przemo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Waga wzrośnie tylko o części ruchome zmiennego wektora ciągu bo serwo sterujące zajmie miejsce serwa SK. Co do samego SK nie będę go robił z racji że sterowanie ciągiem podpinam pod kanał właśnie SK co umożliwia mi trymowanie skłonu w czasie lotu, co jest naprawdę bardzo fajne podczas pierwszego lotu i regulacji modelu. Patent mam sprawdzony w F-22. Piszesz że skłon w pusherach masz na 0 w Raptorze silnik musiałem mieć skierowany delikatnie ku górze i wtedy model latał poprawnie. Dodam że opisywałem to w wątku poświęconemu Raptorowi i może napiszę że ustawienie dual rate na 0% sprawi że drążek pozostaje martwy a trymer działa. Skoro Shumate wyważył model a w jego relacji widać że na ogonie jest silnik szczotkowy w raz z przekładnią więc waga o wiele wyższa według mnie jak silnik bez szczotkowy to nie ma się co martwić na chwilę obecną na zapas Co do tych profili to kusi mnie ciut kfm 4 bo z nim nie miałem żadnej styczności choć czy będzie profil tego nie wiem ... muszę przetestować pattex do drewna czy sklei depron. Robercie oczywiście jak możesz to wrzuć kilka fotek Twojego F-18 od tyłu
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ogon wygląda tak. Jak widzisz jest trochę inaczej bo tunele na silniki są rozdzielone a u Stiva to jest jedna skrzynka
przemo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Spoko wielkie dzięki za fotki z pewnością się przydadzą ... Ja chce zrobić tak jak Ty masz czyli dwie ale okrągłe dysze zamiast jednej dużej prostokątnej ale przy zachowaniu jednego tunelu. Będzie się to wiązało z odcięciem tylnej części kadłuba i dorobienie nowej
przemo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 A o to dowód że coś się przy modelu dzieje ale oczywiście nie za wiele bo brakło kleju ... dzisiaj zamówiony pewnie będzie po świętach czyli w przyszłym tygodniu. Póki co depron się nawet znalazł więc wyciąłem pierwsze elementy czyli przód przyszłej F-18-nastki Jak że model będę wyposażał w zmienny wektor ciągu to w Sketchupie szybko skrobnąłem mocowanie silnika ... wręga ze sklejki 3 mm, "zawiasy wręgi silnika" sklejka 2 mm ... a tak to ma mniej więcej wyglądać po wycięciu i sklejeniu i rozłożone na elementy gotowy szablon do wycinania Życzę wszystkim Wesołych Świąt tak przy okazji tradycyjne CDN ...
przemo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 góra-dół. a na boki? Nie nie aż tak zaawansowanym budowniczym to nie jestem ... tylko góra i dół ... w sam raz wystarczy żeby poszaleć po niebie EDIT ... i znowu spędziłem ciut czasu w sketchupie żeby narysować dyszę ... szablon dusza długości 60 mm, średnica zewnętrzna 50 mm, światło w najszerszym miejscu 44 mm, światło u wylotu 30 mm, średnica zewnętrzna wylotu 36 mm i gotowe do druku szablony razem z mechanizmem zmiennego wektora ciągu CDN ...
