robertus Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Projekt zakończony lotem w pełnym malowaniu Zmienię mocowanie zbiorników na magnesy jednak I jeszcze krótki filmik "How to..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dzisiejsze latanie. Lepiej się lata bez zbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 No i rozbiłem się dzisiaj. Latanie z podwieszanymi zbiornikami jest trochę niekomfortowe. Stery sa trochę gumowate, a przy wyrzucie łatwiej o przeciągnięcie. Ale powodem crashu było moje gapiostwo. Nie włączyłem sobie zegarka i rozładowałem pakiet gdzieś daleko od siebie. Lądowałem awaryjnie i chyba też przeciągnąłem model. Zbiorniki się wypięły z magnesów. Straty: Statecznik pionowy do wklejenia - już się klei, i przednia część do odbudowy.. Przynajmniej widać jak zamontowana jest turbina w środku. Ta biała skrzyneczka to szuflada na pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Trwają prace nad odbudowa dzioba. Korzystając z okazji to zrobię inny tunel. Teraz robię coś takiego. Tunel robię z depronu 3mm, łatwiej go zwinąć w tubę i nie pręży też tak jak poprzednio. Wlot wyszedł bardzo ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 I po naprawie, czekamy na poprawę pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 W końcu pogoda dopisała. Wybrałem się na oblot po kraksie, z nowym tunelem wlotowym. Wnioski? Nic się nie zmieniło. Zmiana kanału wlotowego nie wpłynęła na efekt zadzierania przy dodawaniu gazu. No niestety ten typ tak ma i trzeba robić mikser steru wysokości od gazu. Poza tym modelem bardzo przyjemnie się lata. Bardzo dobrze szybuje i ma niezłą doskonałośc jak na takiego składaka z podkładów pod panaele, muszę z daleka podchodzić do lądowania bo mogę przeleciec moje lądowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fajny jest dźwięk. I faktycznie ładnie szybuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Jestem pod wrażeniem, chyba coś podobnego sobie wydziergam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dziękuję, Plany Jaczka są w poście http://pfmrc.eu/index.php?/topic/46722-jak-17-edf/?p=511074 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Chciałbym pokazać jak modelarz z USA zbudował Jaka. Normalnie czad. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2216190&page=4#post31373501 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Kolejny Jaczek lata w Niemczech. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 bez urazy, ale twój ładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar 1 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jakby ktoś chciał zrobić, to oto moje plany jak_17_dziob.pdf jak_17_garb.pdf jak_17_kadłub.pdf jak_17_silnik.pdf jak_17_skrzydlo.pdf jak_17_zbiornik.pdf decals yak17.doc Serdecznie dziękuję za możliwość pobrania planów. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Miło mi. Pochwal się jak już coś zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Tymczasem Jak pojawił się na niebie Australii, jako Jak-15. W sumie konstrukcja ta sama. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 A mój ciągle w aktywnej służbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Czy ja dobrze widziałem, że plany Jaka trafiły do kraju dziobaków i kangurów? Robert pomyśl nad budową półmakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Trzeba odświeżyć wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Super! Lata tak jak lubię. Wracam wycinać części do mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi