Grzesiek Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 A tu moje przedświąteczne (grudniowe)wyroby. 1
RomanJ4 Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 3 godziny temu, Grzesiek napisał: A tu moje przedświąteczne (grudniowe)wyroby. Smakowicie wyglądają...
jarek996 Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 W dniu 1.02.2021 o 13:12, RomanJ4 napisał: Teraz ssie dużo mocniej Gdzie to sie kupuje !!!! ?
samolocik Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Ciekawy kanał kulinarny, można coś podpatrzeć lub przynajmniej nacieszyć oczy widokiem robionych dań i nagrywania ich wykonania w interesujący sposób:
samolocik Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Pizza z patelni. Dzisiaj zrobiona i jeszcze szybciej zjedzona ? Zwykłe ciasto drożdżowe jak na pizzę, tyle że po rozwałkowaniu trafiło na rozgrzaną patelnię. Ważne aby po obróceniu pierwszej dobrze przypieczonej strony do góry od razu posypać ją serem typu mozarella lub innym rozpuszczającym się w niskiej temperaturze. Nie muszę pisać, czy pasuje do niej piwo ? 2
Grzesiek Opublikowano 4 Września 2021 Opublikowano 4 Września 2021 Dzisiejsze wędzenie narazie wisi w pakamerze i obsycha.Kiełbasa,szynki z piersi indyka,schab i na deser do wędzarni wsadziłem sery gouda na 30 minut 2
d9Jacek Opublikowano 5 Września 2021 Opublikowano 5 Września 2021 Wędz Grzegorz , wędz na potęgę?....bo PO...dobno chcą zabronić jedzenia mięsa... zamiast kielbas bakłażany będzieśz kopcił?
Grzesiek Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 Dzięki za mile słowo.Sam zacznij przygode z wędzeniem i robieniem wyrobow swoiskich,to nic trudnego.A moze przy okazji dorobisz na swoich wyrobach.
d9Jacek Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 2 godziny temu, mr.jaro napisał: Ratunku, slina mi z geby cieknie, Jarku, wpisz w wyszukiwarkę " Bradley Digital Smoker "...a pózniej porozmawiamy ps. a co do smaku wędlin w Niemczech ..hmmmm........ w Rottenburgu ,właśnie w Szwarcwaldzie jadłem takie wędliny i wyroby wędliniarskie jakich nigdzie indziej nie jadłem A niemieckie pasztetowe , wątrobianki i inne podobne nie mająsobie równych....ot rózne gusta i ....
d9Jacek Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 44 minuty temu, mr.jaro napisał: Ten Smoker niezly jest i nie tak drogi. Ale sasiedzi by mnie chyba zatlukli. jest znakomity a wędzisz specjalnymi brykietami. powstaje niewielka ilośc bardzo gęstego dymu..porozmawiaj jeszcze z TeBe ( Tomkiem )...a na sąsiadów jest najlepsza metoda... Niemcy z tego co wiem uwielbiaja wędzone ryby...? no a jak wiesz rybka lubi pływać... więc, wędzony ciepły pstrąg czy sielawa a nawet łosoś i masz ich w garści....troszkę ich zdążyłem poznac ( Niemców).. Szwarcwald to prawie na granicy z Alzacją , oni też nie wędzą, tak jak w Polsce ale podsuszaja w lekkim dymie.. Co do pasztetu z gęsiej wątroby , to całkowita zgoda...obrzydliwy, mimo ,że uwielbiam pasztety ps. to nie będzie reklama ale używam 6-cio półkowego cyfrowego Bradleya od lat 11 tu i jest genialny
Marek_Spy Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 Coś na szybkoWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
d9Jacek Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: Coś na szybko Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka a szczegóły Marku gdzie ??
Marek_Spy Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 A jakie Cie interesują ? Niby chinskie kuraka obsmażyć na brązowawo w przyprawach potem wsypać jarzynki, grzyby i dusić z 15 min Ogórki torebkowe czas od 2 godzin do doby posolić , koperek , czosnek, do woreczka poszołątać i zjeść fajnie chrupią Gołąb kapusta liście odciąć twarde części, duże liście do owijania a z resztę poszatkować, mięso mielone, pomidory pomieszac i piec 1
Marek_Spy Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 W smaku podobne do gołąbka fajnie się je i smakuje, a że duży to gołąb a nie gołąbek Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
d9Jacek Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 4 godziny temu, mr.jaro napisał: przypomina mi golabki z dziecinstwa. Golabki to praktycznie to...... no własnie ...w latach 90 tych ubiegłego wieku bywałem b.często w Saarlandzie, który jak wiadomo graniczy z Francją i wpływy tejże Francji widać w róznych potrawach.. ale ob ovo....jadłem gołabki , a jakże znakomite ...farsz ....ryz + mięso + przyprawy- zawinięte pieczołowicie w liscie kapusty włoskiej... to wszystko osznurowane sznurkiem do snopowiązałki ( nie przesadzam ) no i uduszone w sosie pomidorowym. Do tego pyszny żytni chleb.. Gołabki jak gołabki ale to mięsko w środku..... było slimacze...Winniczkowe, ze slimaka Helix luccorum... Wyjasniono mi co i dlaczego, ale cytując klasyka , to juz całkiem inna historia. Moja żona przyrządza gołąbki "odwrotne", z duża ilościa koperku....sa znakomite
Granacik Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 18 minut temu, d9Jacek napisał: to wszystko osznurowane sznurkiem do snopowiązałki ( nie przesadzam ) konopny, z sizalu czy plastik?
d9Jacek Opublikowano 9 Września 2021 Opublikowano 9 Września 2021 14 minut temu, Granacik napisał: z sizalu ?
Rekomendowane odpowiedzi