przemo Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Klej dotarł jeszcze przed świętami więc coś mogę podgonić ... pracę idą powoli z racji że kleje głównie soudalem a66 a wspomaga się punktowo uhu por'em. Będzie to w zasadzie pierwszy model który kleje soudalem ogólnie rozmiary dyszy uległy zmianie ale w nie wielkim stopniu ale o tym jak pojawią się już w modelu Kadłub jest już troszeczkę widać ... obecnie klei się część w której będą zamocowane serwa od SW i zmiennego wektora ciągu oraz listwa sosnowa 10x10 która będzie dźwigać silnik. Ze sklejki 1,5 mm są wycięte wzmocnienia pod serwa W listwie sosnowej, a dokładnie w osi obrotu silnika umieściłem kawałek rurki mosiężnej fi zewnętrzne 4 mm, fi wewnętrzne 3 mm. Listwa z łożem silnika połączy śruba M3. kadłub wraz z listwą jeszcze nie wklejoną w spodzie kadłuba została wycięta klapka rewizyjna przez którą będzie dostęp do serw ... patent sprawdził się w F/A-22 Raptor więc sądzę tu też się sprawdzi EDIT ... jeszcze na wieczór udało mi się poskładać mechanizm zmiany ciągu ... silnik założony tylko tak do zdjęcia trzyma się na dwóch śrubach ... wręga silnikowa zrobiona z balso-sklejki 2.5 mm CDN ... Edytowane 26 Grudnia 2014 przez przemo
RAFALR30 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Chyba Li-Pol 2200 mAh potrzebny będzie do wyważenia modelu z tak ciężkim ogonem. A skoro Blue Angels to kalkomanie gotowe pod adresemhttp://static.squarespace.com/static/51201ae8e4b0684001082bc8/t/512a98e1e4b0fd698ec1d1ce/1361746145173/Blue_Angels_LTR_v2.pdf Imitacja dopalaczy na nowej 12V Atmega projektu Wojtka chyba będzie co?
RAFALR30 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Przemo - kurzy się to co na zdjęciach czy już po oblocie?
przemo Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No niestety zbiera kurz ... modelarstwo zdominowane przez prace przy domostwie
kapi0908 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Jak tam, już po oblocie, czy samolot nadal nabiera mocy prawnej ? Po raz kolejny zainspirowany twoim wykonaniem postanowiłem zrobić ten sam samolot co ty i również podłączyć się do twojego wątku, jeśli można oczywiście.Tym razem aby nie zapeszyć jak w przypadku Grippena postanowiłem pokazać samolot dopiero po oblocie z którego niestety nie mam filmu. No i mam na celu tym zachęcić Ciebie do dokończenia twojego F18 . Mam nadzieję, że poskutkuje . Poniżej zdjęcia już prawie gotowego samoloty, zostały jeszcze drobiazgi kosmetyczne. Pozdrawiam
przemo Opublikowano 1 Października 2015 Autor Opublikowano 1 Października 2015 Kacper gratuluje modelu w moim przypadku temat zmarł ale nie widzę żeby coś stało na przeszkodzie aby temat odżył dalej pod Twoim nadzorem z Twoim modelem u mnie modelarstwo zeszło na dużo dalszy plan. Oczywiście odwiedzam forum od czasu do czasu i obserwuje co tam budujecie Obecnie też "latam" na swój sposób używając do tego roweru jak inni montują kamery na modele tak ja montuje obecnie kamerę na kask ot to zrobił się mały off top http://www.youtube.com/watch?v=32_Mpkk0ovg Pozdrawiam
kapi0908 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Po dłuższej przerwie postanowiłem podłubać trochę przy Ef-ci i nadać jej trochę charakteru .Jak dla mnie z farba na samolocie wyglądała zbyt świeżo i samolot wydawał się za czysty więc postanowiłem to zmienić .Nie czułem się na siłach aby nanieść linie podziału blach ale za to namalowałem zabrudzenia aby lakier wyglądał na trochę przymęczony Dodatkowo dorobiłem pylony, a w planach jest wykonanie uzbrojenia, dokładniej rakiet AIM-120 i może mógł by mi ktoś doradzić z czego mógł bym wykonać takie rakiety ? Był bym wdzięczny . Chciał bym też zrobić nowy kokpit dwumiejscowy (bo w wersji dwumiejscowej ten samolot jest najładniejszy ) z pilotami w środku np. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24365__Major_Bird_Jet_Pilot_H40_x_W44_x_D25mm_.html To na razie było by na tyle, jak coś podziałam to dam znać.
RAFALR30 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Rakiety bardzo prosto wykonać np: z grubej kredki lub jeżeli "walczysz" z wagą to z okrągłego patyka balsy o odpowiedniej średnicy jak to wykonałem kiedys dla F18 czy Gripena http://pfmrc.eu/index.php?/topic/31497-f-18-super-hornet-malowanie-daimondbacks/page-2 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32971-saab-jas-39-gripen-park-jet/page-8 Poniżej szablon do wykonania np: metodą Małego Modelarza uzbrojenia do F-18. F18 Hornet - UZBROJENIE.pdf
Rekomendowane odpowiedzi