kesto Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 9 godzin temu, SlawekADW napisał: ale tego że wykupiłeś całą balsę ze sklepów na pokrycie tego modelu to Ci nie wybaczę Wystarczy jeden Piotrek i jego F-100 by załamać rynek modelarski w średniej wielkości kraju w Europie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 13 godzin temu, kesto napisał: Wystarczy jeden Piotrek i jego F-100 by załamać rynek modelarski w średniej wielkości kraju w Europie.? Słabe mamy zaopatrzenie jeśli jeden model kładzie cały system. A tak na poważnie to musiał być wtedy jakiś zastój w dostawach i się to wszytko nawarstwiło. Przepraszam wszystkich którym zeszłej jesieni brakowało balsy 3 mm. Chyba już więcej razy takiej kobyły nie będę budował. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 W dniu 18.09.2021 o 12:17, solainer napisał: My tu gadu gadu a już minął prawie rok i zrobiłem więcej niż przypuszczałem. Powiedzmy że mam teraz stan ARF bez koloru. Widok z góry: I od spodu: Te foty robią niesamowite wrażenie. Widać wielkość tego modelu. Bardzo podziwiam twoją pracę bo jety to jest już zupełnie inna jakość w modelarstwie a jeszcze zbudować taki model to już wymaga mnóstwo wiedzy i umiejętności na poziomie większym niż przeciętna. Dla mnie taki poziom jest nieosiągalny ale chętnie zaglądam jak budujesz bo z takich wątków można wiele się nauczyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej pracy oraz podczas oblotu. To będzie wspaniały model. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Dziękuje za pochwały ale nie ma co przesadzać z tą jakością. Model jest spory i to robi główne wrażenie ale tu na forum jest kilku kolegów którzy robią o wiele lepsze modele i tam jest naprawdę co podziwiać. Chciałbym mieć takie umiejętności. Owszem moje modele wyglądają dość przyzwoicie ale nie mam odwagi pokazać się na zawodach półmakiet. W dodatku chyba za cienko latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Mega model, dobrze latasz skoro potrafisz latać jetami, ja potrafię nawet rozbić latawiec. Ale mam nadzieje, że jak napisałeś kiedyś że po tym wielkim zrobisz coś ze śmigiełkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 17 godzin temu, solainer napisał: Dziękuje za pochwały ale nie ma co przesadzać z tą jakością. Model jest spory i to robi główne wrażenie ale tu na forum jest kilku kolegów którzy robią o wiele lepsze modele i tam jest naprawdę co podziwiać. Chciałbym mieć takie umiejętności. Owszem moje modele wyglądają dość przyzwoicie ale nie mam odwagi pokazać się na zawodach półmakiet. W dodatku chyba za cienko latam. Skoro latasz takimi modelami i po lądowaniu nadają się do kolejnego lotu to znaczy ,że bardzo dobrze latasz A na zawody półmakiet spokojnie mógłbyś pojechać , jest czym się pochwalić ale latanie rekreacyjne jest również bardzo fajne. Jak znów coś podziałasz to wstawiaj zdjęcia bo temat jest bardzo interesujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Może zabierz do muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 15 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Gdyby był pomalowany i na kołach to pewnie że bym go zabrał. Szkoda że akurat w takim terminie jest to wydarzenie. W przyszłym tygodniu mam zamiar zacząć malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. solainer Opublikowano 21 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Ruszyło to co lubię najbardziej. Teraz z dnia na dzień będzie coraz bardziej przypominał to na co czekam od początku budowy 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. solainer Opublikowano 22 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Po zdjęciu masek efekt jest naprawdę dobry Jestem zadowolony. Jutro srebrny a potem napisy. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 PIĘKNIE PIOTRKU ! JA STOSUJĘ INNĄ TECHNIKĘ W MALOWANIU : NAJPIERW KOLOR GŁÓWNY , CZYLI W TWOIM PRZYPADKU SREBRNY , A POTEM CAŁA RESZTA. POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 23 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Biały słabo kryje na ciemnych kolorach i żeby nie sadzić takiej grubej warstwy zacząłem malować od jasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. solainer Opublikowano 23 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 I już we wszystkich kolorach. Teraz pora na na oznakowanie. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Godzinę temu, solainer napisał: Teraz pora na na oznakowanie. Pięknie. Nawet nity ma Ale Ty jesteś cierpliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. solainer Opublikowano 24 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 I praktycznie koniec malunków na kadłubie. Muszę przyznać, że poszło szybciej niż się spodziewałem. Teraz trzeba samolot troszkę przybrudzić i nakleić kalki a następnie pokryć klarem. Jak pewnie zauważycie, zmieniłem numer samolotu z Fw 839 na Fw 262. To dlatego, że ten egzemplarz miał gwiazdki na pionowym stateczniku co z kolei spodobało się mojej kibicującej mi w budowie żonie. Coż czasem trzeba iść na ugodę :p. 8 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 15 godzin temu, solainer napisał: zmieniłem numer samolotu z Fw 839 na Fw 262. To dlatego, że ten egzemplarz miał gwiazdki na pionowym stateczniku co z kolei spodobało się mojej kibicującej mi w budowie żonie. Coż czasem trzeba iść na ugodę :p. Gwiazdki na ogonie to niewielka cena za ugodę z małżonką? Model wygląda super. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 17 godzin temu, kesto napisał: Fw 262. Fw 262 powiadasz ? Mimo ze znam sie troszke na samolotach Luftwaffe , to o takim nigdy NIE slyszalem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Konkretnie chodzi o egzemplarz który stacjonował w bazie lotniczej pod Paryżem. Poniżej kilka fotek na jakie natrafiłem przy okazji różnych poszukiwań. Na przedostatnim zdjęciu jest ten "mój". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. solainer Opublikowano 26 Października 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Od dość długiego czasu przygotowywałem zestaw kalek. Mam też instrukcje obsługi samolotu więc jest szansa że przykleje te napisy we wmiare właściwych miejscach. Testuje też różne papiery, żeby sparawdzić które kalki będą się najlepeij trzymały bo te co zrobiłem na ogonie trzymają się niespecjalnie i bedą do poprawki. Resztę kalek nakleję po lekkim przybrudzeniu, przy okazji wyjdzie który papier najlepiej trzyma. 8 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Jak już taką makietę budujesz to nie użyjesz kalek takich jak na modele plastikowe i na to lakier bezbarwny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi