Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RMa Opublikowano 5 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 godzin temu Coraz częściej przychylnym okiem zerkam na małe modele. Tym razem padło na coś z naszego podwórka - Sroka A. Kocjana Projekt powstał w oparciu o świetną publikację Tomasza Murawskiego - SZYBOWIEC TRENINGOWY SROKA. Trochę danych: Rozpiętość 1740mm Długość: 870mm Profil: ag34 Waga: 900g Obciążenie powierzchni: 27g/dm^2 Zostało mi wykonanie znaków rejestracyjnych oraz owiewki kabiny. Niestety z braku dostępności folii w kolorze sklejki, kolorystyka jest luźnym nawiązaniem malowania oryginału połączonego z IS-B Komarem. Udało się ją oblatać. Czasu miałem tylko na kilka rzutów z ręki, przy których pokazała, że drzemie w niej potencjał (mimo zbyt przedniego położenia SC). Dopiero końcem września będę miał chwilę na pierwsze loty za holownikiem i dopieszczanie ustawień. Na koniec film z dziewiczego lotu Oblot Sroka.mp4 W kolejnych postach wrzucę więcej na temat szczegółów konstrukcji oraz jak powstała w ciągu 2 tygodni. 6 1
pepcio Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Nareszcie coś, co mnie rajcuje. 😁Zapraszam do grona budowniczych ADW Easy. Przydałaby się relacja na tym forum. Forum modelarskie RC , projektowanie CAD • Zobacz forum - ADW Easy Zapraszam. Wątek z tym szybowcem został dawno założony ale...... cisza.
list Opublikowano 31 minut temu Opublikowano 31 minut temu Gratulacje! Kilka lat temu zbudowałem model dwukrotnie większy (skala 1:3,5). Coś tak czuję, że żywiłem Twojego byłoby nawet niewielkie zbocze. Powodzenia w eksploatacji!
Rekomendowane odpowiedzi