Marek_Spy Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Koledzy czy ktoś pomoże w ustawieniu Vario żeby co jakiś czas podawał wysokość ? no i gadanie czyli komunikaty pl ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 W funkcjach specjalnych ustawiasz <JAKIŚ PRZEŁĄCZNIK> <GRAJ WARTOŚĆ> <ALT> i ustawiasz np. czas co ile ma się odzywać Pliki dźwiękowe trzeba poszukać paczkę na openTX lub forum 77hobby Rozpakowaną paczkę wgrywasz na kartę SD do katalogu SOUNDS\pl (katalog en zostaw) i w menu radia ustawiasz język polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 I dwie niewiadome bo jak ma mi podać np. 100m a za chwile 200? Komunikaty typu klapy otwarte itp. to bez problemu robie ale jak komunikat ze " wysokość dwieście metrów? " tu koncepcji nie mam. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Jeśli ma podawać wartość co określoną wysokość należy przypisać przełącznik logiczny, na zdjęciu ustawione co 50m. Później w funkcjach specjalnych trzeba przypisać przełącznik logiczny. Na zdjęciu pozycja FS5 FS3 na chwilowym przełączniku można wywołać wysokość w każdej chwili ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Kolega Tomek podał Ci automat co ile metrów będziesz miał odczyt wysokości. U mnie było co jaki czas ma odczytywać (10, 15 30 sekund itd.) Możesz zrobić na przełączniku chwilowym... Możesz zrobić... kombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 W funkcjach specjalnych te dwa parametry musisz wpisać . I wszytko gada albo dzwękowo informuje noszenie lub opadanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 To wiem ale mnie chodzi o wysokość, prześlelij te komunikaty bo ich nie mamWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu TapatalkaOk ale czy on poda ze np jest model na 50 metrach? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Plik rozpakuj, wrzuć na kartę SD do katalogu Sounds. Tylko "nie płacz", że dziwnie czyta np. jednostki miary lub wartości, tak już jest. pl.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Używam wersji angielskojęzycznej. Na czym polega "dziwne" czytanie w języku polskim? Problemem jest odmiana?Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, kuzynek napisał: Problemem jest odmiana Dokładnie. Odsłuchuję głównie wysokość / napięcie i tutaj są rozjazdy z polską odmianą. Mnie to nie przeszkadza, no ale są puryści językowi... Z drugiej strony, zawsze można zrobić swoje komunikaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Ja dlatego używam angielskojęzycznych nagrań. Nie kuje to tak w oczy i w wersji angielskiej jest głos Amber.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Angielskojęzyczne nagrania nie "kują" a polskojęzyczne "kują". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 11 godzin temu, Jerzy_R napisał: Plik rozpakuj, wrzuć na kartę SD do katalogu Sounds. Tylko "nie płacz", że dziwnie czyta np. jednostki miary lub wartości Ten plik chyba mam , w kazdym razie o tej nazwie, spróbuje się pobawić a widać kujace efekty fascynacji angielskim, na 77hobby z tym chyba walczyli albo z innymi komunikatami. Czy ktoś używał odbiornika z stabilizatorem lotu ? ciekawy jestem jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Marek_Spy napisał: Czy ktoś używał odbiornika z stabilizatorem lotu ? ciekawy jestem jak działa. Ja używam i gada dobrze spróbuj moje polskie pliki . pl.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Super, pobawię się, dzięki wszystkim za podpowiedzi ale teraz ma problem z failsafe bo jest tam parę opcji a chcialbym ustawić podczas lotu kiedy bym sobie krążył spokojnie i takie ustawianie zapisać do odbiornika, podejrzewam ze należy wybrać przełącznik i wybrać opcje zapisze do wewnętrznego modułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 I jeszcze pytanie czy jest sens kupować GPS do odbiornika? Bo co on mi da oprócz danych z telemetrii? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Se w googlach popatrzysz, jak żeś się po niebie ślajał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 No to troche malo Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Jak znajdziesz tak spadnięty model to już się wcale tak mało nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Ogólnie w oryginalnej cenie na pewno bym nie wziął GPSa . Ale że trafiłem na używkę w dobrej kwocie to do mierzenia sobie z ciekawości prędkości się zaopatrzyłem. Na telemetrii oprócz prędkości można też wyświetlić wysokość czy na przykład odległość od miejsca startu. Jak włączy się logi to można sobie później przejrzeć taką mapę jak wrzucił Jerzy czy np. nanieść zegary (prędkość itp) na film jak to sobie robiłem. Ale największy minus to częstotliwość odświeżania, zdaję się 1Hz więc szczególnie przy modelach które ciągle zakręcają nie jest to najlepsza dokładność - do tego kilka sekund opóźnienia. Jest takie coś https://github.com/openXsensor/openXsensor i być może będę próbował za jakiś czas zrobić sobie moduł z GPS tylko że na 10Hz do tego wyjdzie to dużo taniej niż oryginał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi