przemo Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 więc czekam na dalsze losy MIG'a ... mam nadzieję że tym razem oblot się uda
bzik4 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Listopad się kończy a tu temat się kurzy
kmada Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 A ja się gotuje w oczekiwaniu na paczkę z HK... :/ Zamówiłem już dość dawno, po drodze zapomniałem jakimś cudem silnika dodać do zamówienia, natychmiast zrobiłem kolejne na sam silnik... silnik dotarł 1,5 tygodnia temu, a paczki z cała resztą czyli regulator, pakiety, wtyczki, mocowanie silnika, śmigła i klamociki pod następny model, ani widu ani słuchu :/ Liczyłem że nikt nie zajrzy do tematu już ;P Model się kurzy
robertus Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Pakiety idą przez swispost, faktycznie idzie to zawsze długo.
kmada Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 No tak... zupełnie zapomniałem o tym, link teraz nie był aktywny przy zamówieniu. Znalazłem swoją paczkę na stronie swiss post, 22go wyjechała z Zurichu... Dzięki Robertus Wcześniej jakoś szybciej te paczki w których były pakiety do mnie docierały Mam nadzieje że będzie lada dzień
kmada Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zabawki w końcu dotarły do mnie wczoraj, dla porównania na górze stare wyposażenie: Stary silnik ~100g, nowy ~150g Stara bakteria ~200g, nowa ~320g Reglery - porównywalne w masie. Powoli zacznę to montować, nowe łoże silnika, trzeba inaczej rozwiązać napęd sterów kierunku, ze względu na inną konstrukcje silnika, chyba nie ma co się spieszyć, zimno, mokro i wieje. Oblot może jak nawali 2m mięciutkiego śniegu
przemo Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Z biegiem przeróbek bardzo proszę o jakąś fotorelację
Tomek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 popieram przedmówcę jako propozycje proponowanego tematu zaproponować propozycją proponowanego tematu czyli fotki! ;D
kmada Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 Wczoraj skleiłem nowe łoże silnika dopiero, jeszcze klej dosycha, wiec nie ma za bardzo co "fotorelacjonować" na razie. Dziś będę pasować jakoś napędy SK, bo pewnie trzeba będzie w łożu przed wklejeniem coś przewiercać, chociaż jak na to wszystko patrze to mam ochotę te stery zakleić w pizdu.
Tomek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 stery zakleić w pizdu.To nie na żywice ?
kmada Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 Silnik wpasowany, SK jakoś się rusza, ale wymaga dopracowania - zamocowania bowdenów w okolicy serwa. Nowe łoże: Nowy rozkład bebechów: Próba ciągu - rwie pionowo do góry na śmigle 11x5 Jeszcze powyje za dnia trochę, nie wiem czy nie powinienem przeprogramować nieco regulatora - operating frequency/ PWM frequency, domyślnie na 8kHz - w opisie: opcja dla silników z dwoma biegunami, wewnętrznym wirnikiem, druga opcja to 16kHz, dla więcej niż dwubiegunowych (poles), z zewnętrznym wirnikiem. Trochę nie rozumiem opisu funkcji, wynika z niego że 16kHz da więcej mocy dla smaolotów i śmigłowców, ale domyślnie jest 8 kHz, bo przy 16 jest większy "RF noise" - zakłócenia? Dokleić dysze, magnes klapy wyposażenia, podmalować... znacznie lepiej wyważa się z nowym wyposażeniem - zamiast 150g ołowiu w dziób pójdzie tylko ok 40g
przemo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 No to byle do wiosny żeby oglądnąć film z oblotu Miga a śmigło nie lepiej zamontować na prop saverze ? Przy lądowaniu to kiepsko widzę jego żywot dalszy
kmada Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Chyba za duże moce i ciężar śmigła na gumkomocowanie Ogólnie jak szukałem to śmigło powinno się obrócić nie zahaczyć. Nie mogę znaleźć niczego o tej częstotliwości regulatora :/
kmada Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2012 Tu Szczecin... Śniegu nie ma już, kilka stopni na plusie i mokro. Niemieccy urzędnicy w przedwojennym Szczecinie dostawali dodatek za prace w malarycznym klimacie, za oknem widzę dlaczego . Do tego jakoś nie spieszy mi się do kolejnej kraksy, chciałbym taka 2 metrową pokrywę miękkiego puchu
kmada Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2013 No i poleciał, ale śnieg mu nie pomógł Odbuduje i powieszę i zrobię coś łatwiejszego i wolniejszego. Fajnie leci, dopóki ma prędkość i działają stery. http://youtu.be/4U2PPWpu02k
przemo Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Grunt że lata zrób nawet takiego samego tylko nie oklejaj papierem przy długości do 1 m i rozpiętości do 70 cm z wagą powinieneś wyjść do 700 g gotowego do lotu góra. Mnie już tak korci Gripen że jutro może we wtorek jak nie będzie wiatru idę na łąkę go oblatać ... wracając do tematu to gratuluje że poleciał ale współczuje jak chodzi o kreta ... pozdrawiam
robertus Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Fajnie latał. Potrenuj może na profilowym migu. Ja dzisiaj byłem P11 polatać. Zimno w paluszki...
kmada Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2013 I w nogi, brrrr.... Ciała dałem, dać gazu najpierw powinienem i dopiero nawracać Za szybko dla mnie to lata Oo
Rekomendowane odpowiedzi