Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymon_ Opublikowano 18 Listopada 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witajcie. Chciałbym przedstawić mój najnowszy model jakim jest PZL TS-8 Bies. Dawno nie budowałem żadnej polskiej konstrukcji, a Bies chodził za mną od dawna stąd ten wybór. Na początek powstał model i wizualizacja 3D. Model wyciąłem z EPP. Rozpiętość około 95cm. Silnik 180W, 1400KV Profil skrzydła zastosowałem oryginalny czyli NACA 23012. Nie mam zdjęć z budowy, ale zapraszam na film, w którym przedstawiłem model i opowiedziałem nieco o historii Biesa. Modelu jeszcze nie oblatałem, pewnie wybiorę się go sprawdzić w najbliższych dniach. Relacją z lotów oczywiście też się podzielę. Pozdrawiam. 6 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Bardzo mi się podoba konwencja filmu, na początku rys historyczny oryginału, potem parę słów o modelu, a na końcu montaż. Może ten ostatni za szybki, ale jak zrobisz dedykowany film z budowy to będzie miodzio. Życzę pomyślności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Z ciekawością oglądam i chętnie zobaczę film z lotów. Mam do tego samolotu sentyment, może przez wzgląd na ŚP inż. Ludwika Natkańca, którego miałem przyjemność poznać, a nawet przelecieć się z nim Morawą nad W-wą. Niezwykły człowiek, skromny, a Wielki Lotnik. Pamiętam jego opowieść o locie Biesem, podczas którego oderwał się silnik i był zmuszony lądować awaryjnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Świetny model, niech lata tak dobrze jak wygląda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Doskonaly pomysl, czekamy na oblot! Czy budowales na podstawie Planow Modelarskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 W dniu 18.11.2020 o 21:05, Andrzej Klos napisał: Doskonaly pomysl, czekamy na oblot! Czy budowales na podstawie Planow Modelarskich? Ja zrobiłem na podstawie Planów Modelarskich? i jest film z latania. Model ma oryginalne profile (NACA 23012, 23010) i kąty zaklinowania i lata świetnie, chociaż słyszałem opinie, że profil NACA 230XX jest do kitu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Bardzo fajny model. Szkoda że nie ma filmu jak lata Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Dzięki wszystkim za pozytywny odzew W dniu 18.11.2020 o 21:05, Andrzej Klos napisał: Doskonaly pomysl, czekamy na oblot! Czy budowales na podstawie Planow Modelarskich? Tak, też wzorowałem się na Planach Modelarskich. 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: Bardzo fajny model. Szkoda że nie ma filmu jak lata Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Film z lotu będzie już niedługo W dniu 18.11.2020 o 18:45, Viper napisał: Z ciekawością oglądam i chętnie zobaczę film z lotów. Mam do tego samolotu sentyment, może przez wzgląd na ŚP inż. Ludwika Natkańca, którego miałem przyjemność poznać, a nawet przelecieć się z nim Morawą nad W-wą. Niezwykły człowiek, skromny, a Wielki Lotnik. Pamiętam jego opowieść o locie Biesem, podczas którego oderwał się silnik i był zmuszony lądować awaryjnie. To muszą być niezwykłe wspomnienia z tej znajomości i wspólnego lotu ✈️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymon_ Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Minęło dużo czasu od zakończenia budowy, jednak dopiero teraz znalazłem czas na przejrzenie materiałów z lotu. Oblot też był już dosyć dawno bo w grudniu. Model lata bardzo dobrze, podobnie jak typowy kombat. Dzielę się kilkoma ujęciami z tamtych zimowych lotów. Mam też film z lotu, który udostępnię jutro 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Bardzo ładnie się prezentuje w locie ,gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 8 godzin temu, szymon-wojcik napisał: Minęło dużo czasu od zakończenia budowy, jednak dopiero teraz znalazłem czas na przejrzenie materiałów z lotu. Oblot też był już dosyć dawno bo w grudniu. Model lata bardzo dobrze, podobnie jak typowy kombat. Dzielę się kilkoma ujęciami z tamtych zimowych lotów. Mam też film z lotu, który udostępnię jutro Kamerka 4K czy Full HD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Obiecany film ✈️ 2 godziny temu, Atomizer napisał: Kamerka 4K czy Full HD ? Kamerka w wersji 4K 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 27 minut temu, szymon-wojcik napisał: Obiecany film ✈️ Kamerka w wersji 4K Też mam 4K ale jeszcze nie używałem bo warunki nie sprzyjają do latania. Co możesz o niej napisać ??? Jest OK, i jaka kartę pamięci masz w kamerce, bo chcę dokupić. Jaki program do obróbki filmu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 W tym filmie nie wykorzystałem akurat jakości 4K, ale ogólnie kamerkę mogę polecić. Przy takich możliwościach, masa 49g to duży plus. Kartę pamięci mam akurat teraz 32GB z prędkością odczytu do 120 MB/s. Teraz te karty są niedrogie, nawet z dużą pojemnością. Program do montażu to Adobe Premiere Pro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Piękny model i fajny filmik - bardzo przyjemnie się ogląda. Tak całkiem prywatna opinia - to nie za bardzo widzę sens kręcenia filmów w 4K z przeznaczeniem na YT. Dlaczego? Wystarczy popatrzeć na statystykę urządzeń na których oglądane są filmy. Obecnie 50% to android (czyli telefony z ekranem zazwyczaj poniżej <8"), 49% to PC (z czego tylko mała ilość ma monitory 4K) a tylko 1% to smart TV. Czy dla tych kilku procent warto robić filmy, które ważą już tęgie GB? Do obróbki których potrzebny jest najnowszy komp, bo starsze nie obsługują odpowiednich kodeków? No chyba, że ktoś kręci je dla siebie i w zaciszu domowym ogląda sobie na 60" TV 4K... to spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 5 minut temu, japim napisał: Piękny model i fajny filmik - bardzo przyjemnie się ogląda. Tak całkiem prywatna opinia - to nie za bardzo widzę sens kręcenia filmów w 4K z przeznaczeniem na YT. Dlaczego? Wystarczy popatrzeć na statystykę urządzeń na których oglądane są filmy. Obecnie 50% to android (czyli telefony z ekranem zazwyczaj poniżej <8"), 49% to PC (z czego tylko mała ilość ma monitory 4K) a tylko 1% to smart TV. Czy dla tych kilku procent warto robić filmy, które ważą już tęgie GB? Do obróbki których potrzebny jest najnowszy komp, bo starsze nie obsługują odpowiednich kodeków? No chyba, że ktoś kręci je dla siebie i w zaciszu domowym ogląda sobie na 60" TV 4K... to spoko. To prawda, nagrałem kiedyś próbny materiał w 4K jednak sam nie mam na czym go obejrzeć, dlatego najczęściej korzystam po prostu z FullHD w 60 klatkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Szymon, Co to za kamera, którą masz zamontowaną na skrzydle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 12 godzin temu, Janekm napisał: Szymon, Co to za kamera, którą masz zamontowaną na skrzydle? Runcam 2 4K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Model i film bardzo przyjemny Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Model i panorama extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi