MASK Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 a pod jaki silnik przewidujecie spalinkę ? 40 2t, 50-60 4t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Wersja PZL-ki przystosowana do napędu spalinowego jest już gotowa. Pierwszy model właśnie przechodzi testy, nie spodziewam się problemów ale sprawdzić wszystko trzeba. Trzeba też nanieść poprawki do instrukcji. Jak już wszystko zostanie dopięte na przysłowiowy ostatni guzik powiadomimy o tym. Model w wersji nitro będzie dostępny w tym samym sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Model w wersji nitro będzie dostępny w tym samym sklepie? no to jest szansa, że powstanie "Podwarszawska Brygada Pościgowa" , bo namawiam jeszcze dwóch kolegów do zakupu zestawu "nitro" leży sobie u mnie niewykorzystany asp fs61, myślę, że się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Oględziny wycinanki nr 1 wypadły pomyślnie. Wersja spalinowa różni się od elektrycznej tylko przednią częścią kadłuba a dokładnie wręga silnikowa została podzielona na 3 elementy i część środkowa została cofnięta do tyłu robiąc miejsce dla silnika spalinowego.Nie ma półki na akumulatory więc jest miejsce na zbiornik paliwa. Zestaw będzie sprzedawany w tym samym sklepie co wersja elektryczna http://sklep-modelarski.eu/ Będziemy gotowi do wycinania za około tydzień gdyż nie ma sklejki w hurtowni i obiecano nam ,że w ciągu tygodnia sprowadzą. Mamy nadzieję utrzymać cenę zestawu na tym samym poziomie co zestawu elektrycznego. Nie wiem na jak długo będzie to możliwe przy obecnej cenie $. Zestawy będą wycinane na zamówienie a czas realizacji powinien się zamknąć w 2-3 dni (robocze). W zestawie nie będzie naklejek (nie nadają się do nitro) Kilka zdjęć nowej wycinanki i fragment nowej instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Rzeczywiście podobnie. Muszę przyznać po dotychczasowym składaniu (wersji elektrycznej), że konstrukcja sprawia bardzo solidne wrażenie, nawet pytałem w związku z tym Lecha, czy w przypadku wersji elektrycznej możnaby zastosować więcej balsy zamiast sklejki, lub też zamiast sklejki 3mm, cieńszą Po przerwie niewiele zrobiłem, gdyż tylko szkielet klapki zamykającej od spodu luk baterii i szkielet tego fragmentu kadłuba do którego będzie montowany centropłat i bardziej dystalnie będzie się znajdować kabinka. Uznałem, że przed ostatecznym oklejeniem kadłuba balsą muszę dokładnie dopasować fragmenty do obłości kadłuba. Niestety do czwartku znowu nic nie ruszę, ale potem obiecuję przyspieszenie i fotki. Ewentualnych niezdecydowanych zachęcam do kupna - bardzo fajna wycinanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 no to ja spalinkę dla siebie zamówiłem będzie prezent od Mikołaja. Kiedy ja to wszystko poskładam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 no to ja spalinkę dla siebie zamówiłem będzie prezent od Mikołaja. Kiedy ja to wszystko poskładam ? Mam nadzieję,że tej zimy i będziemy mogli zobaczyć relację z budowy i oblotu Oficjalnie mogę potwierdzić dostępność zestawów. Jest szansa,że wytniemy coś już w piątek a jak się nie uda to w poniedziałek na pewno Zainteresowanych zapraszam tu: http://sklep-modelarski.eu/pzl-p11c-laser-cut-kit-gp-v1-p-2385.html http://sklep-modelarski.eu/pzl-p11c-laser-cut-kit-gp-v2-p-2386.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 też mam taką nadzieję . a mam jeszcze pytanie skąd wziąłeś takie fajne kółka do swojego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 nie pamiętam ale jak znajdę to wyślę Ci link na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 dostałem info, że wysyłka w sobotę lub poniedziałek jak tylko dojdzie przesyłka zacznę nowy temat PZL 11c - nitro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 o muszę pomyśleć tylko gdzie to wszystko upchnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nadmiar modeli w mojej modelarni wymusił ich redukcję zainteresowanych tym modelem zapraszam na aukcję, http://allegro.pl/pzl-11c-model-na-naped-spalinowy-i5812320389.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 To ja dorzucę kolejną fotkę po przerwie. Szkielet klapki zamykającej przedział bateryjny i szkielet górnej-przedniej części kadłuba. Po zrobieniu zdjęć popracowałem dremelkiem by krawędzie podstaw były zgodne z obłością kadłuba i wręg. Zaraz się biorę za tworzenie szablonów i dalsze oklejanie balsą przedniej części kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Tyle PZL-ek na forum się pojawiło, aż miło. Małe uaktualnienie mojego składania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Chyba w swojej odetnę garb i przerobie na wersje "a" żeby wyróżniać Można by zrobić ogólnopolski zlot "pezetelek" od najmniejszych do największych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Mam nadzieję, że będą w różnych barwach i oznakowaniach różnych dywizjonów. Wbrew pozorom jak się poszuka, to sporo fajnych kombinacji można znaleźć. Dodatkowo powstają Łosie, super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Można by zrobić ogólnopolski zlot "pezetelek" od najmniejszych do największych Świetny pomysł ! Chętnie podejmę się organizacji takiego zlotu na naszym lotnisku modelarskim w Biłgoraju. Ciekawe ilu by było chętnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Z perspektywy jesieni, czy zimy jestem za. Ale co będzie latem... Ale generalnie wymyśl jakiś termin, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Rzuciłem pomysł, ale w przyszłym roku ze względów różnych raczej z mojej strony nie za bardzo. No ale zawsze decyduje większość. W tym wątku jest pomysł na zlot polskich skrzydeł w Bobrownikach w 2017r. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/43993-pws-26/?p=558214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi