eze Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czy ktoś wie kiedy wyjdzie nowy nadajnik horus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Gdzie wyłączyć dzwięk/pikanie przy przechodzeniu drążka przez neutrum? Ustawiło mi się to na jednym kanale i tylko denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czy ktoś wie kiedy wyjdzie nowy nadajnik horus W październiku na targach w Chicago prezes FrSky mówił o 6 miesiącach czyli powinien się pojawić w kwietniu. Jednak wg zapowiedzi to już powinna być dostępna pulpitowa wersja Taranisa, a nadal go nie ma. Więc należy spodziewać się poślizgu. Osobiście mam nadzieję, że pojawi się najpóźniej pod koniec roku. Wówczas po paru miesiącach zostaną wprowadzone ewentualne poprawki i na sezon 2016 można już będzie bezpiecznie zakupić Chorusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Gdzie wyłączyć dzwięk/pikanie przy przechodzeniu drążka przez neutrum? Ustawiło mi się to na jednym kanale i tylko denerwuje. W Companion 9X ładujesz eeproma. Wchodzisz w okienko główne, gdzie wyświetlają Ci się modele (general settings) i jak klikniesz dwa razy otwiera się kolejne okno, pierwsza zakładka - Setup. Mniej więcej w połowie ekranu masz kilka suwaków a pod nimi : "Center beep" i okienka, gdzie ptaszkiem zaznaczasz dla jakich chcesz by piknęło, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ok, dzięki. Z poziomu nadajnika tego się nie da wyłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Musisz wejść w ustawienia modelu-po włączeniu radia wciskasz krótko Menu a potem krótko Page, potem szukasz pozycji - pikn. środka i ustawiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Pod tą pozycją Center Beep widnieje napis "RETA12LR" i nie daje się wykasować. (chyba że chodzie o inną pozycję) Taki sam napis jest w ustawieniach innego modelu i nic nie pika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nic nie pika, bo to są ustawienia dla innego modelu - przy tym co pika musiałeś przypadkowo się kiedyś pobawić. Nie masz polskiego menu? R- Ruder, E- Elewator, T-Trothle, A- Aileron; 1,2 to potencjometry na panelu górnym; L- Left, R- Right - tu zdaje się chodzi o prawy i lewy potencjometr boczny; wjedź + na napis RETA12LR zatwierdź ENT i pobaw się wtedy + i - zobaczysz, że można włączyć i wyłączyć (właśnie przed chwilą włączyłem u siebie pikanie na lotkach i SK i teraz muszę to jakoś wyłączyć ) Już rozgryzłem - gdy zatwierdzisz Enterem napis RETA12LR zacznie CI migać R następne wciśnięcie ENT włącza (lub wyłącza) pikanie danej osi drążka. I analogicznie postępujesz z następną pozycją. W trakcie ustawień możesz na bieżąco kontrolować stan ruszając danym drążkiem lub potencjometrem - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dzięki. Na to nie wpadłem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 dośc zaawansowany szablonik do modelu szybowca F3F w wykonaniu Pierra Rondela jest tu: http://rcsoaringpictures.free.fr/Taranis/PierreRondelF3FTemplate.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Nie masz polskiego menu? Mam tylko wgrane polskie komendy głosowe i Companion w pl. Menu pl. skąd i jak to wgrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Mam tylko wgrane polskie komendy głosowe i Companion w pl. Menu pl. skąd i jak to wgrać? A ja sie tak namęczyłem zeby całośc przetłumaczyć ... ładnie to tak nie mieć polskiego menu w Taranisie ? W companion wybierasz język ROMU (nie komunikatów) : PL a nie EN wgrywasz rom i masz polskie menu w radiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dzięki temu, że się namęczyłeś, to mogłem ( pewno i nie tylko ja) w ogóle coś ustawić. Domyślałem że menu można ustawić w programie, ale na razie chcę jak najwięcej ustawić / nauczyć die z poziomu aparatury, by nie mieć ewentualnych problemów na lotnisku. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Robercie, nie wiem czy do dobrze się rozumiemy - polskie menu w taranisie wymaga wgrania romu z tym językiem, w samym romie nie przełączysz zmiany języka tak jak w companion. Menu w romie "ustawiasz " w companion w ustawianiach pobierania romu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Podłączam nadajnik do komputera i uruchamiam companion. Zmieniam język w romie i wgrywam do taranisa. Tak czy jakoś inaczej? Niestety komputery i wszelkie oprogramowania to nie moja działka, co innego budowa modeli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Zmieniam język w romie i wgrywam do taranisa. Tak czy jakoś inaczej? Nakazujesz companionowi sciagnać rom z innym językiem. Niestety komputery i wszelkie oprogramowania to nie moja działka, co innego budowa modeli.. Tak się domyśliłem dlatego staram się doprecyzować ile się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Menu polskie już wgrane, od razu inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Prośba do wszytkich osób uzywających polskiego menu w OpenTX (dotyczy nie tylko Taranisa) : Prosze o zgłaszanie błędów - najczęsciej zdarzajacym sie jest złe wyświetlanie list wyboru z powodu nieprawidłowej ilości znaków w poszczegónych elementach listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam Pytanie trochę z innej beczki, czy ktoś z Was bawił się ze ścieżka GPS 3D? Logi wypluwają dane, np: GPS Date GPS Time Long Lat GPS Alt 2015-03-01 08:14:02 2215.6204E 5225.7312N 295.80 Jak robię przez GPSBabel mam tylko płaski plik bez wysykości kml do wyświetlania np google earth Przykład ścieżki przestrzennej: https://drive.google.com/open?id=0B5ZzDWh_Jr5HRjRjbGs4aDBDbTA&authuser=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jeśli potrzeba coś z FrSky (odbiorniki, czujniki części zamienne itp.) proszę o informację na PW. Na Wielkanoc będę przywoził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi