bydle. Natomiast 1.5 -1.7m byłoby chyba optymalnie. Przemku .... nie ograniczaj się :-)) Ten jest fajny ale takie modele muszą być duże bo inaczej ginie efekt ... drukuj 2,5m Brawo za ukończenie projektu i oblot - model świetnie wygląda i super brzmią silniki ? BRAWO!!! ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Swietnie lata i wyglada - byłem i widziałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 U mnie mała zamiana. Podjarałem sie pokazem w Raciborzu i będę eksperymentował ze świecami dymnymi. Moduł zamontowany, ma osobne zasilanie jakby doszło do zwarcia Filmik z testów poza modelem InShot_20230511_181450071.mp4 Za cenne rady serdecznie dziękuję Markowi Czogała, nie wiem jaki ma nick tutaj ? Oblot ze świecami i test odpalenia. 50 na 50. Oblot udany, ale świece mi się nie zapaliły, to sobie polatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Tym razem w pełni udany lot Będę musiał jednak jeszcze popracować nad tematem. Świece bardzo się nagrzewają, podtopiło mi piankowe skrzydło w jednym miejscu. No i strasznie się okopciło, dobrze, że folie nakleiłem to łatwiej oczyścić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 No ale do bazy forteca wróciła, tylko to się liczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horeszko14 Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Gdzieś kiedyś widziałem, chyba na jednym z filmów flite-testu że stosowali taką srebrną taśmę aluminiową chyba aby temperatura nie topiła pianki, wiem że bez bomb dymnych będzie to psuć efekt malowania ale lepsze to niż topienie modelu, warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Mam właśnie coś takiego pod świecami. nadtopiło mi mocowanie świec i przy wylocie. Cos pokombinuję, aby to nie była jednorazowa akcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Zrobiłem małe zmiany w celu ochrony piankowego skrzydła. Odsunałem mocowanie świec i dodałem kawałek cienkiej blaszki. Z wizytą w Turleju Przeróbki dały radę, nic mi się nie nadtopiło teraz Coś mam nie tak ze świecami. Znowu mi się tylko jedna odpaliła, a dołożyłem już starań aby dobrze zamontować zapalnik na loncie.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Pomimo, że to elektryk to pseudo ekolodzy Cię za to zatłuką! ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 11 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Nasz trening z soboty i udział B-17 w wielkiej bitwie w Raciborzu w niedzielę. W sobotę poszło wszystko elegancko, ale niestety w niedzielę nie odpaliła mi jedna świeca. nie mniej i tak super wyszło 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Obserwując to z wałów - byłem głęboko przekonany, że to symulacja trafienia..... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Dokładnie taki był zamysł, najpierw jeden silnik dostał a potem drugi. Takie odpalenie świec na zakładkę a nie razem daje też dłuższy efekt dymienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Parę słów "jak to działa, że B-17 dymi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Test świecy PXM30 w B17. Plusy: - no dymi... -dymi się 55 sekund - nie przepala się z boku tak jak poprzednia świeca - podobne wymiary do wcześniejszej świecy, nie muszę zmieniać konstrukcji uchwytu na świecę - samolot wyważa się tak samo Minusy - dymi mniej intensywnie niż świeca którą do tej pory używałem, - w jednej nie odpalił się materiał w środku mimo, że zapalnik odpalił i lont się spalił cały do środka świecy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyżyKoń Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Może i mniej dymi , ale wygląda nadal imponująco Brawo Robert 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczlatam Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Wyobraźnia, pomysłowość i talent. Brawo!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi