Patryk Sokol Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Nope, sprawdzone. Zamówilem sobie 20RS po prostu
Jerzy Markiton Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Będzie w pobliżu startu. Miałem identycznie kilka lat termu. Dzieciak podniósł i schował w domu. Ale koledzy go zakapowali i odzyskałem. Znaleźnego nie dostał bo się wypierał... - Jurek
TomTech Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Jak masz dużo złomu modelarskiego to chętnie przyjmę bawi mnie naprawa takich rzeczy. Uczę się przy tym. Pozdrawiam szczęśliwego nowego roku spełnienia marzeń.
Patryk Sokol Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 10 godzin temu, TomTech napisał: Jak masz dużo złomu modelarskiego to chętnie przyjmę bawi mnie naprawa takich rzeczy. Uczę się przy tym. Pozdrawiam szczęśliwego nowego roku spełnienia marzeń. Pewnie - jest Twój Ale musiz go sobie znaleźć 1 1
RobRoy Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia To pewnie daleko od Ciebie, ale mogłeś poprosić i posłać kogoś znajomego na pierwszy zakręt. Pomyszkował by w okolicy i popytał. Z reguły tam spadają. Znalazłem kiedyś wypchany portfel - z dokumentami - pewnej pani która wybrała się na ciucho -zakupy. Szkoda że nie widziałem jej miny jak się zorientowała ... ;-). Do dziś nie wiem czy jej dzieci kasę oddały ...
POGO Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Witam Panowie, czy używał ktoś Frsky x20 w modelach benzynowych? Jak sobie radzi ten system z zakłóceniami zapłonu? Czy macie sprawdzone jakieś konfiguracje odbiorników ? Zastanawiam się nad tym sprzętem i szukam opinii ?
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia W klubie jest 5X Frsky x20 i Frsky x20s 300 metrów od pasa stoi 60m maszt telefonii komórkowej latamy na elektrykach spalinach i JET jak jakiś model spadł to na pewno ni była wina radia ( w moim przypadku urwany kabel zasilania u kolegi brakło paliwa w zawisie )silniki od 9cm3 do 150 jedno i dwucylindrowe różne marki ,odbiorniki jaki jest aktualnie potrzebny w Zuchu mam https://modele24.pl/pl/tandem/15-frsky-tandem-td-r18.html a wszystkich odbiorników mam 16 różnych typów i protokołów nadawczych dla mnie OK
mar_io Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Poczytajcie na czym lata czołówka światowa, dlaczego topowe firmy zostały w tyle i skąd się biorą błędy w instalacji. Potwierdzam wypowiedzi poprzedników, pokażcie coś lepszego w stosunku jakość = ceny, bez porównań "modelarzy" mających jeti w piankach z modelarzami latającymi jetami na frsky. Polecam forum Yankesów czy innych kolegów jest dość wyczerpujące.
Jerzy Markiton Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Mariusz - skąd o Ciebie te kompleksy ???? W każdej Twojej wypowiedzi echo jakichś kompleksów.... A lataj sobie czym chcesz. Jak Tobie pasuje - to fanie ? Komuś innemu - może pasuje coś innego ?? Właśnie poczytałem zestawienie na czym lata czołówka F5J. Fakt - jest tam kilka Taranisów. Ale policz - czego jest większość ! I - nie jest to chyba Jeti. Zauważyłeś , że nawet JR-14 się tam załapał ? A może "topowe" firmy przestały dawać sprzęt za free lepszym zawodnikom ??? Domyślam się, że stać Cię na "topowy", czy raczej sprzęt "topowych" marek... Z jakiegoś powodu używasz radia z niższej półki cenowej. Co chcesz tym udowodnić ? Że się da ?? Przecież to wszyscy wiemy, że się da. Co to ma wspólnego z pytaniem 2m posty wyżej ? - Jurek
POGO Opublikowano Niedziela o 04:43 Opublikowano Niedziela o 04:43 Oj spokojnie Panowie... Nie podniecaj my się...🤣W modelarskim życiu przychodzi taki moment że trzeba kupić coś nowego, bo się człowiek rozwija. Z łezka w oku, wspominam moje pierwsze radio... 2kanały sanwy... Teraz po 30 latach i 5 aparaturach później... Potrzeba wzrosła do 20 kanałów. Więc jak rozumiem tandemik I odbiorniczek r18 do benzynki 50ccm spokojnie Pyknie? 😎
mar_io Opublikowano Niedziela o 08:07 Opublikowano Niedziela o 08:07 10 godzin temu, Jerzy Markiton napisał: Mariusz - skąd o Ciebie te kompleksy ???? W każdej Twojej wypowiedzi echo jakichś kompleksów.... A lataj sobie czym chcesz. Jak Tobie pasuje - to fanie ? Komuś innemu - może pasuje coś innego ?? Właśnie poczytałem zestawienie na czym lata czołówka F5J. Fakt - jest tam kilka Taranisów. Ale policz - czego jest większość ! I - nie jest to chyba Jeti. Zauważyłeś , że nawet JR-14 się tam załapał ? A może "topowe" firmy przestały dawać sprzęt za free lepszym zawodnikom ??? Domyślam się, że stać Cię na "topowy", czy raczej sprzęt "topowych" marek... Z jakiegoś powodu używasz radia z niższej półki cenowej. Co chcesz tym udowodnić ? Że się da ?? Przecież to wszyscy wiemy, że się da. Co to ma wspólnego z pytaniem 2m posty wyżej ? - Jurek Po się się Pan znowu podnieca? Nie była kierowana wypowiedź do Pana. Odpowiedź na post kolegi odnośnie latania tandemem na benzynach. Czy ktoś przywołał do tablicy? Nie wiem po co ten post? Ja nie mam żadnych kompleksów, owszem stać mnie na jeti jak na wiele innych rzeczy ale z uwagi na mój charakter kupuję co jest najlepsze w stosunku jakość do ceny i tutaj frsky bije na głowę wszystko inne i tyle ( w tym stosunku) dlatego nawiązałem do zagranicznych grup bo tam to świetnie chłopaki opisują. Nie wiem po co za każdym razem od Pana jest jakaś riposta w stosunku do mnie. Czasami się uda coś Panu fajnego na forum napisać i to szanuję przez kilkadziesiąt lat zdobył Pan wiedzę prowadząc modelarnię fajnie że się Pan nią czasami podzieli ale takie posty jak powyżej? po co? 3 godziny temu, POGO napisał: Więc jak rozumiem tandemik I odbiorniczek r18 do benzynki 50ccm spokojnie Pyknie? 😎 Bez problemu pyknie. Zresztą mam tak nawet tak mx'a skonfigurowanego jak piszesz. 1
Rekomendowane odpowiedzi