Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki, Rafał.

W aluzji do podłogi chodzi chyba o to, że "zmarnowałeś" tyle podkładu pod panele podłogowe...   :D

Aaa! To było tak dawno, czasem zapominam, że to podkłady ;)

Możesz też okleić go Markowa folią matową. Wagi za dużo nie przybędzie a wzmocni poszycie na drobne urazy.

Robert, nie wiem co by się musiało dziać, żebym go teraz oklejał folią :P.

Jeśli miałbym coś w nim zmieniać, to tylko podwozie na chowane.

Opublikowano

Dziękuję.

Musze przyznać super modelarska robota i lata bardzo ładnie nie tak jak ten :)

Film znam.

Jest dla mnie sztandarowym przykładem beztroskiego marnowania kupy kasy. Której to beztroski zazdroszczę. Ale może niesłusznie.

Opublikowano

Mała prędkość, duży kąt, a model swoje waży. Może beztroska, może błąd, a może pierwszy taki dży model, bo wcześniej latał dwa razy lżejszymi i wtedy taki sposób startowania działał. 

Opublikowano

Mała prędkość, duży kąt, a model swoje waży. Może beztroska, może błąd, a może pierwszy taki dży model, bo wcześniej latał dwa razy lżejszymi i wtedy taki sposób startowania działał. 

Nie mówię, że mu nie zależało na bezpiecznym starcie. Ale złamanie absolutnie podstawowych zasad startu warbirdem świadczy albo o gigantycznym stresie, który sparaliżował myślenie albo braku przygotowania do użytkowania takiego modelu (wiedzowego, praktycznego, psychicznego). Co w zasadzie na jedno wychodzi.

Że też nikt mu nie krzyknął, żeby oddał SW... za to scheisse, było na okrągło :P .

Opublikowano

Tak czy inaczej szkoda. Ładny był, i jeśli dobrze poznaję, że to duży Corsair  Hangar9, to także całkiem drogi. Ba - zarąbiście drogi... 

Też mi się wydaje, że to H9. I tym bardziej szkoda. Poza tym to Corsair ;) .

Opublikowano

Ale złamanie absolutnie podstawowych zasad startu warbirdem

Czapeczka jest? Okulary przeciwsłoneczne są? Pulpit jest? Szelki do pulpitu są? Pilot stoi za modelem zamiast z brzegu pasa? Wszystko jest jak "cza" więc nie wiem czemu się czepiasz :D

• Lubię to 1
Opublikowano

Czapeczka jest? Okulary przeciwsłoneczne są? Pulpit jest? Szelki do pulpitu są? Pilot stoi za modelem zamiast z brzegu pasa? Wszystko jest jak "cza" więc nie wiem czemu się czepiasz :D

Rozwaliłeś mnie "szelkami od pulpitu" :D .

Opublikowano

:)

Swoją drogą... Z Turnigy 9X latałem z aparaturą powieszoną na smyczy. W Turnigy i-10 mam pulpit (szumne słowo, bardziej podstawka) i muszę od nowa uczyć się latać, bo jakoś inaczej pracuje się na drążkach. Łatwiej jest, ale zauważalnie inaczej...

Może facet też dopiero co kupił nowe szelki?

Opublikowano

Bartek - taki był mój zamiar :D A tak swoją drogą, zwróć uwagę, że pilot steruje cały czas kierunkiem a wysokość ma zaciągniętą aż do oderwania się przednich kół gdy tylne jeszcze się wlecze po ziemi. Model zamiast unieść tyłek i nabrać prędkości walczy z dużym kątem natarcia. Pewnie z emocji zapomniał puścić drążek.

Opublikowano
W dniu 14.04.2015 o 15:11, Emhyrion napisał:

:)

Swoją drogą... Z Turnigy 9X latałem z aparaturą powieszoną na smyczy. W Turnigy i-10 mam pulpit (szumne słowo, bardziej podstawka) i muszę od nowa uczyć się latać, bo jakoś inaczej pracuje się na drążkach. Łatwiej jest, ale zauważalnie inaczej...

Może facet też dopiero co kupił nowe szelki?

I się rozproszył, bo wcześniej miał w innym kolorze.

Ja też myślę o czymś a la pulpit. Trzeba się przyzwyczajać, ale podobno sterowanie jest bardziej precyzyjne.

W dniu 14.04.2015 o 15:18, andrzej_t napisał:

Bartek - taki był mój zamiar :D A tak swoją drogą, zwróć uwagę, że pilot steruje cały czas kierunkiem a wysokość ma zaciągniętą aż do oderwania się przednich kół...

No właśnie to mam od początku na myśli pisząc o braku podstaw. Rozumiem, że przy przewaleniu modelu na skrzydło można spanikować (pewnie miałbym to samo), ale bez tego rwania SW na siebie nie byłoby w ogóle sprawy. Podstawy. Wystarczy poczytać, pogadać, odrobinę się postarać.

Szkoda pięknego modelu.

P.S.

To sobie właśnie oglądam :)

Opublikowano

Też mi się wydaje, że to H9. I tym bardziej szkoda. Poza tym to Corsair ;) .

Dokładnie takiego kończę składać  z silnikiem Evolution 77cc :D

Opublikowano

Dokładnie takiego kończę składać  z silnikiem Evolution 77cc :D

Uaaa! Aleś się objawił.

Pojawisz się z nim na jakiejś imprezie piknikowej? Chętnie bym się pogapił.

Gdzie oblot i mniej więcej kiedy? Wiesz już?

Opublikowano

Model nie jest moją własnością.Tylko go składam .Oblot z tego co wiem dopiero w przyszłym roku.

Jakby ktoś potrzebował to mam zaczęty kit Top Flite giant scale do sprzedania.Dostałem w rozliczeniu a mnie on nie interesuje.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.