Skocz do zawartości

Red Bull Air Race 2014 w Gdyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem wczoraj, w sobotę. Wielki szacun dla pilotów, ale.....ale po godzinie widowisko staje się nudne - dla "zwykłych" zjadaczy chleba :lol:  - 70-cio sekundowe przloty samolotów, właściwie bliźniaczo podobne szybko przestają przykuwać uwagę. Ze swoją rodzinką udało mi się wytrzymać, a właściwie przetrzymać ich ze dwie godziny na plaży. Tak czy inaczej, świetna impreza, wielkie wyróżnienie dla miasta, ale dla niszowej publiczności.

Opublikowano

Tomek - zobaczysz i to dużo. ja stałem trochę dalej niż ostatnia bramka/słupek - ten lotniczy nie bramka wejściowa na bulwar. Dziś byłem z GPS i zaraz sprawdzę , które pozycje logowałem. W każdym razie gdy będziesz w miejscu gdzie kończy się bulwar - mijając restaurację Barracuda idziesz jakieś 50 m piaskiem do pierwszego wyjścia z plaży. Prowadzą schody na miejsce dawnej artylerii. na tych schodach też stoją ludzie i widok mają parę metrów wyżej niż z plaży. 

E D Y T A

Niestety nie mam namiaru z Bulwaru bo już wyłączyłem GPS. Ale wystarczy, że wrzucisz w gogle  Polanka Redłowska

Hej,

faktycznie przychodząc wcześnie udało się zająć bardzo fajne miejsce, w miejscu o którym pisałeś. Duże uznanie dla umiejętności pilotów, zarówno tych latających w serii redbulla jak i grupy akrobacyjnej Breitling Jet Team. Świetne widowisko dla zainteresowanych tematem.

Opublikowano

Irku ... tylko nie Wizzair (a raczej Airbus 320) ;) jutro czeka mnie kolejny przelot tym gniotem do Warszawy .. gorzej niż w PKSie .. nie ma co z nogami zrobić. W zeszłym tygodniu śmignąłem Boeingiem do Wrocławia i takie należy fotografować :) full wypas ;)

Opublikowano

jutro czeka mnie kolejny przelot tym gniotem do Warszawy

Nie wiem jak można nazwać tak zaawansowany technicznie samolot ,,gniotem''. Lot głupim modelem zapewnia wiele radochy a co dopiero lot takim Airbusem 320. Ileż to ja bym dał za lot zwykłą parkotką, a ludzie narzekają na brak miejsca na nogi :/

Opublikowano

Ja tam nie wiem, cykałem to co wpadło w obiektyw :D. Równie dobrze mogłoby to być i to...

Ale chciałem pokazać inne fotki - szczelnie wypełniony Bulwar;

Atmosfera była fantastyczna - ludzie bili brawa po każdym przelocie, Gdy nadleciał Franek z oczu popłynęły łzy co niektórym.

Adrenaliny było aż tyle, że nawet morze zaczęło się przelewać co widać na ostatniej focie...

post-14330-0-54376900-1406495709_thumb.jpg

post-14330-0-30234900-1406495798_thumb.jpg

post-14330-0-79661200-1406495933_thumb.jpg

post-14330-0-17023500-1406495962_thumb.jpg

post-14330-0-46139400-1406496070_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie wiem jak można nazwać tak zaawansowany technicznie samolot ,,gniotem''. Lot głupim modelem zapewnia wiele radochy a co dopiero lot takim Airbusem 320. Ileż to ja bym dał za lot zwykłą parkotką, a ludzie narzekają na brak miejsca na nogi :/

Życzę abyś miał 190cm wzrostu (lub więcej) i musiał siedzieć w takim samolocie przez co najmniej 9 godzin. Wtedy zrozumiesz problem dotyczący upychania ludzi do samolotów rejsowych jak bydła do ciężarówki :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Życzę abyś miał 190cm wzrostu (lub więcej) i musiał siedzieć w takim samolocie przez co najmniej 9 godzin. Wtedy zrozumiesz problem dotyczący upychania ludzi do samolotów rejsowych jak bydła do ciężarówki :)

wizzair tak długich rejsów nie ma ;)  I jak widać czasami niższy wzrost to zaleta.

Dla długonogich lub wygodnych pozostają, samochody, pociągi i rowery. Lub nie te najtańsze linie lotnicze ;) Cena lub komfort - wybór wciąż mamy

Opublikowano

Latam i FR, i W6, i jakoś zawsze udaje mi się siedzieć na miejscach przy wyjściu awaryjnym. Polecam!

Opublikowano

W Airbusie za to miejsce (long legs) trzeba dopłacić i jest ich o ile się nie mylę 12 na cały samolot ... więc piszemy o standard class a nie first ;)

wizzair tak długich rejsów nie ma ;)  I jak widać czasami niższy wzrost to zaleta.

Dla długonogich lub wygodnych pozostają, samochody, pociągi i rowery. Lub nie te najtańsze linie lotnicze ;) Cena lub komfort - wybór wciąż mamy

Ryanair (uznawany za najgorszą tanią linię) jednak potrafi sobie pozwolić na większy luksus i lata Boeingami ... ;)

Opublikowano

Producenci zabudowują samoloty tal jak życzy sobie klient. Więc Kacper nie pisz dziwnych bajek.

Ja na Airbusy nie narzekam. W Lufthansie w 340 jest wiecej miejsca niz w 747.

Nie lataj Wizzair i bedzie po problemie

Opublikowano

W Airbusie za to miejsce (long legs) trzeba dopłacić i jest ich o ile się nie mylę 12 na cały samolot ... więc piszemy o standard class a nie first ;)

Nigdy nie płaciłem za ten "luksus", natomiast kilka razy zdarzyło mi się, że stewki szukały chętnych, którzy by tam usiedli (za darmo!), bo miejsca nie mogą być puste :)

Opublikowano

Ja byłem na treningach w piątek, po pół godziny już miałem już dosyć. To nie dla mnie, ale jak komuś się podoba... Góraszka to było Coś! ;)

A co najciekawsze, puszka redbula w sklepie 3.99 a na imprezie 5pln!

Tyle było widać z plaży 

post-825-0-45444300-1407323422_thumb.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.