Bartek Piękoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Dzięki, Rafał. W aluzji do podłogi chodzi chyba o to, że "zmarnowałeś" tyle podkładu pod panele podłogowe... Aaa! To było tak dawno, czasem zapominam, że to podkłady Możesz też okleić go Markowa folią matową. Wagi za dużo nie przybędzie a wzmocni poszycie na drobne urazy. Robert, nie wiem co by się musiało dziać, żebym go teraz oklejał folią . Jeśli miałbym coś w nim zmieniać, to tylko podwozie na chowane.
Emhyrion Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 żartowałem. Depron to depron, ale niewiele się różni od podkładów pod panele. To co zrobiłeś z tego "tworzywa" to dzieło sztuki
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Dzięki, Paweł. żartowałem. Depron to depron, ale niewiele się różni od podkładów... Dla mnie to wszystko jeden grzyb. Depron w tytule wątku jest czysto umowny .
Francka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Musze przyznać super modelarska robota i lata bardzo ładnie nie tak jak ten
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dziękuję. Musze przyznać super modelarska robota i lata bardzo ładnie nie tak jak ten Film znam. Jest dla mnie sztandarowym przykładem beztroskiego marnowania kupy kasy. Której to beztroski zazdroszczę. Ale może niesłusznie.
Emhyrion Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mała prędkość, duży kąt, a model swoje waży. Może beztroska, może błąd, a może pierwszy taki dży model, bo wcześniej latał dwa razy lżejszymi i wtedy taki sposób startowania działał.
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Mała prędkość, duży kąt, a model swoje waży. Może beztroska, może błąd, a może pierwszy taki dży model, bo wcześniej latał dwa razy lżejszymi i wtedy taki sposób startowania działał. Nie mówię, że mu nie zależało na bezpiecznym starcie. Ale złamanie absolutnie podstawowych zasad startu warbirdem świadczy albo o gigantycznym stresie, który sparaliżował myślenie albo braku przygotowania do użytkowania takiego modelu (wiedzowego, praktycznego, psychicznego). Co w zasadzie na jedno wychodzi. Że też nikt mu nie krzyknął, żeby oddał SW... za to scheisse, było na okrągło .
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tak czy inaczej szkoda. Ładny był, i jeśli dobrze poznaję, że to duży Corsair Hangar9, to także całkiem drogi. Ba - zarąbiście drogi...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tak czy inaczej szkoda. Ładny był, i jeśli dobrze poznaję, że to duży Corsair Hangar9, to także całkiem drogi. Ba - zarąbiście drogi... Też mi się wydaje, że to H9. I tym bardziej szkoda. Poza tym to Corsair .
andrzej_t Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ale złamanie absolutnie podstawowych zasad startu warbirdem Czapeczka jest? Okulary przeciwsłoneczne są? Pulpit jest? Szelki do pulpitu są? Pilot stoi za modelem zamiast z brzegu pasa? Wszystko jest jak "cza" więc nie wiem czemu się czepiasz 1
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Czapeczka jest? Okulary przeciwsłoneczne są? Pulpit jest? Szelki do pulpitu są? Pilot stoi za modelem zamiast z brzegu pasa? Wszystko jest jak "cza" więc nie wiem czemu się czepiasz Rozwaliłeś mnie "szelkami od pulpitu" .
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Swoją drogą... Z Turnigy 9X latałem z aparaturą powieszoną na smyczy. W Turnigy i-10 mam pulpit (szumne słowo, bardziej podstawka) i muszę od nowa uczyć się latać, bo jakoś inaczej pracuje się na drążkach. Łatwiej jest, ale zauważalnie inaczej... Może facet też dopiero co kupił nowe szelki?
andrzej_t Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Bartek - taki był mój zamiar A tak swoją drogą, zwróć uwagę, że pilot steruje cały czas kierunkiem a wysokość ma zaciągniętą aż do oderwania się przednich kół gdy tylne jeszcze się wlecze po ziemi. Model zamiast unieść tyłek i nabrać prędkości walczy z dużym kątem natarcia. Pewnie z emocji zapomniał puścić drążek.
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W dniu 14.04.2015 o 15:11, Emhyrion napisał: Swoją drogą... Z Turnigy 9X latałem z aparaturą powieszoną na smyczy. W Turnigy i-10 mam pulpit (szumne słowo, bardziej podstawka) i muszę od nowa uczyć się latać, bo jakoś inaczej pracuje się na drążkach. Łatwiej jest, ale zauważalnie inaczej... Może facet też dopiero co kupił nowe szelki? I się rozproszył, bo wcześniej miał w innym kolorze. Ja też myślę o czymś a la pulpit. Trzeba się przyzwyczajać, ale podobno sterowanie jest bardziej precyzyjne. W dniu 14.04.2015 o 15:18, andrzej_t napisał: Bartek - taki był mój zamiar A tak swoją drogą, zwróć uwagę, że pilot steruje cały czas kierunkiem a wysokość ma zaciągniętą aż do oderwania się przednich kół... No właśnie to mam od początku na myśli pisząc o braku podstaw. Rozumiem, że przy przewaleniu modelu na skrzydło można spanikować (pewnie miałbym to samo), ale bez tego rwania SW na siebie nie byłoby w ogóle sprawy. Podstawy. Wystarczy poczytać, pogadać, odrobinę się postarać. Szkoda pięknego modelu. P.S. To sobie właśnie oglądam
f-150 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Też mi się wydaje, że to H9. I tym bardziej szkoda. Poza tym to Corsair . Dokładnie takiego kończę składać z silnikiem Evolution 77cc
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dokładnie takiego kończę składać z silnikiem Evolution 77cc Uaaa! Aleś się objawił. Pojawisz się z nim na jakiejś imprezie piknikowej? Chętnie bym się pogapił. Gdzie oblot i mniej więcej kiedy? Wiesz już?
jędrek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Bartek, coś dla Ciebie http://www.jety.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=62
f-150 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Model nie jest moją własnością.Tylko go składam .Oblot z tego co wiem dopiero w przyszłym roku. Jakby ktoś potrzebował to mam zaczęty kit Top Flite giant scale do sprzedania.Dostałem w rozliczeniu a mnie on nie interesuje.
noker Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Też się ślinię na takie Warbirdy gruubo
Rekomendowane odpowiedzi